Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 27-11-2008

 

 

 

 
Απόφαση ΓΣ Συλλόγου Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Πελ-σου
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για ακόμα μια φορά περιέρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο. Στις 31-12-2008 λήγουν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων εργαζομένων και το Ίδρυμα θα παραμείνει με το 25% των εργαζομένων το οποίο έχει μέχρι τώρα.

Είναι κατανοητό ότι με αυτές τις συνθήκες, το Πανεπιστήμιο είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να λειτουργήσει και σαν αποτέλεσμα θα έχει την απαξίωση του στα μάτια των υποψηφίων φοιτητών. Αυτό συνεπάγεται ότι η απαξίωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα σημάνει τη χαμηλή θέση προτίμησής του από τους υποψήφιους φοιτητές, σαφώς τη μείωση των φοιτητών και συνεπώς την μείωση της εισροής χρημάτων προς τις πόλεις της Πελοποννήσου όπου υπάρχουν έδρες Τμημάτων (Κόρινθος, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο). Επίσης θα ωθηθούν στην ανεργία 94 εργαζόμενοι που διαμένουν μόνιμα στις πόλεις αυτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου , εργαζόμενοι οι οποίοι και με απόφαση του Πανεπιστημίου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες που υπάρχουν και δουλεύουν στο Πανεπιστήμιο από την ίδρυση του . Ουσιαστικά από 1 Ιανουαρίου 2009 θα σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους όλα αυτά τα άτομα που με τις γνώσεις, τις ικανότητες και την εμπειρία τους στηρίξουν την λειτουργία του Πανεπιστημίου .

Σε όλα τα παραπάνω, και ενώ έχουμε κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να επιδιώξουμε επαφές με το Υπουργείο Παιδείας, δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατή καμία συνάντηση και δεν έχει προταθεί καμία λύση, παρόλο που το γεγονός της λήξης των συμβάσεων είναι πλέον ορατό.

Γι’ αυτό και εμείς προχωράμε σε κινητοποιήσεις με σκοπό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Διεκδικούμε:
• Αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών των ιδρυμάτων. Ενίσχυσή τους με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του θεσμού του εκτάκτου. Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου. Άμεσα, να διασφαλιστεί η συνέχιση της δουλειάς των συμβασιούχων εργαζομένων.
• Συνεχίζουμε τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες
• Προχωράμε σε κατάληψη της Πρυτανείας την Παρασκευή 28/11 και ώρα 07:00
• Προχωράμε σε καταλήψεις κτιρίων του Πανεπιστημίου από Δευτέρα 1 /12
• Καλούμε σε πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα την Τετάρτη 10/12 και ώρα 12:00 στα Προπύλαια

Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2008
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

 

 

 
Τέσσερα προβλήματα εν όψει Παναθηναϊκού
Συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο (19.00), η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης το προπονητικό τιμ του Αστέρα έδωσε και πάλι έμφαση στην τακτική που θα ακολουθήσει στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο προπονητής του Αστέρα Νίκος Κωστένογλου είναι οι τραυματισμοί των Μαρσελάο, Ζεάν Κάρλος, Ντουαλά και Αργυρόπουλου, οι οποίοι είναι δύσκολο να προλάβουν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί, όπου μετά το τέλος της αυριανής προπόνησης ο Νίκος Κωστένογλου θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι του Σαββάτου.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα