Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 16-10-2009

 

 

 

 
Η αποστολή του Αστέρα για Ολυμπιακό
Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αστέρα εν όψει του αυριανού αγώνα πρωταθλήματος στο Στάδιο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό και ο Αργεντινός τεχνικός της ομάδας Μάριο Γκόμες ανακοίνωσε την αποστολή μετά την προπόνηση.

Αναλυτικά οι δεκαεννέα ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Γκόμες για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη είναι οι εξής: Ντεγκρά, Αναστασόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Εστέβες, Ουριμπάρι, Μπαστία, Καρντόσο, Ρίος, Έντερ, Ουντότζι, Βίλτσες, Καούνος, Τσέζαρεκ, Ζεάν Κάρλος, Λαμπρόπουλος και Λαδάκης.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τρίπολη με τον Εργοτέλη απουσιάζουν από την αποστολή οι Σεμπάστιαν Καρέρα, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, ενώ αντίθετα τέθηκαν στη διάθεση του προπονητικού τιμ επιστρέφοντας στην αποστολή της ομάδας οι Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, Ζεάν Κάρλος και Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η αποστολή του Αστέρα θα αναχωρήσει σήμερα για Αθήνα και θα διανυκτερεύσει σε γνωστό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

 

 

 
16 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΛΙΠΙΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΡΩΣΚΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΝΟΣΟΥ
Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης
και της Διεθνούς Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης

Αθήνα 16 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το φαγητό δεν είναι φάρμακο αλλά μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων που πλήττουν τον σύγχρονο άνθρωπο του ανεπτυγμένου κόσμου.

Κι αυτό γιατί όπως τονίζει ο Αν. Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αντώνη Ζαμπέλας (πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής «Η διατροφή παίζει σημαντικότατο ρόλο στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων γιατί μπορεί να βελτιώσει πολλούς από τους παράγοντες κινδύνου, όπως τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης και γλυκόζης στο αίμα.»

«Οι αρχές της Μεσογειακής Διατροφής, συμπληρώνει ο κ Ζαμπέλας, πρέπει να τηρούνται από την παιδική ηλικία διότι έτσι μπορεί να επιτευχθεί χαμηλή πρόσληψη κορεσμένων (ζωικών), trans (μερικώς υδρογονωμένων) λιπαρών, χοληστερόλης και νατρίου, αλλά και η ικανοποιητική πρόσληψη ακόρεστων λιπαρών (φυτικά λιπαρά, ιχθυέλαια), φυτικών ινών, βιταμινών και ανόργανων στοιχείων».

Σύμφωνα με τον κ Ζαμπέλα στο καθημερινό διαιτολόγιο κάθε ανθρώπου ,πρέπει να βρίσκονται δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο και γαλακτοκομικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος. Το ψάρι, τα πουλερικά και τα όσπρια πρέπει να καταναλώνονται 1-2 φορές την εβδομάδα ενώ το κόκκινο κρέας σε μικρές ποσότητες και αφού αφαιρεθεί το ορατό λίπος.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Ο καταναλωτής πρέπει πλέον να αρχίζει να διαβάζει με προσοχή τις ετικέτες στις συσκευασίες των τροφίμων και να προσπαθεί να κάνει σωστές επιλογές, όπως τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε ολικό λίπος, κορεσμένα και trans λιπαρά, νάτριο, και επιπρόσθετη ζάχαρη.

Το μαγείρεμα επίσης παίζει σημαντικό ρόλο. Κατά το τηγάνισμα δημιουργούνται trans λιπαρά οξέα και επομένως καλό είναι τα τρόφιμα είτε να βράζονται είτε να ψήνονται. Το αλάτι περιέχει νάτριο άρα δεν πρέπει να αλατίζεται το τρόφιμο κατά το μαγείρεμα και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται επιτραπέζιο αλάτι. Προσοχή στις κρυφές πηγές νατρίου στη διατροφή όπως πολλά είδη τυριών, ψωμί, πίκλες κ,α,λ.

Τέλος επειδή η διατροφή δεν είναι φάρμακο αλλά μία ευχαρίστηση, πρέπει να την απολαμβάνουμε με παρέα και όχι μπροστά στην τηλεόραση. Αυτό θα βοηθήσει να προσλαμβάνονται μικρότερες ποσότητες, και αν οι ενήλικες δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά τους θα έχουν επιτελέσει έναν από τους σημαντικούς ρόλους τους στην οικογένεια.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα