Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 21-11-2009

 

 

 

 
10η Χορωδιακή Συνάντηση
Η χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης στα πλαίσια του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυσή της, θα πραγματοποιήσει στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2009 την 10η Χορωδιακή Συνάντηση. Η εκδήλωση θα γίνει στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης με ώρα έναρξης την 19:30.

Το Σάββατο 28/11/2009, που είναι αφιερωμένο στο «Χορωδό», θα τιμήσουμε χορωδούς που εδώ και 50 χρόνια περίπου προσφέρουν στο πολυφωνικό τραγούδι. Θα εμφανιστούν οι χορωδίες Ξυλόκαστρου, Δήμου Βούλας, Ορφέας Λευκάδας και Δήμου Αγ. Παρασκευής.

Την Κυριακή 29/11/2009, που είναι αφιερωμένη στο «Μαέστρο», θα εμφανιστούν οι τρεις χορωδίες του «Ορφέα», η Παιδική, η Νεανική και η Μικτή χορωδία. Την ίδια ημέρα θα τιμήσουμε τον Καλλιτεχνικό μας Διευθυντή κ. Βασίλη Τζαβάρα, που προσφέρει αφιλοκερδώς για 30 χρόνια τις υπηρεσίες του, την μαέστρο της παιδικής χορωδίας κ. Λυγιά Ελένη και την μαέστρο της νεανικής χορωδίας κ. Αθανασοπούλου Χριστίνα. Επίσης θα παρευρίσκεται και θα τιμηθεί ο μουσουργός κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, ο οποίος αποτέλεσε «φωτεινό λίκνο» για τον «Ορφέα» με την συμμετοχή μας στη Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία.

Καλούμε τους Τριπολίτες και τους φίλους του πολυφωνικού τραγουδιού να τιμήσουν με την παρουσία τους τις παραπάνω εκδηλώσεις του «Ορφέα» και να σιγοτραγουδήσουμε όλοι γνωστά τραγούδια και μελωδίες.

ΧΟΡΩΔΙΑ «ΟΡΦΕΑΣ» ΤΡΙΠΟΛΗΣ
www.orfeastripolis.gr

 

 

 
ΓΙΟΡΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΛΩΝΙΣΤΑΙΝΑ
Ο Δήμος Φαλάνθου, η Αδελφότητα Αλωνιστιωτών «Αγ. Παρασκευή» και το « Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης – ΚΕΧΟΤ» διοργανώνουμε για τρίτη συνεχή χρονιά, την παραδοσιακή Γιορτή υποδοχής του Χειμώνα το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 στην πλατεία του Τ.Δ. Αλωνίσταινας.

Στόχος μας, μέσω της εκδήλωσης αυτής, είναι η ανάδειξη όψεων του τοπικού πολιτισμού, η συσπείρωση της τοπικής κοινωνίας και η διεύρυνση του επικοινωνιακού χαρακτήρα της εκδήλωσης, που θα συμβάλλει στην μύηση των νεότερων γενεών στις εορταστικές πρακτικές και στις αξίες της παραδοσιακής κοινωνίας.

Σας καλούμε όλους να γευτούμε παραδοσιακές χειμωνιάτικες γεύσεις, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε γύρω από τη μεγάλη φωτιά που θα ανάψουμε στην κεντρική πλατεία της Αλωνίσταινας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ.

ΔΗΜΟΣ ΦΑΛΑΝΘΟΥ
Τηλ. Επικ. 2713.601404

 

 

 
Εορτασμός Εθνικής Αντίστασης 1941-44
Όπως είναι γνωστό με το άρθρο 10 του Νόμου 1285/82 «Για την Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού λαού εναντίον των Στρατευμάτων Κατοχής 1941-1944» καθιερώθηκε η επέτειος της Μάχης του Γοργοποτάμου, σαν ημέρα Πανελληνίου Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

Φέτος ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Α. Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου της 22ης Νοεμβρίου 2009.
Β. Φωταγώγηση από τη δύση του ηλίου της 22ης Νοεμβρίου 2009 μέχρι τις πρωινές ώρες της 23ης Νοεμβρίου 2009 όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και των οδών, Πλατειών, Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Τρίπολης.

Ώρα 07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών με μέριμνα της Ι.Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και η Δημοτική Μουσική θα περιέλθει τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θούρια και εμβατήρια.

Ώρα 08.00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία σύμφωνα με τις διαταγές της IV Μεραρχίας Πεζικού.

Ώρα 10.30: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Ώρα 11.15: Συγκέντρωση των επισήμων και του λαού της πόλης, στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση κατάθεση στεφάνων από το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού, τον Νομάρχη, τον Δήμαρχο Τρίπολης, τα κόμματα, τους Εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τις Πολιτικές Νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου φορέα επιθυμεί να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση. Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη των Ενδόξων Νεκρών- Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 17,15: Υποστολή σημαίας.

 

 

 
Η αποστολή για το παιχνίδι με Παναθηναϊκό
Την τελευταία προπόνηση στην ομάδα πριν το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο τεχνικός του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος και αμέσως μετά ανακοίνωσε την αποστολή για τον αυριανό αγώνα πρωταθλήματος. Αναλυτικά οι δεκαεννέα ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την αποστολή είναι οι παρακάτω:

Αναστασόπουλος, Ντεγκρά, Λαζαρίδης, Μπαρτολίνι, Μαρσελάο, Φυτανίδης, Εστέβες, Ουριμπάρι, Ρόκας, Ουντότζι, Βίλτσες, Καούνος, Τσέζαρεκ, Ζεάν Κάρλος, Καρέρα, Έντερ, Λαμπρόπουλος, Αργυρόπουλος και Λαδάκης.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στη Τρίπολη με τον ΠΑΣ Γιάννινα απουσιάζουν από την αποστολή οι Μπαστία, Καρντόσο, ενώ αντίθετα τέθηκαν στη διάθεση του προπονητικού τιμ επιστρέφοντας στην αποστολή της ομάδας οι Έντερ, Λαμπρόπουλος.

Η αποστολή του Αστέρα θα αναχωρήσει το απόγευμα από την Τρίπολη και θα διανυκτερεύσει απόψε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ εκφράζει τη θλίψη της για τον αιφνίδιο θάνατο του επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας και γνωστού καρδιολόγου αείμνηστου Παναγιώτη Μελά, στη μνήμη του οποίου αποφάσισε τα παρακάτω:
- Να καταθέσει στεφάνι
- Να παραστεί σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ στην εξόδιο ακολουθία και
- Να αναρτήσει τη φωτογραφία του στο ιατρείο της ομάδας.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα