Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 10-10-2007

 

 

 

 

 
ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ
Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού σας προσκαλεί στην Πανελλαδική Έκθεση «ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ» που θα πραγματοποιηθεί στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ από 13 Οκτωβρίου έως και 15 Οκτωβρίου 2007. Η έκθεση πραγματοποιείται από την εταιρεία «ΕΚΘΕΣΥΝ - Διοργάνωση Εκθέσεων & Συνεδρίων» με συνδιοργανωτή την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας, τη Νομαρχία Αθηνών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδος και με συνεργαζόμενο φορέα την εταιρεία "Ηράκλειοι Τόποι", υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του Ε.Ο.Τ., του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Η παρουσίαση αυτή έχει την ιδιαιτερότητα, ότι οι επισκέπτες της είναι κατά κύριο λόγο εκπαιδευτικοί, Προεδρία Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, Προεδρία Μαθητικών Κοινοτήτων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και εκτελούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις των μαθητών.

Στην έκθεση αυτή, ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, παρουσιάζοντας σε επισκέπτες, καθηγητές και μαθητές την αισθητική και περιβαλλοντική αξία της πανέμορφης και καλοδιατηρημένης περιοχής οικοανάπτυξης με την ονομασία «Οικολογικό Πάρκο Όρους Πάρνωνα – Υγρότοπου Μουστού», καθώς και των υποδομών που υπάρχουν και επιτρέπουν την ανάπτυξή της μέσω της διαφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος. Με το υλικό που θα διανεμηθεί στους επισκέπτες (βιβλία και φυλλάδια που περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα) και την ταυτόχρονη έκθεση χαρτών, πακέτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς και την προβολή διαφόρων σχετικών οπτικοακουστικών μέσων, θα προσπαθήσουμε να προβάλλουμε με αποτελεσματικό τρόπο τις τουριστικές περιοχές ενδιαφέροντος των Νομών Αρκαδίας & Λακωνίας και να προσελκύσουμε τους επισκέπτες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον μαθητικό τουρισμό.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης
Χατζηγιάννης Γεώργιος

 

 

 

 
Εκπαιδευτικά νέα
Από την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Άρχισαν από σήμερα Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ. οι συσκέψεις του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Ν. Μαραμπέα, με τα στελέχη της εκπαίδευσης για την προώθηση του εκπ/κού έργα στα πλαίσια των οδηγιών της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Ε.Π.Θ. Στη σημερινή σύσκεψη διαρκείας τριών ωρών πήραν μέρος οι νεοεπιλεγέντες Διευθυντές των δέκα(10) Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των πέντε (5) Νομών της Περιφέρειας.

Αύριο Πέμπτη, στις 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο σύσκεψη με τη συμμετοχή των Προϊσταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης, των Σχολικών Συμβούλων και των Διευθυντών Α/θμιας Και Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας. Η ίδια σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα τη Δευτέρα15/10/07 με τους εκεί Διευθυντές και Σχολικούς Συμβούλους και στην Τρίπολη την Τρίτη 16/10/07.

Την Παρασκευή 12/10/07 και ώρα 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Τρίπολη με τους Υπευθύνους των πέντε (5) Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας (Καλαμάτας, Ν. Κίου Αργολίδας, Καστρίου Κυνουρίας, Μολάων Λακωνίας και Αγίου Νικολάου Λακωνίας)

 

 

 

 
Ανακοίνωση από τους Έλληνες Ογκολόγους -Παθολόγους
Οι Έλληνες Ογκολόγοι -Παθολόγοι παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πρόβλημα της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ Χριστόδουλου από την αρχική διάγνωση της νόσου του έως σήμερα. Θεωρώντας ότι τα "τηλεοπτικά ιατρικά συμβούλια" από γιατρούς που αυτοαναγορεύονται ειδικοί ογκολόγοι προσβάλλουν τους στοιχειώδεις κανόνες ιατρικής δεοντολογίας και καταρρακώνουν κάθε έννοια ιατρικού και προσωπικού απορρήτου, ζητούμε από όλους να επιδείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στον άρρωστο και στις προσωπικές του επιλογές, στην ασθένεια και στις αποφάσεις των θεραπόντων ιατρών. Θέλουμε δε να διαβεβαιώσουμε τους ασθενείς μας ότι όλοι αντιμετωπίζονται πάντα ισότιμα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες αντικαρκινικές θεραπείες.

Ευχόμαστε ότι καλύτερο για την βελτίωση της υγείας του Αρχιεπισκόπου.

Για το ΔΣ της Εταιρείας Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ)

Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Μπαφαλούκος

Ο Γεν. Γραμματέας
Παύλος Παπακώστας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα