Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 10-11-2008

 

 

 

 
Επίσκεψη Υφυπουργού Παιδείας  στο Λεωνίδιο
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος την Τρίτη 11/11/2008 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τα παιδιά μαθαίνουν τα δικαιώματα τους», το οποίο υλοποιείται από το ΥΠΕΠΘ σε συνεργασία με τη UNICEF. Στη συνέχεια ο Υφυπουργός θα επισκεφθεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολικών μονάδων του Λεωνιδίου, στις οποίες την προηγούμενη εβδομάδα εστάλη σχολικός εξοπλισμός από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υφυπουργού είναι το ακόλουθο:
 

9:30

Συνάντηση με το Δήμαρχο Λεωνιδίου, κ. Τσιγγούνη Δημήτριο

10:00

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου (πρόγραμμα «Τα παιδιά μαθαίνουν για τα δικαιώματά τους»)

11:00

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Λεωνιδίου (E.E.E.E.K.)

 

11:30

Επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο Λεωνιδίου

 

12:00

Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Λεωνιδίου

 

12:30

Επίσκεψη στο Λύκειο Λεωνιδίου

 

13:00

Επίσκεψη στο ΕΠΑ.Λ. Λεωνιδίου

 

 

 

 
Το ΕΚΑ για το εργατικό ατύχημα σε οικοτροφείο της Τρίπολης
Στο οικοτροφείο «ΣΤΟΡΓΗ» στην Τρίπολη, Δομή ιδιωτικού φορέα, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008, συνέβη σοβαρό εργατικό ατύχημα με το ξυλοδαρμό εργαζόμενης από ασθενή ο οποίος ήταν σε κατάσταση υποτροπής.
Η εργαζόμενη μεταφέρθηκε με τραύματα στο κεφάλι στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκε για δύο ημέρες.

Ο εν λόγω ασθενής αφού έφυγε από το κτίριο της Μονάδας προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε τρία αυτοκίνητα των εργαζομένων και στην συνέχεια έφυγε στην πόλη όπου συνελήφθη από την Αστυνομία.

Η συγκεκριμένη Μονάδα στην πόλη μας λειτουργεί στα πλαίσια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, που έχει ως σκοπό την αποασυλοποίηση και την αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων.
Οι εργαζόμενοι εργάζονται στην εν λόγω Μονάδα με ευαισθησία και αυταπάρνηση, σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Καταγγέλλουμε την Διεύθυνση της εν λόγω Μονάδας για την αδιαφορία λήψης μέτρων προστασίας των εργαζομένων και αντιμετώπισης των ασθενών.
Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Υγείας για τον εμπαιγμό και την αδιαφορία λειτουργίας των δομών αποασυλοποίησης που οδηγεί σε βάρος των ασθενών και των εργαζομένων σ’ όφελος των ιδιωτών.

Από το παραπάνω συμβάν προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά προς τους υπεύθυνους της εν λόγω Μονάδας αλλά και την πολιτεία:

Η Μονάδα λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό, χωρίς την ύπαρξη επιστημονικού προσωπικού (Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό).
Δεν υπάρχει εποπτεία, εκπαίδευση και σχεδιασμός αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων και πρόληψης για την ασφάλεια των εργαζομένων.
Για τέσσερεις (4) μήνες οφείλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων της Μονάδας.
Η υποχρηματοδότηση με ευθύνη της κυβέρνησης και των Διευθύνσεων των φορέων επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των Μονάδων (μειωμένο προσωπικό, περικοπές παρερχομένων υπηρεσιών, κ.λ.π) συμβάλλοντας στην εκδήλωση τέτοιων συμβάντων.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας:

Ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων φορέων για την διερεύνηση του παραπάνω ατυχήματος και τον καταλογισμό των ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο, την εντατικοποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να ελέγξει το κατά πόσο η εταιρία τηρεί τις προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας των προγραμμάτων για τις οποίες δεσμεύτηκε κατά την ανάληψη της δράσης. Ποιος είναι ο ψυχίατρος και κάθε πότε παρακολουθεί τους ασθενείς;

Καλούμε την κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει στην ουσιαστική και οριστική επίλυση των προβλημάτων χρηματοδότησης και λειτουργίας των δομών αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων.

Καλούμε τους υπεύθυνους της Δομής (IASIS ΑΜΚΕ) να προχωρήσουν στην άμεση καταβολή των οφειλομένων αποδοχών των εργαζομένων και την μηνιαία καταβολή του μισθού τους.

Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

 

 

 
Εκδήλωση Αρκαδικής εφημερίδας
"Αρκαδικό Βήμα"
Μηνιαία εφημερίδα Αρκάδων

Φέτος γιορτάζουμε τα 20 χρόνια έκδοσης και παρουσίας στον εκδοτικό χώρο.
Προσκαλούμε τους συμπατριώτες Αρκάδες και φίλους της εφημερίδας μας στην εκδήλωση την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 8.00 μ.μ. στο θέατρο "Atelier Πάρνηθος" στην οδό Πάρνηθος 29 Κυψέλη τηλ. επικοινωνίας: 210 3245771.

Σας περιμένουμε να το γιορτάσουμε με ποίηση και οίνο...

Πάνος Σ. Αϊβαλής
εκδότης

 

 

 

 
ΕΞΙ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας συνεχίζοντας τη δυναμική παρουσία του και τη φετινή περίοδο στα εκπαιδευτικά δρώμενα του Νομού , σας ενημερώνει ότι στο χρονικό διάστημα από 01/11/2008 έως 10/11/2008 οργανώθηκαν και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους έξι ( 6 ) νέα προγράμματα .
Συγκεκριμένα :
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
1 τμήμα Αγγλικής Γλώσσας Ι
1 τμήμα Αγγλικής Γλώσσας ΙΙ
1 τμήμα Πληροφορικής ΙΙΙ
2 τμήματα Ιταλικής Γλώσσας Ι

ΔΗΜΟΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ
1 τμήμα Αγγλικής Γλώσσας ΙΙ

Οι επιμορφωνόμενοι, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τη συμμετοχή τους στα επιμορφωτικά προγράμματα θα λάβουν «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης» (Ν.3369/6-7-2005) από τη Γ.Γ.Ε.Ε./.Ι.ΔΕΚ.Ε. (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) .

Για την ένταξη των εκπαιδευόμενων σε τμήματα μάθησης προαπαιτείται:
- συμπλήρωση αίτησης (χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά, μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου) , η οποία θα συνοδεύεται και από απλή φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας .
- συνέντευξη - κατάταξη από το Σύμβουλο Εκπαίδευσης του Κ.Ε.Ε.

Καινούργια προγράμματα θα αρχίζουν τις πρώτες 15 ημέρες κάθε μήνα . Τα θεματικά αντικείμενα , εξαρτώνται από την εκδήλωση του ενδιαφέροντος των υποψήφιων εκπαιδευόμενων . Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη ενός τμήματος είναι η συμμετοχή 12 ατόμων .
Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν .

Στο σημείο αυτό το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας θα πρέπει να ευχαριστήσει δημόσια τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνεργασία , τους Δ/ντες των σχολείων και τις δημοτικές αρχές και τους υπαλλήλους των Δήμων στους οποίους υλοποιούνται τα προγράμματά του , καθώς και τους υπαλλήλους των Κ.Ε.Π. , η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική για την έναρξη των τμημάτων .

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως , Διεύθυνση :Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , Οδός Μεταμορφώσεως & Αλέου , (Προϊστάμενος Εκπαίδευσης : Σπυρόπουλος Ηλίας , Υπεύθυνη Εκπαίδευσης : Λαμπροπούλου Φωτεινή Γραμματέας : Παντελές Θεόδωρος ) , Τηλ. : 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 9.00 - 20.00). , στην ηλεκτρονική σελίδα www.ideke.edu.gr/kee , καθώς και στα κατά τόπους Κ.Ε.Π. των Δήμων.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε), του Νομού Αρκαδίας είναι κρατική δομή Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και η λειτουργία του υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.)

 

 

 
Το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης
Συστάθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης όπως αυτό αναδείχθηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες και έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Α! ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
Β! ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΜΑΤΙΝΑ
ΤΑΜΙΑΣ: ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΕΛΗ: ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΤΡΙΝΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΛΕΣΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΟΥΝΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Η μεγάλη συμμετοχή ήταν το χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών ξεπερνώντας τα 200 μέλη σε αριθμό που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα με το ποσοστό συμμετοχής να ξεπερνάει το 70%.
Με τη συμμετοχή του αυτή ο εμπορικός κόσμος της Τρίπολης επιβραβεύει με το καλύτερο τρόπο το έργο του Δ. Σ.

Το κέρδος της μεγάλης αυτής συμμετοχής είναι η εκπροσώπηση του εμπορικού συλλόγου Τρίπολης στην ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Πελοποννήσου αλλά & στην διοίκηση της εθνικής συνομοσπονδίας ελληνικού εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) με τέσσερις αντιπροσώπους που είναι οι εξής:
ΣΟΥΝΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΜΑΤΙΝΑ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα