Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 18-10-2008

 

 

 

 
Γιορτή του κάστανου
Μορφωτικός & Φυσιολατρικός
Σύλλογος των Απανταχού
Καστανιτσιωτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου του 2008 στη Καστάνιτσα ο Σύλλογός μας διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ .

Είναι μια Γιορτή χαράς και γλεντιού αλλά και προβληματισμού για το σήμερα και το αύριο της παραγωγής των καστάνων και ταυτόχρονα αναβίωσης των όμορφων παλιών χρόνων που σημάδεψαν το χωριό μας και τους ανθρώπους του. Δυστυχώς οι καστανεώνες του Πάρνωνα, τα τελευταία χρόνια, κινδυνεύουν με εξαφάνιση από την καταστροφική ασθένεια του Έλκους της καστανιάς και μαζί με τους άλλους καστανοπααργωγούς του Πάρνωνα με αγωνία ζητάμε από την Πολιτεία να πάρει κατεπείγοντα μέτρα για την σωτηρία των καστανεώνων .

Με σεβασμό στη παράδοση
με όραμα και μεράκι για το παρόν
με αγωνία για το μέλλον
συνεχίζουμε
και σας προσκαλούμε όλους στην Καστάνιτσα και φέτος για να γνωρίσετε τις ομορφιές του χωριού και του Πάρνωνα, τους ανθρώπους του, να γευθείτε την παραδοσιακή φασολάδα, την ψητή ρέγκα, τα γλυκά από κάστανο και καρύδι, το καλό κρασί και να γλεντήσετε μαζί μας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 
Γενική Συνέλευση «Τρίπολη - Ανθρώπινη Πόλη»
Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008 στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην Τρίπολη η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Τρίπολη - Ανθρώπινη Πόλη»
θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση με θέματα συζήτησης:

-  Απολογισμός - Προγραμματισμός δράσης της Κίνησης.
-  Κανονισμός λειτουργίας της Κίνησης.

 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για δυνατότητα ίδρυσης ΤΕΙ στο νομό Αρκαδίας
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή, στις 17 Οκτωβρίου 2008, προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, ζητώντας την ίδρυση Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Αρκαδία:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: «Δυνατότητα ίδρυσης Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή παραρτήματος Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο Νομό Αρκαδίας»

Σύμφωνα με πρόσφατες εξαγγελίες της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, πρόκειται σύντομα να ιδρυθεί και νέο (δεύτερο) τμήμα στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σπάρτης, έτσι ώστε το εν λόγω Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα να γίνει αυτόνομη σχολή. Αναφέρεται, δε, ως βούληση της Κυβέρνησης η περιφερειοποίηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ιδιαίτερα η σωστή αναδιάρθρωση του χώρου των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό συνηγορούν πολλοί λόγοι ώστε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει νέο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο Νομό Αρκαδίας. Σε αυτό το εκπαιδευτικό ίδρυμα, το γνωστικό αντικείμενο μπορεί είτε να συνδέεται και να συμπληρώνει το πεδίο επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, είτε να εξελίσσει νέους κλάδους που αφορούν την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη ή άλλους κλάδους συναφείς με την λειτουργία μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε. στη Μεγαλόπολη. Τόσο η πόλη της Τρίπολης όσο και η γύρω περιοχή αφενός προσφέρεται για την ανάδειξη και εξέλιξη των ανωτέρω επιστημονικών κλάδων, αφετέρου καλύπτουν τα προβλεπόμενα τεκμήρια βιωσιμότητας, ενώ η ίδρυση και λειτουργία ενός νέου εκπαιδευτικού ιδρύματος στο Νομό Αρκαδίας θα αναβάθμιζε διοικητικά, οικονομικά και πολιτιστικά την περιοχή.

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

Στο πλαίσιο των κυβερνητικών εξαγγελιών προτίθεται να εξετάσει τη δυνατότητα ίδρυσης ενός νέου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή παραρτήματος Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο Νομό Αρκαδίας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Π. Ρέππας

 

 

 

 
Ισοπαλία του Αστέρα στις Σέρρες
Σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τη δύναμη και το πάθος των ποδοσφαιριστών σε όλες τις μονομαχίες κατά τη διάρκεια του αγώνα, Πανσερραϊκός και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα.

Το παιχνίδι, δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και είναι χαρακτηριστικό πώς η πρώτη αξιόλογη φάση έγινε στο 27' με την κεφαλιά του Ζουντί, έπειτα από φάουλ του Τάντιτς να στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από την εστία του Αμπάρη. Ο Αστέρας... ισοφάρισε τις ευκαιρίες με το σουτ του Μπαστιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής να φεύγει άουτ στο 37'.

Στην επανάληψη, η ποιότητα του αγώνα ανέβηκε με τον Αστέρα να είναι η ομάδα που απείλησε περισσότερο την αντίπαλη εστία. Στο 47', όμως ο Τσέζαρεκ αστόχησε από καλή θέση μετά από παράλληλη σέντρα του Ντουαλά.

Οι γηπεδούχοι με την σειρά τους απείλησαν στο 68', όταν ο Μπανκουρά έφυγε μόνος μπροστά, αλλά απέτυχε να περάσει και τον Αμπάρη, που έδειξε τα καλά αντανακλαστικά του και τον βαθμό ετοιμότητας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για την εστία του.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Ζωγράφος (Αθηνών).
Πανσερραικός: Κηπουρός, Καλλιμάνης, Βοσκόπουλος, Γαλανόπουλος, Τάντιτς (83' Γεωργιάδης), Ζουντί (73' Χέρες), Κόλιν, Μιλένκοβιτς, Απουμπακαρί, Γκουγκουλιάς (46' Μπανκούρα), Μπαϊκαρά
Αστέρας Τρίπολης: Αμπάρης, Φλάβιο, Ζορζίνιο, Μαρσελάο, Λαζαρίδης, Μπαστιά, Καρντόσο, Ντουάλα Μπέλα (85' Κανακούδης), Ζεάν Κάρλος (80' Καμπούροφ), Φιλομένο, Σέζαρεκ (60' Ζαϊρί).

Κόστισε μία φάση

Παρά την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο Παραλίμνιο Σερρών, η ομάδα νέων του Αστέρα ηττήθηκε 1-0 από την αντίστοιχη ομάδα του Πανσερραικού στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 4ο λεπτό ο Παναγιωτίδης εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία των αμυντικών του Αστέρα.

Πανσερραικός: Βουζίκης, Παπάζογλου (78΄Αιβαζίδης), Παπαδόπουλος, Τριανταφύλλου (87΄Μπαλώτης), Τσιάρας, Παναγιωτίδης, Βλαχόπουλος, Ανάκογλου, Ζιάκας, Τσελέμπης (52΄Σιδηρόπουλος), Παπαδόπουλος (59΄Σερέκας).
Αστέρας: Λαμπρόπουλος, Ζίου, Σεντεμέντες, Φαμπέτα, Βλαχοκυριάκος, Πετρόπουλος (81΄Κυρίος), Γιαννούλης (46΄Καπόγιαννης), Γεωργίου (46΄Ζιούλης), Ντεκίδης (71΄Μίχας), Αποστολίδης, Μέλλος (61΄Αγγελόπουλος).

Νίκησαν οι έφηβοι στο Ηράκλειο

Χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε, η εφηβική ομάδα του Αστέρα κέρδισε στο Ηράκλειο 2-1 τον ΟΦΗ και πήρε πανάξια τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο Αστέρας προηγήθηκε στο 12ο λεπτό με πλασέ του Ντούλια μέσα από την μεγάλη περιοχή, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Δαμανάκη στο 23ο λεπτό.

Το νικητήριο γκολ του Αστέρα σημείωσε στο 29΄ ο Τασουλής, επίσης με πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ πίεσε, αλλά οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Αστέρα ανταπεξήλθαν στις δυσκολίες και κατάφεραν να φύγουν νικητές από το Βαρδινογιάννειο Στάδιο.

ΟΦΗ: Μπρόκος, Ζαχαράκης, Γιακουμάκης (46' Ναούμης), Ζαμπετάκης, Φωτάκης, Βαρουξάκης (46' Σταυρακάκης), Βιλανάκης (60' Σταθάκης), Δαμανάκης, Μουκτάρι (75΄Μουχτάρης), Μιαούλης, Σκουτέλης.
Αστέρας: Μπραιμλάρι, Σοπότης, Παρασκευόπουλος (46΄Ρασσιάς), Μανιφάβας, Μιχαλόπουλος, Ζώης, Φιλάι (46΄Χίος), Τασουλής, Ντούλιας (70΄Κουρμπέλης), Τζουμάκας, Δειμέζης (75΄Μπέλτσος).

Οκτάρα από τους παίδες

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, η παιδική ομάδα του Αστέρα συνέτριψε με 8-0 τον Ορχομενό Λεβιδίου στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος Αρκαδίας.

Τα γκολ του Αστέρα σημείωσαν οι Γκίκας (2), Κλαπής, Κατσαρός, Ψύλλας, Κυριακάκος, Μπέμπης, Μάζης.

Αστέρας: Θεοδωρακόπουλος, Κλαπής, Ορφανός, Γκίτζιας, Προύτζος, Κατσαρός, Ψύλλας, Σβίγγος, Κυριακάκος, Παρασκευόπουλος, Μπέμπης, ενώ έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο και οι Γκίκας, Μάζης, Δρόσος, Τεσσερομάτης, Γεωργίου, Πετρόπουλος.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα