Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 25-7-2009

 

 

 

 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 5 ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΕΗ
Στις 24 Ιουλίου 2009, με αφορμή τις τελευταίες σοβαρές εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα της χώρας μας και της περιοχής μας και συγκεκριμένα σε σχέση με τη δρομολογημένη από τη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή της V μονάδας συνδυασμένου κύκλου με φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΑΜΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ
στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και οι τέσσερις Δήμαρχοι του λεκανοπεδίου και αφού συζητήσαμε διεξοδικά μετά την ενημέρωση του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Φωτόπουλου Νικολάου
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ
1.- Να καταγγείλουμε τις μεθοδεύσεις και να εκφράσουμε την ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας για την επικείμενη ακύρωση του διαγωνισμού και της κατασκευής της μονάδας φυσικού αερίου.
2.- Να προβούμε σε συντονισμένες ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ και αγώνα κάθε μορφής και διάρκειας προκειμένου να μην προχωρήσει η ακύρωση του διαγωνισμού
3.- Τη μετάβαση όλων των φορέων και της τοπικής κοινωνίας στην Αθήνα κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.
4.- Να συζητήσουμε εκτάκτως, πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε., τα Δημοτικά Συμβούλια των τεσσάρων όμορων Δήμων του λεκανοπεδίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης προκειμένου να γίνει συντονισμός της κοινής δράσης
5.- Για άλλη μια φορά δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι, η τοπική κοινωνία δεν πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε παράταση λειτουργίας των ρυπογόνων μονάδων Ι και ΙΙ.

Κλείνοντας καλούνται:

Η Κυβέρνηση, τα κόμματα, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας και η διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να στηρίξουν τη Δημόσια Ηλεκτρική Επιχείρηση ακολουθώντας πιστά τόσο τη βραχύχρονη στρατηγική αλλά και το μακροχρόνιο Εθνικό ενεργειακό Σχεδιασμό.-

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

ΤΡΙΚΟΛΩΝΩΝ:
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΟΥΤΣΑΣ

ΓΟΡΤΥΝΟΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΑΛΑΙΣΙΑΣ:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ

Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ: 
Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΣΟΙ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ, ΣΥΝΕΡΓΗΣΟΥΝ Ή ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες με εντολή του κ. Αθανασόπουλου οδεύει εισήγηση προς το Δ.Σ/ ΔΕΗ, ΔΜΚΘ γ.α 63/23.7.2009 για ακύρωση του Διαγωνισμού για το Έργο 800MW με φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη.
Η Εισήγηση αυτή αν τελικά εγκριθεί από το Δ.Σ, θα σηματοδοτήσει την άτακτη υποχώρηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στον χώρο της Παραγωγής και την άνευ όρων παράδοσή της και της παραγωγικής βάσης της χώρας στα ιδιωτικά συμφέροντα χωρίς το παραμικρό ίχνος ανταγωνισμού.

Οι λόγοι είναι προφανείς : Περισσότερα...


Δες περισσότερα και στο http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/

 

 
Προκήρυξη εκπαιδευτικών ΚΕΔΒΜΑΠ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι υπεύθυνος φορέας υλοποίησης των Πράξεων «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης από Απόσταση της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης – ΑΠ7, 8, 9», σύμφωνα με τις υπ’ αρ. 21758/13-10-2008, 21756/13-10-2008 και 21757/13-10-2008 εγκρίσεις της ΕΥΔ του ΕΠ «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» περί του αποδεκτού των προτάσεων των προαναφερόμενων Πράξεων, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και διά βίου μάθηση» του ΥΠ.Ε.Π.Θ., το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Στο πλαίσιο των παραπάνω Πράξεων και υπό την αίρεση της ένταξής τους, το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. με την υπ’ αρ. 12/13-07-2009 Πράξη του Δ.Σ. του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. προκηρύσσει:

Θέσεις ωρομισθίων εκπαιδευτών για τη διδασκαλία των είκοσι τριών (23) θεματικών ενοτήτων των πέντε (5) εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Πράξεων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι θεματικές ενότητες του κάθε προγράμματος, ο αριθμός των τμημάτων σε κάθε έδρα/κόμβο και οι τίτλοι σπουδών που είναι δεκτοί βάσει της διακήρυξης σε κάθε θεματική ενότητα περιγράφονται σε πίνακες εντός του κειμένου της διακήρυξης, οι οποίοι έχουν αναρτηθεί στo δικτυακό τόπο www.ideke.edu.gr/ , καρτέλα: Προκηρύξεις.
Οι υποψήφιοι υποβάλλουν τις πρωτότυπες έντυπες αιτήσεις ιδιοχείρως ή ταχυδρομικά με επισυναπτόμενα και νομίμως επικυρωμένα αντίγραφα όλων των τίτλων και βεβαιώσεων τους με σφραγισμένο φάκελο Α4, ο οποίος θα αποσταλεί στην Διεύθυνση «Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, (Αχαρνών 417 και Κοκκινάκη, Αθήνα Τ.Κ. 11143, τηλ.210 2131311610, 2ος Όροφος)». Ο φάκελος θα πρέπει να φέρει απαραίτητα τον αριθμό και τον πλήρη τίτλο της προκήρυξης.
Οι υποψήφιοι δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για τη διδασκαλία μιας (1) μόνο θεματικής ενότητας από τις αναφερόμενες στους πίνακες της πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι 03/08/2009 ημέρα Δευτέρα.

Πληροφορίες: Στρατής Καπνιάρης, Ελπινίκη Γερακίνη, τηλ. 210-5914431, ώρες 10.00-14.00 (Αθήνα), καθώς και από τον Βασίλειο Καλύβα, Κ.Ε.Ε Αρκαδίας, Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, Οδός Μεταμορφώσεως & Αλέου , Τρίπολη , Τηλ. : 2710 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 09.00 - 17.00)

 

 
6η Πανελλήνια Άσκηση Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών
Στην Πάτρα βρέθηκε επί 3 μέρες (24, 25 και 26 Ιουλίου) 12μελές κλιμάκιο της ΕΟΔ Αρκαδίας για να συμμετάσχει στην 6η Πανελλήνια Άσκηση Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών. Η άσκηση, που διοργανώθηκε από την ΕΟΔ Αχαΐας, είχε σαν θέμα προσομοίωση επιχείρησης μαζικών καταστροφών σε χώρα του εξωτερικού. Κατά τη διάρκειά της τηρήθηκαν διαδικασίες που προβλέπονται από τα Ηνωμένα Έθνη, και συγκεκριμένα του φορέα Insarag, μέλος του οποίου είναι η ΕΟΔ από το 2004, όντας η μόνη εθελοντική οργάνωση στην Ελλάδα και μία από τις δύο (μαζί με την ΠΥ) που ανήκουν σε αυτόν από την Ελλάδα.

Η άσκηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου και συνεχίστηκε ακατάληπτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Η θερμοκρασία στην Κάτω Αχαΐα όπου πραγματοποιήθηκε η άσκηση, άγγιζε τους 43ο C, παρόλ’ όλ’ αυτά οι εργασίες συνεχίστηκαν κανονικά, αποδεικνύοντας ότι οι διασώστες της ΕΟΔ είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Στην Πάτρα οι διασώστες της ΕΟΔ Αρκαδίας μετέβησαν με λεωφορείο του Δήμου Τρίπολης, τον οποίο με το παρόν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την προσφορά του.

 

 
Με την Ελπίδα να βάλει πάλι ο Θεός το χέρι του...
Η Ομάδα Διάσωσης Πυροπροστασίας Νότιας Κυνουρίας <<Αγιεληδι>> στην προσπάθεια της να καλύψει τις ανάγκες πυροπροστασίας της περιοχής κάνει εντατικές περιπολίες στον Πάρνωνα κάθε μέρα!
Με δικά της αυτοκίνητα και με τα πόδια, τα μέλη της ομάδας είναι κάθε μέρα στα βουνά! >>>>>> http://diasosi.blogspot.com/ 

 

 
Ο Σιβορότκα στον Αρκαδικό
Ο Αντώνης Σιβορότκα είναι η πέμπτη φετινή μεταγραφή του Αρκαδικού μετά τους Σουρλή, Λυμπερόπουλο, Σιζόπουλο, Παπαδάκη και την παραμονή από πέρσι των Σκουζή, Κοψαύτη, Μαναβόπουλο.

Ο Σιβορότκα έπαιζε πέρσι στην Α2 κατηγορία με τη φανέλα του ICBS, είναι 24 χρόνων, έχει ύψος 2.07 και αγωνίζεται στις θέσεις των ψηλών. Ο Σιβορότκα έχει γερμανικές ρίζες (κάτι που φαίνεται και από το επίθετό του).

Ο Σιβορότκα είναι ένας ψηλός με πολλά αθλητικά προσόντα, που θα βοηθήσει σημαντικά στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση θα πετύχει τους πόντους που χρειάζεται.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα