Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 25-8-2009

 

 

 

 
Ρέππας σχετικά με αντλιοστάσιο Αναβάλου
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Αθήνα, 25 Αυγούστου 2009

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Μετά τις υπεκφυγές και αοριστίες σε προηγούμενη Ερώτησή μου για το ίδιο θέμα, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σε Απάντηση της νέας Ερώτησης μου, έρχεται τώρα να διαψεύσει με απροκάλυπτο τρόπο τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις ότι με την αναβάθμιση του αντλιοστασίου του φράγματος Αναβάλου θα εξυπηρετηθούν και οι ανάγκες ύδρευσης του Νομού Αρκαδίας.

 

 

 
Νεστανιώτικος Όμιλος Στήριξης Τοπικών Εθίμων & Αναζήτησης
Για μια ακόμα χρονιά η πλατεία της Νεστάνης πλημμύρισε από κόσμο, (ντόπιους, ξένους & ομογενείς) που κατέφθασε εδώ μετά από κάλεσμα του συλλόγου μας, για να παραβρεθούν στην εκδήλωση με θέμα την αναβίωση του παραδοσιακού Νεστανιώτικου γάμου. Ανήμερα της Παναγίας, πάνω από δυο χιλιάδες άτομα απόλαυσαν την εκδήλωση που ετοιμάστηκε με πολύ αγάπη και μεράκι από τον πρόεδρο Νίκο Πάππα και τα μέλη του Δ.Σ. αλλά & τους κατοίκους της Νεστάνης. Παλιές ξεχασμένες συνήθειες & έθιμα του γάμου, βγήκαν στην επιφάνεια και θύμισαν στους παλαιότερους, άλλες εποχές. Οι νεώτεροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν & να μάθουν τις παραδόσεις των προγόνων τους. Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για την περιοχή μας που δεν έχουμε συνηθίσει στις ημέρες μας. Κυριάρχησε το αυθεντικό, το γνήσιο, το αληθινό. Οι τοπικές παραδοσιακές φορεσιές, οι χοροί & τα τραγούδια, τα φαγητά, τα γλυκά, το αυθόρμητο γλέντι που στήθηκε, έκαναν τους παρευρισκόμενους να χαρούν τη βραδιά & να ζήσουν πολύ όμορφες στιγμές. Λαογράφοι, δημοσιογράφοι, ερευνητές & φωτογράφοι, απαθανάτισαν τις μοναδικές εικόνες & σκηνές, παίρνοντας μαζί τους και πλούσιο λαογραφικό υλικό.

Ο σύλλογός μας υπόσχεται ότι θα συνεχίσει με αμείωτο ζήλο & ενδιαφέρον να εργάζεται για την ανάδειξη & προβολή του πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας. Θα εντείνουμε τις δραστηριότητες & τις εκδηλώσεις μας, αφού διαπιστώνουμε ότι αυτές έχουν αγκαλιαστεί όχι μόνο από τους συμπατριώτες μας, αλλά & από τους πολυπληθείς φίλους της αγαπημένης Νεστάνης μας.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Νίκος Πάππας

 

 

 
Ανακοίνωση ΕΚΑ για ΔΕΘ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τρίπολη 20 - 8 - 2009

Να δώσουμε μαζικά, δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009, ώρα 6 μ.μ, Άγαλμα Βενιζέλου

Συνάδελφοι - ισσες
Στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ για άλλη μια φορά τα συνδικάτα κινητοποιούνται. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Σεπτέμβρη 2009 στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.

Για μια ακόμη χρονιά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα δουν το εισόδημα τους να μειώνεται δραματικά με το πάγωμα των αυξήσεων, την κατάργηση επιδομάτων, την εξαγγελία πρόσθετου φορολογικού πακέτου, την παραπέρα χειροτέρευση και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την ένταση των απολύσεων, την χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων και η εργοδοτική αυθαιρεσία που επικρατούν με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης σε πολλές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η στάση των τραπεζιτών για την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων. Το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων. Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την απασχόληση (ρόλος ΟΑΕΔ, stage, τρίχρονα στους ΟΤΑ, συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο, κ.λ.π), με τα οποία αντί να στηρίζει τους ανέργους, χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις, συμβάλλοντας και στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Στο μέτωπο του Ασφαλιστικού η κυβέρνηση προωθεί το χτύπημα στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ, το πετσόκομμα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Προετοιμάζει ν αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των γυναικών. Περισσότερα...

 

 

 
Ξεκίνησε η προετοιμασία για Καβάλα
Συνέχισε το προπονητικό του πρόγραμμα σήμερα ο Αστέρας, με το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να αφήνουν πίσω τους το παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Λάρισα και να μπαίνουν πλέον στο στάδιο προετοιμασίας για τον αγώνα πρωταθλήματος το Σάββατο με την Καβάλα.

Το σημερινό πρωινό πρόγραμμα χωρίστηκε σε δύο μέρη. Το πρώτο είχε ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο με βάρη, ενώ το δεύτερο περιελάμβανε ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο.
Όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ήταν στη διάθεση του Αργεντινού τεχνικού Μάριο Γκόμες και των συνεργατών του, με εξαίρεση τον Ζεάν Κάρλος, που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Αύριο το απόγευμα (4.45 μ.μ.) εξ άλλου, θα συνεχιστεί η προετοιμασία της ομάδας για το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της φετινής αγωνιστικής περιόδου με τη νεοφώτιστη Καβάλα.

 

 
18ο συνέδριο Ενώσεων και τοπικών Επιτροπών ΕΟΚ
Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα