Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 31-8-2009

 

 

 

 
Σαμαρείτες Τρίπολης  στις Πυρκαγιές της Αττικής
«Διμοιρία Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης στις Πυρκαγιές της Αττικής»

Η σοβαρότερη πυρκαγιά της χρονιάς, αυτή που προκάλεσε την καταστροφή στην Β. Ανατολική Αττική, έφερε μνήμες του καλοκαιριού του 2007 χωρίς, ευτυχώς αυτή τη φορά, να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Μετά από εντολή του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέα Μαρτίνη, τα Περιφερειακά Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αθήνας, Πειραιά και Νέας Σμύρνης κατεύθασαν από την πρώτη στιγμή στις περιοχές των μετώπων. Διμοιρίες Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κινητοποιήθηκαν από την Πάρα και την Τρίπολη.

Συνολικά στα μέτωπα της φωτιάς επιχείρησαν υπό τον σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. 150 Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ανά 12ωρη βάρδια.

Ως βάση επιχειρήσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν το Δημοτικό Σχολείο της Σταμάτας στο οποίο λειτούργησε Σταθμός Πρώτων Βοηθειών. Αντιμετωπίστηκαν αρκετά περιστατικά που είχαν να κάνουν με εγκαύματα, αναπνευστικά προβλήματα και λυποθυμικά επεισόδια.

Οι Διμοιρίες των Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επιχείρησαν υποβοηθώντας τις Κρατικές Υπηρεσίες που ενεπλάκησαν στην καταστολή της φωτιάς στα σημεία της Σταμάτας, Γραμματικού, Αγ. Στεφάνου, Μονής Παναγίας Μυρτιδιώτησας, Καλλιτεχνούπολης και Πικερμίου.

Η συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Ελληνική Αστυνομία, την Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό καθώς και με τους Ο.Τ.Α. ήταν διαρκείς και άψογη.

«Η επιχειρησιακή δράση των Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι άρικτα συνδεδεμένη με την πιστοποιημένη και διαρκής εκπαίδευση τους» δηλώνει ο κ. Κανέλλος, Διασώστης – Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών του Ε.Ε.Σ. και Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Τρίπολης και συνεχίζει «με πλήρη εξοπλισμό ασφάλειας και κυρίως υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, καταφέραμε μαζί με τους συνάδελφους Εθελοντές από τα Τμήματα της Αττικής και Πάτρας να επιχειρήσουμε αποτελεσματικά σε δύσκολα σημεία του μετώπου, υποστηρίζοντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ελπίζουμε αυτή η επιχειρησιακή μας δυνατότητα να είναι αχρείαστη, όμως, είμαστε πάντα έτοιμοι να παρέχουμε της υπηρεσίες μας ανά πάσα ώρα και στιγμή»

Από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωτών Ε.Ε.Σ. Τρίπολης κινητοποιήθηκε μια Διμοιρία. «Ήταν εφιαλτική η κατάσταση στα μέτωπα της φωτιάς» δηλώνει ο κ. Δημήτρης Συψής, Διασώστης – Υπαρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Τρίπολης και συνεχίζει «η ένταση της φλόγας δεν επέτρεπε πολλές φορές στους Πυροσβέστες και σε εμάς να πλησιάσουμε αρκετά ώστε να χτυπήσουμε την φωτιά. Αν και φοράγαμε συνεχώς μάσκες, ο καπνός ήταν παντού και πυκνός, περιορίζοντας την ορατότητα. Πραγματικά, θύμισε σε όλους μας τον εφιάλτη του 2007. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για να μην τραυματιστείς ή για να μην χάσεις και την ζωή σου πρέπει να είσαι πειθαρχημένος και κυρίως να είσαι άρτια εκπαιδευμένος, κάτι το οποίο παρέχεται και υπάρχει στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.»

Οι διμοιρίες των Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απεμπλάκησαν από τις επιχειρήσεις όταν πλέον τα μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο. «Ελπίζουμε και ευχόμαστε να είναι η τελευταία καταστροφή από δασικές φωτιές στην χώρα μας, αν και δυστυχώς, αυτή η καταστροφή και η εφιαλτική του 2007 έχουν αφήσει βαθιές πληγές στο περιβάλλον», δηλώνουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες του Ε.Ε.Σ. Τρίπολης και ολοκληρώνουν, «ελπίζουμε τουλάχιστον σε ένα θετικό. Αυτό το γεγονός να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ώστε να έρθουν μαζί μας, να εκπαιδευτούν για να μπορούν και αυτοί με ασφάλεια να βοηθούν σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις».

Οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από τα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην οδό Αποστολοπούλου 16 και στο τηλέφωνο 2710.222.550. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 5 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 8 – 10 το βράδυ. Φέτος, θα λειτουργήσει και Σχολή Εφήβων Σαμαρειτών για παιδιά με ηλικίες από 12 έως 14 ετών.

 

 
Εκδήλωση στον Κάνδαλο
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κανδαλιωτών (Ζελιωτών) «Ο Άγιος Δημήτριος» , σας προσκαλεί 7 Σεπτέμβρη 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21:00.

Μετά τον Μεγάλο Εσπερινό στην Εκκλησία της Παναγίτσας Γιορτάζουμε το Γενέσιο της Θεοτόκου στον προαύλιο χώρο του Σχολείου στον Κάνδαλο (Ζέλι)
Με Ζωντανή Παραδοσιακή Μουσική, Παραδοσιακή Γουρουνοπούλα, Άφθονο Ποτό, Γλέντι εξαντλητικό μέχρι πρωίας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου
Κανδαλιωτών (Ζελιωτών)
«Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
www.kandalos-zeli.gr
neoikandalou και στο www.facebook.com

 

 
Παραστάσεις διάσημων αμερικανικών μπαλέτων Alvin Ailey American Dance Theater
24-27/9/2009 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ
Ειδική παράσταση για τους φίλους από την επαρχία και τις οικογένειες,
την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι

Τριάντα χρόνια ……αγάπης, κλείνουν φέτος τα διάσημα Αμερικανικά μπαλέτα Alvin Ailey American Dance Theater με τους φίλους τους στην Ελλάδα, αφού στις 4 Σεπτεμβρίου του 1979 έδωσαν την παρθενική τους παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Από τότε, τα Alvin Ailey έγιναν το πιο αγαπημένο χορευτικό συγκρότημα του ελληνικού κοινού με φανατικούς θαυμαστές κάθε ηλικίας.

Έτσι, φέτος τον Σεπτέμβριο, τα αγαπημένα μπαλέτα του ελληνικού κοινού έρχονται για να γιορτάσουν αυτή την επέτειο και να παρουσιάσουν ένα μαγευτικό πρόγραμμα με νέες αλλά και αγαπημένες χορογραφίες, υπό την Αιγίδα του Eλληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, για τα Special Olympics Hellas.

Tα Special Olympics Ελλάς, είναι ένας αθλητικός και εκπαιδευτικός Οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1987 με στόχο να παρέχει ευκαιρίες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες, σε άτομα με διανοητική ανεπάρκεια ανεξάρτητα από τον βαθμό του προβλήματός τους. Μέχρι σήμερα, στα προγράμματα των Special Olympics σ' όλη την Ελλάδα, έχουν λάβει μέρος πάνω από 7.000 αθλητές, οι οποίοι προπονούνται από 900 αφοσιωμένους εθελοντές σε εαρινά και χειμερινά Ολυμπιακά Αθλήματα και συμμετέχουν σε Τοπικούς, Περιφερειακούς, Εθνικούς, Μεσογειακούς, Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες.

Το 2011, οι Special Olympics Hellas οργανώνουν για πρώτη φορά στην Αθήνα του Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες Special Olympics. Έχουν απόλυτη ανάγκη από οικονομική στήριξη, αλλά και τη μέγιστη δυνατή ενημέρωση του κοινού για το έργο που επιτελούν. Περισσότερα...

Μικρογραφίες φωτογραφιών μαζί με τα ονόματα των χορευτών και τα αντίστοιχα credits >>>>>>

 

 

 
Νέα Αστέρα
Επιστροφή στις προπονήσεις

Μετά το νικηφόρο πέρασμα από την Καβάλα το Σάββατο και το ρεπό της Κυριακής, σήμερα το απόγευμα σήμανε η ώρα της επιστροφής για τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα στις προπονήσεις.

Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Αργεντινού προπονητή Μάριο Γκόμες, το βάρος της σημερινής προπόνησης δόθηκε σε ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο και ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Από το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας απουσίασαν οι Ζεάν Κάρλος, Αντώνης Λαδάκης, Βαγγέλης Καούνος και Έντερ που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και πολύ σύντομα θα επιστρέψουν στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

Οι τρεις πρώτοι μάλιστα δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αποστολή του Σαββατιάτικου παιχνιδιού με την Καβάλα, ενώ ο Έντερ έμεινε προληπτικά σήμερα έξω και τις επόμενες ημέρες θα μπει κανονικά σε ρυθμό προπονήσεων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο προπονήσεις αύριο Τρίτη (πρωί-απόγευμα), ενώ το επόμενο ρεπό που θα δώσει ο τεχνικός του Αστέρα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας θα είναι την Κυριακή.

Τέλος, το τελευταίο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα Λιονέλ Ρίος θα φοράει το Νο30.

Κορυφαίος σκόρερ ο Τσέζαρεκ

Κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα είναι πλέον ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, που έφτασε τα 17 τέρματα αφήνοντας πίσω του το Λούσιο Φιλομένο που είχε πετύχει 16. Πιο πίσω στον σχετικό πίνακα ακολουθούν οι: Βαγγέλης Καούνος 6, Μαρσελάο 6, Μάουρο Μιλάνο 4, Αντριάν Μπαστία 2, Οράσιο Καρντόσο 2, Ζεάν Κάρλος 2, Ροτζέριο Μάρτινς 2, Πατρίκ Ζουντί 1, Ίσραελ Νταμόντε 1, Σάββας Παντελιάδης 1, Πέτρος Κανακούδης 1, Φερνάντο Μασάντο 1.

Ισοπαλία για την Κ-17

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η εφηβική ομάδα του Αστέρα (Κ-17), η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Χαραυγή. Τα δύο τέρματα του Αστέρα σημείωσε ο Γκαιδατζής (20’ 44’). Η Χαραυγή αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία του Πειραιά και έχει υψηλούς στόχους για άνοδο στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
Αστέρας: Γιαννακόπουλος, Παρασκευόπουλος (46’ Σβίγγος), Λαπατάς (46’ Ορφανός), Νικόλαρος, Προύντζος (70’ Γκίντζιας), Νικολίτσας, Ξεροβάσιλας (46’ Ρουμελιώτης), Χάρμπαλης (46’ Μπακιρτζίδης), Μπέλτσος (46’ Ντινιωτάκης), Δειμέζης (46’ Σαραντόπουλος), Γκαιδατζής. Έπαιξαν ακόμα και οι Κατσαρός, Μάζης, Αρώνης, Μπάρλας.

Η προετοιμασία της εθνικής ελπίδων

Την Τρίτη 1/9/2009 αρχίζει η προετοιμασία της Εθνικής Ελπίδων ενόψει του αγώνα με την αντίστοιχη της Αγγλίας (8/9/2009, ώρα 19:00, γήπεδο Αστέρα Τρίπολης) για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στον 9ο προκριματικό όμιλο, καθώς προηγείται στον βαθμολογικό πίνακα με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες (3-1 την ΠΓΔΜ εντός και 1-0 τη Λιθουανία εκτός). Η ομάδα θα συγκεντρωθεί στις 12:30 στο ξενοδοχείο Athens Imperial και θα προπονηθεί το απόγευμα της Τρίτης (16:30) στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Η αποστολή θα μεταβεί στην Τρίπολη το πρωί της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου. Στο γήπεδο του Αστέρα έχουν προγραμματιστεί προπονήσεις για την Κυριακή 6/9 (18:30) και τη Δευτέρα 7/9 (11:30).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Νιόπλιας θα παραχωρήσει επίσημη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 7/9 και ώρα 10:45 π.μ. στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του γηπέδου του Αστέρα.
Οι διαπιστεύσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ για τον αγώνα της εθνικής θα διανεμηθούν μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου.
Οι παίκτες που έχουν κληθεί για την αναμέτρηση με την Αγγλία είναι οι:
Τερματοφύλακες: Κώστας Λάμπρου (Φέγενορντ), Κυριάκος Στρατηλάτης (Λεβαδειακός)
Αμυντικοί: Λεωνίδας Αργυρόπουλος (Αστέρας Τρίπολης), Ανέστης Αργυρίου (Πανθρακικός), Μιχάλης Μπουκουβάλας (Λάρισα), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Τάσος Παπάζογλου (Πανσερραϊκός), Δημήτρης Σιόβας (Πανιώνιος)
Μέσοι: Ελίνι Δημούτσος (Παναθηναϊκός), Γιώργος Ιωαννίδης (Ηρακλής), Γιώργος Κατσικογιάννης (Ολυμπιακός), Γιώργος Μαχλελής (Παναθηναϊκός), Παντελής Ριζογιάννης (SKODA Ξάνθη), Γιώργος Σιάκκας (Εργοτέλης), Αρης Σοϊλέδης (Ολυμπιακός)
Επιθετικοί: Δημήτρης Γιάντσης (Ηρακλής), Βασίλης Κουτσιανικούλης (ΠΑΟΚ), Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Μιχάλης Παυλής (ΑΕΚ)

Τα εισιτήρια για την εθνική ελπίδων

Τα εισιτήρια για τον αγώνα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματις μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Ελπίδων ΕΛΛΑΔΑΣ–ΑΓΓΛΙΑΣ, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7.00 μ.μ. θα προπωλούνται ως εξής :
- Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου από την Μπουτίκ της ΠΑΕ από τις 10.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ.
- Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου θα διατίθενται στα εκδοτήρια του γηπέδου από τις 4.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ. ώρα έναρξης του αγώνα.
Γενική είσοδος 10€.

Τα εισιτήρια για τον ΠΑΟΚ

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η διάθεση των απλών εισιτηρίων αγώνα, για την 3η Αγωνιστική του πρωταθλήματος και το παιχνίδι του Αστέρα με τον Π.Α.Ο.Κ..

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα εισιτήρια του πρωταθλήματος εκδίδονται μόνο ονομαστικά,
και για την προμήθεια τους ο φίλαθλος πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του ή το Διαβατήριό του.

Για την αποφυγή πολύωρων καθυστερήσεων στα εκδοτήρια την ημέρα του αγώνα, καλούνται οι φίλαθλοι να προμηθεύονται νωρίτερα τα εισιτήριά τους,σύμφωνα με το πρόγραμμα διάθεσης όπως αυτό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα εισιτηρίων της ΠΑΕ.

 

 

 
Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων - μία άλλη πρόταση

Η ορθολογική διαχείριση, η ανακύκλωση, η διαλογή των απορριμμάτων και τα υψηλά πρότυπα υγιεινής, αποτελούν βασική προϋπόθεση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Το πρόβλημα με τους κάδους που συνήθως είναι ανοιχτοί και υπερχειλισμένοι, η αβάσταχτη δυσοσμία και ο κίνδυνος της μόλυνσης - ρύπανσης, να φαίνεται πραγματικά ανυπέρβλητο. Η έλλειψη χώρου, η μικρή χωρητικότητα αλλά και η έλλειψη καλαισθησίας μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας molok, κ. Veikko Salli επινόησε το σύστημα υπόγειας συλλογής στερεών αποβλήτων, πρόκειται για μία καινοτομία που δίνει πραγματικά, λύση στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Η εταιρεία molok (www.molok.com) διαθέτει πιστοποιητικά ISO 9001-2000, 14001-2004, 18001-1999, για την ποιότητα των προϊόντων της, τις εγκαταστάσεις και για το προσωπικό της. Και ακόμη, η εταιρεία συνεργάζεται με Πανεπιστήμια και ερευνητικά και τεχνολογικά κέντρα για την ανάπτυξη ι βελτίωση του συστήματος.

Το γνήσιο σύστημα molok, το χρησιμοποιούν σήμερα σε πάνω από 30 χώρες, Ευρώπη, Καναδά & Αμερική, Ασία, Ν. Ζηλανδία. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών με τη βοήθεια των 5 διαφορετικών μεγεθών και των κατάλληλων εξαρτημάτων τους και ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι :
Το όφελος της επένδυσης φαίνεται από την αρχή της λειτουργίας του συστήματος και η απόσβεση της επένδυσης αρχίζει να επιτυγχάνεται από τον πρώτο χρόνο.
Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα