Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 22-10-2007

 

 

 

 
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 22 Οκτωβρίου σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα κ. Νίκου Αγγελόπουλου με αντικείμενο την «αντιμετώπιση κινδύνων από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων»

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Υποστρατηγός κ. Χρήστος Μακρής, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικής Αρχιπύραρχος κ. Ιωάννης Ζώης, ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, οι Διευθυντές ΔΕΣΕ κ. Αργύρης Χαραλαμπόπουλος, ΔΕΚΕ κ. Γιώργος Παπαηλίου, Δημοσίων Έργων κ. Γιώργος Κοκοσιούλης, ο Διευθυντής Δασών Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σπύρος Πολίτης, οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Ο κ. Αγγελόπουλος στην εισαγωγική του ομιλία αναφέρθηκε στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων όλων των συναρμόδιων φορέων, ενώ ζήτησε από τους εκπροσώπους όλων των φορέων εγρήγορση και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων. Τόνισε πώς είναι συνυπευθυνότητα Πολιτείας, Περιφερειακής Διοίκησης, Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού και πολιτών η πρόληψη και η ετοιμότητα για την αντιπλημμυρική θωράκιση, ενώ επέστησε την προσοχή όλων ιδιαίτερα για τις περιοχές με ιστορικό πλημμυρών και για τις περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές.

Επίσης, ο κ. Αγγελόπουλος επεσήμανε, ότι παρά τις ανησυχίες και τους φόβους που υπήρχαν για ακραία καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο, καμία περιοχή της Περιφέρειας δεν παρουσίασε ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ τόνισε πώς η προσπάθεια που έγινε από την απελθούσα Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας στο επίπεδο των αντιδιαβρωτικών έργων είχε σημαντικά αποτελέσματα.

Στη σύσκεψη μετά την αποτύπωση της παρούσας κατάστασης και τον απολογισμό των δράσεων που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, συζητήθηκαν τα μέτρα και οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν με βάση και τις υποδείξεις των μελετητών, για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων που παρουσιαστούν.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος, στόχος όλων «πρέπει να είναι η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας, τόσο στον τομέα της πρόβλεψης, όσο και της αντιμετώπισης, προκειμένου να μη δοκιμαστούν για μία ακόμα φορά οι κάτοικοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Τέλος, για τον καλύτερο συντονισμό αποφασίστηκε η σύσταση ειδικού συντονιστικού οργάνου υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου και με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των υπηρεσιών (Αστυνομία, Πυροσβεστική κλπ) και φορέων.

 

 

 

 
Κινούμενα σχέδια από την ομάδα "Έλευσις"
Κινούμενα σχέδια του σκηνοθέτη Σπύρου Σιάκα και των φοιτητών του ΤΕΙ γραφιστικής Αθηνών θα προβάλει η Ομάδα Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας «Έλευσις» την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 9 μμ στο στέκι της, Αισχύλου 1 και Τάπιας (όπισθεν 1ου Γυμνασίου). Οι προβολές εντάσσονται σε ένα γενικότερο πρόγραμμα προβολών με θέμα γνωριμία με τον ελληνικό κινηματογράφο, που η ομάδα προγραμμάτισε μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη.

Ο Σπύρος Σιάκας, δημιουργός με συνέπεια στο κινούμενο σχέδιο, έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έργο του ενώ έχει πλούσια δραστηριότητα στη διδασκαλία του κινούμενου σχεδίου στη χώρα μας. Συνολικά θα προβληθούν τρεις ταινίες κινούμενων σχεδίων του Σπύρου Σιάκα, και δεκατρείς των φοιτητών του ΤΕΙ Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 2710-238493, κιν. 697 2237943

 

 

 

 
Νέα Δήμου Β. Κυνουρίας
Οι πυρκαγιές στον Πάρνωνα
Για δέκα και πλέον ημέρες καιγόταν ο Πάρνωνας. Οι ελατοσκέπαστες πλαγιές του κατατρώγονταν από τις πύρινες γλώσσες. Τα χωριά της Λακωνίας δοκιμάστηκαν σκληρά...

Η βοήθεια στους πυρόπληκτους
Η βοήθεια του Δήμου μας στους πυρόπληκτους ήταν άμεση και πολύμορφη. Για τον καλύτερο συντονισμό δημιουργήθηκε το «Παρατηρητήριο Αλληλεγγύης». Έτσι συντονίστηκαν τα Δημοτικά Διαμερίσματα με τον καλύτερο τρόπο...

Η "γαλάζια σημαία" στον ιστό της και οι παραλίες του Δήμου καθαρές
Με έκπληξη διαβάσαμε όσα γράφει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Ευστράτιος Δαλιάνης για τη "γαλάζια σημαία" στο τουριστικό θέρετρο του Δήμου μας. Πώς είναι δυνατόν να γράφονται τέτοιες ανακρίβειες;...

Το Σχολείο ΚΔΑΠ/ΑΜΕΑ
Η ευαισθησία της παρούσας Δημοτικής Αρχής στα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι μεγάλη και δεδομένη...

Τοπικά Συμβούλια Νέων. Ανοικτή πρόσκληση
«Έλα να πεις πως θες να ζεις..»
Ο Δήμος βόρειας Κυνουρίας εφαρμόζοντας διάταξη του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δ.Σ., εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους νέους ηλικίας από 15 έως και 28 ετών να γραφτούν στο μητρώο νέων του Δήμου μας, προκειμένου στη συνέχεια να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου Νέων...

Ποδηλατοδρομία.
Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης 2007», η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΝ) και ο Δήμος μας, διοργάνωσαν, σε συνεργασία με την «Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών» και την ευγενική χορηγία της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, ποδηλατοδρομία...

Σχολή Γονέων...
Πρόγραμμα Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Αρκαδίας...
Αποφάσεις – Έργα –Προμήθειες...
Στέγαση Πυροσβεστικής υπηρεσίας...
Ύδρευση Παραλίου Άστρους. Απάντηση προς το Τ.Σ. Δολιανών...
Επιχειρησιακό πρόγραμμα...
Οικονομικά στοιχεία...
Περισσότερα...

 

 

 

 
Ιστορική νίκη Αστέρα στο Ηράκλειο
 Ιστορική εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί του ΟΦΗ στο Παγκρήτιο σημείωσε η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, που αναρριχήθηκε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφού αυτή είναι η πρώτη εκτός έδρας επιτυχία στη Σούπερ Λίγκα. Χαρακτηριστικό της πολύ καλής εμφάνισης που πραγματοποίησε ο Αστέρας στο Ηράκλειο, ήταν ότι στο τέλος του αγώνα οι φίλαθλοι των γηπεδούχων χειροκρότησαν αναγνωρίζοντας την ανωτερότητά του ως ομάδα. Ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε τις αμυντικές δυσλειτουργίες των γηπεδούχων και με σωστή τακτική έφτασε σε μία δίκαιη νίκη. Ο Αστέρας παρουσίασε ένα πάρα πολύ καλό και δεμένο σύνολο, το οποίο δεν άφησε σε καμία περίπτωση τους παίκτες του ΟΦΗ να κάνουν το παιχνίδι τους και όποτε έβγαινε στην επίθεση πλησίαζε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος.

Το σκορ άνοιξε στο 32ο λεπτό, όταν εκτέλεσε φάουλ ο Καρντόσο από δεξιά και ο Τσέζαρεκ με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πίρσμαν (0-1).
Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 65' και πάλι από τον Τσέζαρεκ που μετά από εκπληκτική μπαλιά του Φλάβιο από δεξιά, δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ και να διπλασιάσει τα τέρματα του Αστέρα (0-2).
Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Σάββας Παντελιάδης στο 85' που με έξυπνο πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στην εστία των γηπεδούχων. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του Παντελιάδη στην κορυφαία εθνική κατηγορία.

Στο τρίλεπτο 72-74 ο Αργεντίνος επιθετικός του Αστέρα Λούσιο Φιλομένο έχασε τρεις διαδοχικές ευκαιρίες για να αυξήσει ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ. Μία φορά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε, ενώ τα άλλα δύο σουτ έφυγαν άουτ δίπλα από τα δοκάρια των γηπεδούχων.
Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της επιτυχίας αυτής, ο ΟΦΗ είχε να χάσει στο Ηράκλειο από επαρχιακή ομάδα με τρία τέρματα διαφορά από τις 6 Μαρτίου 1983 (από τη Λάρισα 1-4) και από άλλη ομάδα, στις 19 Οκτωβρίου 2003 (0-3) από τον ΠΑΟΚ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χαραλαμπίδης (Καβάλας) που απέβαλε στο 41' με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα το Ρουμπάκη του ΟΦΗ.
Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
ΟΦΗ: Πίρσμαν, Μπαρκαουάν, Ταραλίδης (46' Νουαφόρ), Σίμιτς, Πίτσος, Πόποβιτς (63' Ντρούλιτς), Ισά, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Κουνενάκης (68' Γκέρμπερ), Λεοζίνιο.
Αστέρας Τρίπολης: Αμπάρης, Μασάδο, Ψωμάς, Καρντόσο, Τσέζαρεκ, Σόουζα, Λαζαρίδης, Μάρτινς (83' Παντελιάδης), Μασάρα (90' Οφρυδόπουλος), Φιλόμενο (79' Κανακούδης), Λαδάκης.

«Τεσσάρα» από την ομάδα νέων

Η ομάδα νέων του Αστέρα αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο κέρδισε με 0-4 στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ, στο προοίμιο των συναντήσεων των δύο ομάδων.
Στο 10ο λεπτό ο Μπολμποσιάν άνοιξε το σκορ, για να ακολουθήσουν τρία τέρματα από τον Κουσκουνά (22' 30' και 35')
ΟΦΗ: Τζωρμπατζάκης, Μ. Σφακιανάκης (55' Μπινιχάκης), Κατσαμάς (61' Φωτάκης), Σπυριδάκης, Κοκκινάκης, Σταθόγλου, Μανουσάκης (55' Νικολάρας), Μαθιουδάκης (56' Δεληθωμαίδης), Λαρόκ, Κουνενάκης (65' Μπερκής), Καραταράκης.
Αστέρας: Αναστασόπουλος, Ζιου, Πριόβολος, Αναγνωστόπουλος, Τροίρης, Βλαχοκυριάκος, Πετρόπουλος, Μπολμποσιάν (75' Ζιούλης), Κουσκουνάς (85' Αποστολίδης), Μαρτίνα (85' Φωτόπουλος), Αρδάμης (80' Τόκος).

 

 

 

 
Αποτελέσματ μπάσκετ

 

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ( 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ) 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΟ ΓΚΥΖΙΑΚΟΣ

-

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

96-62

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

-

ΚΑΠ

93-75

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

73-82

 

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ( 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ) 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΓΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΄΄ΑΜΙΛΛΑ2000΄΄

-

ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ

42-79

 

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Α1 ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ) ΠΑΙΔΩΝ  (6η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

-

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

11-71

ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ

-

ΑΟ ΑΡΙΟΧΩΡΙΟΥ

71-50

 

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Α2 ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ) ΠΑΙΔΩΝ  (6η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

-

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

48-66

ΣΑΚ ΔΑΙΚΛΗΣ

-

ΑΠΟΜ ΠΗΓΑΣΟΣ

66-54

 

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  ΕΦΗΒΩΝ  (6η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

ΑΝΑΒΟΛΗ

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

-

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

38-69

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

-

ΑΠΟΜ ΠΗΓΑΣΟΣ

88-45

 

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΠΑΙΔΩΝ  (6η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΝΟ ΠΥΛΟΥ

-

ΚΟΡΩΝΗ 90 ΑΕ

ΑΝΑΒΟΛΗ

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

-

ΑΠΣ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

59-69

 

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΕΦΗΒΩΝ  (6η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΝΟ ΠΥΛΟΥ

-

ΑΟ ΑΡΙΟΧΩΡΙΟΥ

43-42

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

-

ΑΠΣ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

28-53

 

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ- ΛΑΚΩΝΙΑΣ  ΠΑΙΔΩΝ  (54ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

-

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

39-47

 

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ- ΛΑΚΩΝΙΑΣ  ΕΦΗΒΩΝ  (54ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

-

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

65-51

 

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ  ΠΑΙΔΩΝ  (6ηΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ

-

ΑΣ ΜΑΝΗΣ

60-42

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ

-

ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

67-37

 

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ  ΕΦΗΒΩΝ  (6ηΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ

-

ΑΣ ΜΑΝΗΣ

57-25

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ

-

ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

39-72

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ (Α΄ ΦΑΣΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΠΟΜ ΠΗΓΑΣΟΣ

-

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

36-62

ΑΣ ΣΥΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ

-

ΠΑΟΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

0-20

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

-

ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ

48-56

ΑΣ ΚΡΟΝΟΣ

-

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

62-69

  

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΚ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΛΕΩΝ (ΠΑΙΔΩΝ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΣΠΑΡΤΗ

-

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

40-45

ΤΡΙΠΟΛΗ

-

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

ΑΝΑΒΟΛΗ

 
Βαθμολογία >>>

 

 

 

 

 

 

 

Η Αυλή των θαυμάτων από τη Θεατρική Ομάδα Ελλήνων Γενεύης

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα