Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 28-11-2008

 

 

 

 

 
Αύριο η γιορτή υποδοχής του χειμώνα στην Αλωνίσταινα
Περισσότερα...

 

 

 
Το ΣΒΚ ΤΟ B’ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
Η Διεθνής Επιστημονική Εταιρεία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και το Σπουδαστήριο Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Διοργανώνουν το B’ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
υπό την αιγίδα και την ευγενή χορηγία του Νομάρχου Αρκαδίας κ. Δημ. Κωνσταντόπουλου και του Δημάρχου Τριπόλεως κ. Αλέξανδρου Κοτσιάνη

Γενικό Θέμα: Η θ ι κ ή  κ α ι  Π ο λ ι τ ι κ ή

Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008
Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τριπόλεως Περισσότερα...

 

 

 
Δηλώσεις Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου
κατά την περιοδεία του στους νομούς Αργολίδας και Λακωνίας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στους νομούς Αργολίδας και Λακωνίας. Αρχικά, ο Υφυπουργός εγκαινίασε τις δύο καινούργιες πτέρυγες του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Κίου, όπου δήλωσε τα εξής:

«Ενισχύουμε τις υποδομές των σχολικών μονάδων με στόχο τη διαμόρφωση ιδανικών συνθηκών εκπαίδευσης. Σύγχρονες σχολικές μονάδες ασφάλειας, άνεσης, φιλικά σχολικά περιβάλλοντα με άρτιο εξοπλισμό, των οποίων τη χρηματοδότηση η ηγεσία του Υπουργείου έχει εντάξει στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος ανάπτυξης του ΟΣΚ».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός επισκέφτηκε το Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο στα γραφεία της Μητρόπολης. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης με το προσωπικό του παράδειγμα εμπνέει, καθοδηγεί και διδάσκει ήθος, μέτρο και αρετή. Το παράδειγμα αυτό νοηματοδοτεί, στους δύσκολους σύγχρονους καιρούς, τη σχέση Εκκλησίας, κοινωνίας και Πολιτείας, καθώς και την άρρηκτη σχέση αρχών και αξιών».

Στο πλαίσιο της ίδιας περιοδείας ο Υφυπουργός εγκαινίασε, επίσης, τις καινούργιες κτιριακές εγκαταστάσεις του 3ου Γενικού Λυκείου και Πειραματικού Γυμνασίου Σπάρτης τονίζοντας τα εξής:

«Οι νέες σχολικές μονάδες αποτελούν ελκυστικές κοιτίδες εκπαιδευτικού έργου, διότι υπό ιδανικές συνθήκες οι μαθήτριες και οι μαθητές μετέχουν της μόρφωσης και των νέων γνώσεων αγωγής, αισθητικής, πολιτισμού και παιδείας της Ελληνικής Γραμματείας και Παράδοσης. Οι εκπαιδευτικοί και τα στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας αποδίδουν στο έργο τους μέσα σε ένα περιβάλλον αξιοπρέπειας, ποιότητας και άρτιων υποδομών».

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Νομαρχία Λακωνίας υπό την προεδρία του Νομάρχη Λακωνίας κ. Φούρκα και με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΟΣΚ κ. Καρλαύτη, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Μαραμπέα καθώς και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας με θέμα την ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης.

Κατά την επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης ο Νομάρχης Λακωνίας παρέδωσε τη μελέτη κατασκευής του νέου Μουσικού Σχολείου Σπάρτης στον Υφυπουργό, ο οποίος και δεσμεύτηκε να εξασφαλίσει εντός 15 ημερών την χρηματοδότηση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων με προοπτική παράδοσης του έργου στο τέλος της προσεχούς διετίας.

Έπειτα, ο κ. Λυκουρέντζος εγκαινίασε το νεοϊδρυθέν Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σκάλα Λακωνίας.

 

 

 
Ανακοινώθηκε η αποστολή για Παναθηναϊκό
Ολοκληρώθηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναικό (7.00 μ.μ.) στο ΟΑΚΑ. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Νίκος Κωστένογλου ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:

Γιώργος Αμπάρης, Νίκος Αναστασόπουλος, Φλάβιο, Νίκος Λαζαρίδης, Πέτρος Κανακούδης, Σωκράτης Φυτανίδης, Αντώνης Λαδάκης, Αντριάν Μπαστία, Ζαουάντ Ζαιρί, Λούσιο Φιλομένο, Μάρτιν Καμπούροφ, Οράσιο Καρντόσο, Μπρούνο Ουριμπάρι, Ίσραελ Νταμόντε, Σεμπάστιαν Ερέρος, Ακης Στρατάκης, Φάμπιο Φελίσιο, Φαμπέτα, Ρικάρντο Εστέβες και Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τρίπολη με τον Εργοτέλη, δεν συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή του Αστέρα ο Μαρσελάο, ενώ μετά από αρκετό καιρό συμπεριλήφθηκαν σε αυτή ο Φαμπέτα και ο Ρικάρντο Εστέβες. Η αποστολή της ομάδας θα διανυκτερεύσει απόψε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 

 

 
Αναπτυξιακό πρόγραμμα Ε.Ο.Κ.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2008-2009

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/11/2008 - 11:00 - ΑΚΔ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΓΩΝΑΣ : ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ - ΕΣΚΑ Περισσότερα...

 

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 27/11/08 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους... Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα