Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 18-12-2009

 

 

 

 
Δραστηριότητες Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών για το 2009
«Το έτος που πέρασε για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Τρίπολης»

Άλλο ένα έτος φτάνει στο τέλος του με πλούσια δράση από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης.

Κατά το 2009 συνολικά παρασχέθηκαν 654 εθελοντικές ώρες εκ των οποίων οι 421 παρασχέθηκαν σε υγειονομικές καλύψεις και οι 62 σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Υγειονομικές καλύψεις που παρασχέθηκαν:
- Σε όλους τους εντός έδρας αγώνες ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ για το πρωτάθλημα SUPER LEAGUE και το Κύπελο.
- Σε όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
- Στους αγώνες της Εθνικής Ελπίδων στα πλαίσια του UEFA CUP στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης
- Σε ποδοσφαιρικούς αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος στα Γήπεδα του Λεβιδίου και των Φιλικών
- Στην Εμποροπανύγυρη της Τεγέας από 14 έως 21 Αυγούστου
- Κατά τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου Τρίπολης στο θέατρο του Αγίου Γεωργίου, τα Κλωνατζίδικα και σε άλλες περιοχές όπου διεξήχθησαν παραστάσεις.
- Στην Συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα
- Ομάδες Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών από την Τρίπολη μετακινήθηκαν σε Αττική, Ναύπλιο και Καλαμάτα ώστε να ενισχύσουν υγειονομικές καλύψεις των εκεί Περιφερειακών Τμημάτων.
- Υγειονομικές υπηρεσίες παρασχέθηκαν και σε Σταθμούς Πρώτων Βοηθειών της Κ/ξ ΜΩΡΕΑΣ.

Επίσης, σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης μετά από ειδοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας οι Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης συμμετείχαν:
- Σε επιχειρήσεις ανεύρεσης αγνοούμενων στην Καστάνιτσα, την Δημητσάνα, το Κοτύλι και τον Αλφειό ποταμό.
- Στην δασική φωτιά στην περιοχή της Καμενίτσας
- 12μελή ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών από την Τρίπολη, μετέβει στην Αττική ενισχύοντας το έργο πυρόσβεσης κατά την διάρκεια των δασικών πυρκαγιών στην Β. Ανατολική Αττική.

Κατά το 2009 εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε προσωπικό του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο πρόγραμμα «Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών» διάρκειας 20 ωρών, ενώ ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους και οι Δόκιμοι Σαμαρείτες της 14ης Εκπαιδευτικής Σειράς.

Συνολικά σε όλες τις υπηρεσίες και δραστηριότητες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, αντιμετωπίστηκαν 235 περιστατικά εκ των οποίων 4 διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

«Από το 1932» εξηγεί ο Διασώστης και Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών κ. Κυριάκος Κανέλλος «το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών παρέχει στην Ελληνική κοινωνία πολύτιμες υπηρεσίες. Σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη Εθελοντική Δύναμη Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης στην Ελλάδα. Στην Τρίπολη ξεκίνησε το 1996 και αποτελεί την πρώτη χρονικά ομάδα εθελοντών που παρέχουν Πιστοποιημένα, Πρώτες Βοήθειες και Διάσωση στον Νομό Αρκαδίας. Στα 13 αυτά χρόνια, οι Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία χιλιάδες εθελοντικές ώρες ώστε να προλάβουν το ατύχημα και να προστατέψουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε σε στενή συνεργασία με όλους τους Κρατικούς Φορείς της περιοχής αλλά και με σωματεία της πόλης ενισχύοντας με τον δικό μας τρόπο κάθε πρωτοβουλία και δραστηριότητα. Στα δύσκολα χρόνια που περνά ο εθελοντισμός στην Ελλάδα, παραμένουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να εκπαιδεύουμε πιστοποιημένα Εθελοντές και Πολίτες για να μπορούν να σώζουν μια ανθρώπινη ζωή. Ευχαριστούμε όλους τους Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες του Τμήματος, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας, τον Δήμο Τρίπολης, την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο καθώς και όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς που συνεργαστήκαμε και για το 2009.» Κλείνοντας ο κ. Κανέλλος μας λέει «ο κόσμος μας βρίσκεται σε μια διαρκή αναστάτωση, όμως, κάθε μας κίνηση όσο και απλή αν είναι μπορεί να επηρεάσει προς το καλύτερο. Στον Ερυθρό Σταυρό είμαστε ταγμένοι στο να δημιουργούμε μέσω της γνώσης ανθρώπους που οι δράση τους μπορεί και αλλάζει τον κόσμο γύρω τους». www.samarites.gr

 

 

 
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππας για ΕΟ-Τέμπη
«Δεν πρόκειται να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία αν δεν είναι 100% βέβαιο ότι είναι ασφαλείς όσοι κινούνται στην Εθνική Οδό», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας από τη Λάρισα όπου μετέβη σήμερα και προήδρευσε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν λόγω κατάπτωσης βράχων στην ΠΑΘΕ, στο ύψος των Τεμπών.

«Θρηνούμε την απώλεια ενός ανθρώπου», είπε. «Το μόνο θετικό είναι ότι αποφασίσαμε να κλείσουμε το δρόμο στα Τέμπη την προηγούμενη μέρα, αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο. Αν δεν είχε γίνει αυτό, ίσως σήμερα θρηνούσαμε εκατόμβη».

Όπως εκτίμησε ο κ. Ρέππας ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός τουλάχιστον για ένα μήνα, αλλά σαφέστερη εικόνα του χρόνου που θα απαιτηθεί για την αποκατάστασή του θα υπάρχει τη Δευτέρα από το ειδικό κλιμάκιο Ελβετών, ξένων και Ελλήνων επιστημόνων και των μελετητών του παραχωρησιούχου, που βρίσκονται στην περιοχή.

Ο Υπουργός ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας από τους πολίτες που θα ταλαιπωρηθούν «για πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει πριν το καλοκαίρι, αλλά δεν έγιναν». Αναφέρθηκε ακόμη στις τρεις εναλλακτικές οδούς στις οποίες γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να αποτελέσουν αξιόπιστες λύσεις σε αντικατάσταση του κλειστού τμήματος των Τεμπών.

Διαβεβαίωσε τέλος, ότι όλες οι υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες και θα λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για την ομαλή κίνηση των οχημάτων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την Προεδρία του κ. Ρέππα, μετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς Δημοσίων Έργων Γιάννης Οικονομίδης και Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης, η Περιφερειάρχης, ο Νομάρχης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλοι οι εμπλεκόμενοι υπεύθυνοι παραχωρησιούχοι. Διαπιστώθηκε ότι ήδη οι αποφάσεις μέτρων που ελήφθησαν από τις χθεσινές συσκέψεις αποδίδουν, λύθηκε το ζήτημα της σήμανσης και ενημέρωσης και εντατικοποιούνται οι επιχειρήσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Γιάννης Οικονομίδης παρέμεινε στην περιοχή για τον εξειδικευμένο συντονισμό ανά διαδρομή των υπευθύνων δρόμου, Τροχαίας, Δ/νσης συντήρησης, Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ και εκχιονισμού. Αύριο, θα ολοκληρώσει την περιοδεία του, διατρέχοντας τους εναλλακτικούς άξονες για την επισήμανση τυχόν λεπτομερειών.

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε απάντηση ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., τονίζει:

Δεν θα μιμηθούμε την Κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία όταν ανέλαβε την εξουσία τον Μάρτιο του 2004 ακύρωσε όλους τους διαγωνισμούς που ήταν σε εξέλιξη και έκανε πάνω από ενάμιση χρόνο να δημοπρατήσει νέο έργο, ενώ μετέθεσε την ολοκλήρωση των δημοπρασιών για τους αυτοκινητόδρομους κατά τρία χρόνια για να δώσει στα έργα αυτά το κομματικό χρώμα.

Δεν διδάχθηκε τίποτα από το μήνυμα των εκλογών της 4ης Οκτώβρη. Συνεχίζει να υπερασπίζεται ένα μοντέλο ανάπτυξης της Αττικής καταστροφικό για τους πολίτες της και το Λεκανοπέδιο.

Όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν την εχθρικότητα που είχε η ΝΔ για το Περιβάλλον. Ελπίζαμε ότι με τη νέα ηγεσία της κάτι θα άλλαζε.

Όσον αφορά στους χρόνους δημοπράτησης των αυτοκινητοδρόμων Αττικής και του αεροδρομίου της Κρήτης, αρχικώς τους προγραμμάτισε για το Μάη του 2009 για ευνόητους λόγους γιατί προετοίμαζε δίδυμες εκλογές τον Ιούνιο. Το ότι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009 δημοπράτησε τους αυτοκινητοδρόμους Αττικής, την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου το αεροδρόμιο στο Καστέλι και την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου προκήρυξε εκλογές αποδεικνύει περίτρανα πόσο ανέτοιμα ήταν τα έργα, αλλά και πόσο μικροκομματικά και προσχηματικά λειτούργησε η ΝΔ.

Το αεροδρόμιο στο Καστέλι θα είναι πανέτοιμο το καλοκαίρι του 2015 και οι επεκτάσεις των αυτοκινητοδρόμων Αττικής ανασχεδιάζονται και θα γίνουν με τρόπο που θα εξυπηρετούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της πρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής και όχι άλλες σκοπιμότητες.

 

 

 

 
Στη Θεσσαλονίκη ο Αρκαδικός
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι ο Αρκαδικός, ο οποίος προπονήθηκε το απόγευμα σε κλειστό γυμναστήριο της περιοχής ολοκληρώνοντας έτσι την προετοιμασία του για το αυριανό ντέρμπι κορυφής με τον Ηρακλή.

Η νίκη επί της Νήαρ Ήστ έχει ανεβάσει την αυτοπεποίθηση των παικτών για κάτι καλό στο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, η ψυχολογία είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο, το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι πολύ καλό και το ηθικό ακμαιότατο.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα για τον αγώνα με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ηρακλή, εκτός βέβαια του τραυματισμού του Λιούμπο Γιοβάνοβιτς, που έχει ξεκινήσει ήδη τη θεραπεία του για να επιστρέψει το νωρίτερο δυνατό στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Στόχος του Αρκαδικού σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι είναι να δείξει σε όλους πώς δίκαια βρίσκεται στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει τη δική του ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ και παραμένει αήττητος μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Ο Ηρακλής έχει στην τεχνική ηγεσία τον έμπειρο Λευτέρη Κακιούση και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα παικτών στην Α2 κατηγορία όπως είναι οι: Κάστλ, Πέτροβιτς, Λαμπρόπουλος, Δέσπος, Λάππας, Καραποστόλου, Κέκελης, Τσαμάτος και Μπούτσι.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα