Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 23-10-2009

 

 

 

 
Ανταλλαγή αποστολών μεταξύ Επιμελητηρίων Αρκαδίας και Τουρκίας
Επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο Επιμελητήριο Ισπάρτα της Τουρκίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλους του Enterprise Europe Network, από τις 12 έως τις 17 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Ισπάρτα της Τουρκίας ως συνέχεια των στενών επαφών και σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων.

Με στόχευση σε ιδιαίτερους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, η αποστολή με εκπροσώπους τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Λουκά, το Γενικό Γραμματέα κ. Ηλία Τότση και το συνεργάτη του Επιμελητηρίου κ. Νίκο Μεγρέμη ακολούθησε ένα πλούσιο πρόγραμμα σε συναντήσεις και επαφές με επιχειρηματίες, οικονομικούς και τοπικούς παράγοντες της ευρύτερης περιοχής με στόχο την ενίσχυση και υποστήριξη των επιχειρηματικών συναλλαγών μεταξύ των δύο πλευρών.

Τονίζεται ότι στη διάρκεια των επαφών που είχε η αποστολή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τους Τούρκους επιχειρηματίες επετεύχθησαν σημαντικές επιχειρηματικές συνεργασίες.

Επιμελητηριακή αποστολή του Ισπάρτα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Στα πλαίσια της ανταλλαγής των επισκέψεων, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Μπουντρούκας και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα υποδέχτηκαν την Τρίτη 20 Οκτωβρίου το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας την Τουρκική αποστολή.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων και η σημασία της ανάπτυξης των επιχειρηματικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Βασικός σκοπός των επιχειρηματικών αποστολών είναι να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων και στην ενθάρρυνση εμπορικών συνεργασιών.

Ο κ. Γιάννης Μπουντρούκας ανέπτυξε τις δράσεις του Επιμελητηρίου μας και τα εξαγωγικά μεγέθη των Αρκαδικών επιχειρήσεων προς τις άλλες χώρες.

Τη βεβαιότητά του ότι υπάρχει κοινή βούληση για επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ των μελών των Επιμελητηρίων Αρκαδίας και της Ισπάρτα εξέφρασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Μπουντρούκας, τονίζοντας ότι στόχο του Επιμελητηρίου αποτελούν η εξωστρέφεια των Αρκαδικών επιχειρήσεων και η προστασία και ανάπτυξη του εμπορίου και της βιομηχανίας γενικότερα, μέσα στα πλαίσια των συμφερόντων της εθνικής οικονομίας. «Το Επιμελητήριο Αρκαδίας προσπαθεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στο ζήτημα της εξωστρέφειας, μέσω διοργάνωσης επιχειρηματικών αποστολών στο εξωτερικό, υποδοχής ξένων επιχειρηματικών αποστολών, συμμετοχής σε εκθέσεις του εξωτερικού. Η προώθηση της εξωστρέφειας των μελών γίνεται και μέσα από τις επαφές του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με ξένα Επιμελητήρια και άλλους επιχειρηματικούς φορείς».

Ο επικεφαλής της αποστολής, κ. Sukru Basdegirmen, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ισπάρτα, τόνισε τις ευκαιρίες που παρέχονται από τη δημιουργία ασφαλών επιχειρηματικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Τις επόμενες μέρες οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου συνόδεψαν την Τουρκική Αποστολή στην Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης όπου συναντήθηκαν με επιχειρηματίες, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις για τη δημιουργία επιχειρηματικών συνεργασιών και την προώθηση των Αρκαδικών Προϊόντων στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network και του Ευρωεπιμελητηρίου υλοποιεί τη δράση «Ανάπτυξης του Εμπορίου και των Επιχειρηματικών Συνεργασιών με τα Επιμελητήρια της Τουρκίας»,σε συνεργασία με πέντε Ευρωπαϊκά Επιμελητήρια (Επιμελητήριο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, Επιμελητήριο Σιμπιού της Ρουμανίας, Επιμελητήριο Πρίντεζι της Ιταλίας και το Επιμελητήριο Νοτίου Οστρομπόθνιας της Φιλανδίας.

 

 

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ & ΓΡΑΦΗ BRAILLE
Η εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας EMPLOY, διοργανώνει επιστημονική διάλεξη με θέμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ & ΓΡΑΦΗ BRAILLE», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2009 στη Θεσσαλονίκη και στις 21 Νοεμβρίου 2009 στην Αθήνα, με προσκεκλημένη ομιλήτρια τη Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Γενεύης κα Χιουρέα Ουρανία. Αναλυτικές πληροφορίες 2310 230545 & www.e-employ.gr
 

Η εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας EMPLOY, αποτελεί το σημαντικότερο ιδιωτικό φορέα Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Βόρεια Ελλάδα και έναν από τους μεγαλύτερους Πανελληνίως και δραστηριοποιείται στην υλοποίηση καινοτόμων επιστημονικών δραστηριοτήτων στα αντίστοιχα θεματικά πεδία.

 

 

 
ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής, 25ης Οκτωβρίου 2009, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.

Έτσι, στις 04.00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλ. στις 03.00.

 

 

 
Η αποστολή του Αστέρα για Ατρόμητο
Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αστέρα εν όψει του αυριανού αγώνα πρωταθλήματος στην Τρίπολη με τον Ατρόμητο και ο Αργεντινός τεχνικός της ομάδας Μάριο Γκόμες ανακοίνωσε την αποστολή μετά την προπόνηση.

Αναλυτικά οι δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Γκόμες για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι οι εξής: Ντεγκρά, Αναστασόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Εστέβες, Ουριμπάρι, Μπαστία, Έντερ, Ουντότζι, Βίλτσες, Καούνος, Τσέζαρεκ, Ζεάν Κάρλος, Λαμπρόπουλος, Αργυρόπουλος και Λαδάκης.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στο Στάδιο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό απουσιάζουν από την αποστολή οι Οράσιο Καρντόσο, Λιονέλ Ρίος, ενώ αντίθετα τέθηκε στη διάθεση του προπονητικού τιμ επιστρέφοντας στην αποστολή της ομάδας ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος.

Η αποστολή του Αστέρα θα διανυκτερεύσει απόψε σε γνωστό ξενοδοχείο της Τρίπολης.

 

 

 
Καραδολάμης: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»
Για Αθήνα θα αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα ο Αρκαδικός, όπου θα διανυκτερεύσει απόψε σε γνωστό ξενοδοχείο εν όψει του αυριανού αγώνα πρωταθλήματος στο Αιγάλεω (5.30 μ.μ.)

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης με τους συνεργάτες του δούλεψαν πολύ σε θέματα τακτικής στο γήπεδο, δείχνοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα για τον πρώτο εκτός έδρας αγώνα του Αρκαδικού στην Α2 κατηγορία.

Από την πλευρά των παικτών, μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί του Παγκρατίου, η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση είναι σε πολύ καλό σημείο, ενώ όλοι πιστεύουν πώς μπορούν να τα καταφέρουν και την δεύτερη αγωνιστική.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Δημήτρη Καραδολάμη «Είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, αφού το Αιγάλεω διαθέτει καλή έδρα και είναι μία ομάδα με παραστάσεις από την Α1 τα προηγούμενα χρόνια.
Εμείς από την πλευρά μας, αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα, ωστόσο έχουμε δουλέψει πολύ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με τους προπονητές μας, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και νομίζω πώς μπορούμε να τα καταφέρουμε».

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα