Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 26-02-2011

 

 

 

 
Η αποστολή του Αστέρα για τις Σέρρες
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος (3.00 μ.μ.) στις Σέρρες με τον Πανσερραικό. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Παύλος Δερμιτζάκης ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, η οποία απαρτίζεται από τους παρακάτω δεκαεννέα ποδοσφαιριστές:

Νίκος Αναστασόπουλος, Ματίας Ντεγκρά, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Σωκράτης Φυτανίδης, Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίντο, Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, Ντάνιελ Ορόθκο, Αντώνης Λαδάκης, Αντριάν Μπαστία, Μαρκ Κερ, Ροτζέριο Μάρτινς, Κώστας Φορτούνης, Σεμπάστιαν Καρέρα, Μαρσέλο, Σάββας Τσαμπούρης, Τσικόντζι Ουντότζι, Νεμάνια Αρσενίεβιτς, Θανάσης Παπάζογλου και Εμμάνουελ Φρανκού.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τρίπολη με την Κέρκυρα, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ομάδας ο Ντάνιελ Ορόθκο, ενώ έμειναν εκτός ο τιμωρημένος Μπρούνο Ουριμπάρι και ο Γκόραν Ρούμπιλ.

Στις Σέρρες οι νέοι, στην Τρίπολη οι έφηβοι

Δύο παιχνίδια θα δώσουν το Σάββατο οι ομάδες νέων (Κ-20) και εφήβων (Κ-17) του Αστέρα για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ.

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 11.30 π.μ. η ομάδα νέων του Αστέρα θα αντιμετωπίσει τον Πανσερραικό στις Σέρρες στο παιχνίδι που θα ανοίξει την αυλαία αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων. Με την ομάδα νέων θα αγωνιστούν οι Γιώργος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Κουρμπέλης, Νίκος Σκόνδρας.

Την ίδια ημέρα στις 12.30 το μεσημέρι η ομάδα εφήβων του Αστέρα θα αντιμετωπίσει στην Τρίπολη την αντίστοιχη ομάδα του Πανιωνίου.


 

 

Νέα Αρκαδικού
Προδρόμου: «Είμαι χαρούμενος για τη νίκη»

Ο Βεροιώτης Γιάννης Προδρόμου ήταν ο παίκτης του αγώνα στο Άργος, αφού ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο καλάθι του Αρκαδικού στο Πελοποννησιακό ντέρμπι επί της ΑΕΚ Άργους.

Αυτό ήταν το πρώτο νικητήριο καλάθι που πέτυχε ο γκάρντ του Αρκαδικού στην καριέρα του και σίγουρα θα το θυμάται και για το υπόλοιπο της καριέρας του.

Ο Προδρόμου μίλησε για το μεγάλο Πελοποννησιακό ντέρμπι στο Άργος και τη νίκη της ομάδας του, το νικητήριο καλάθι που σημείωσε, αλλά και για τον επόμενο αγώνα του Αρκαδικού με την Ελευσίνα στην Τρίπολη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

«Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα μας και ιδιαίτερα με τις απουσίες που είχαμε. Θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη, μετά τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες και ήμασταν αποφασισμένοι για να τα καταφέρουμε.

Αν συνεχίσουμε έτσι, πιστεύω πώς στο παιχνίδι με την Ελευσίνα θα είμαστε έτοιμοι για να φτάσουμε σε μία ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Για το καλάθι που πέτυχα στο τέλος, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σημειώθηκε στην πιο κρίσιμη στιγμή του παιχνιδιού μετά από εξαιρετική ασίστ του Παπαδάκη. Είμαι πολύ ευτυχισμένος γιατί βοήθησα την ομάδα μου να φτάσει στη νίκη και μάλιστα σε ένα Πελοποννησιακό ντέρμπι.

Ωστόσο, πιστεύω πώς δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό το καλάθι ή σε αυτή τη νίκη, αφού μπροστά μας έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια. Πρέπει να τα βλέπουμε ένα-ένα και να κάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια να κερδίσουμε.»

Με το ίδιο ακριβώς σκορ!

Στον περσινό χορό του Αρκαδικού, η ομάδα της Τρίπολης είχε χάσει στην έδρα της 64-66 από τον Αμύντα, όσο δηλαδή κέρδισε την Παρασκευή στο Άργος, που αντίστοιχα είχε τον αποκριάτικο χορό της! Απίστευτο και όμως αληθινό…

Ο αποκριάτικος χορός του Αρκαδικού

Λίγη ώρα μετά τον αγώνα στο Άργος με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας πραγματοποιήθηκε το Αποκριάτικο πάρτι του Αρκαδικού στο μαγαζί Central στον Πεζόδρομο της Δεληγιάννη, με πολλούς φίλους της ομάδας να τιμάνε με την παρουσία τους την ομάδα.

Ο Μύρωνας Παπαδάκης ήταν ο τυχερός που βρήκε το φλουρί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ υπήρχαν ακόμα πέντε δώρα για όσους είχαν αγοράσει λαχνούς για τη λαχειοφόρο αγορά: μία συλλεκτική φανέλα της ομάδας, μία μπάλα με τις υπογραφές των παικτών επάνω της, ένα mp3, ένα dvd και μία τηλεόραση.

Το πρόγραμμα στο γυναικείο πρωτάθλημα

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του γυναικείου πρωταθλήματος, όπου για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια θα γίνει ενιαίο πρωτάθλημα με πέντε ομάδες. Ο Αρκαδικός θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τον Πολύβιο Μεγαλόπολης, την Άμιλλα, τον Ακάδημο και την Καλαμάτα 80. Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρώτου γύρου έχει ως εξής:
1η αγωνιστική (12/3)
19.30 Ακάδημος-Άμιλλα
18.00 Καλαμάτα 80-Πολύβιος (13/3)
Ρεπό: Αρκαδικός

2η αγωνιστική (19/3)
17.00 Πολύβιος-Αρκαδικός
19.30 Άμιλλα-Καλαμάτα 80
Ρεπό: Ακάδημος

3η αγωνιστική (26/3)
17.30 Αρκαδικός-Άμιλλα
19.30 Καλαμάτα 80-Ακάδημος
Ρεπό: Πολύβιος

4η αγωνιστική (3/4)
15.30 Ακάδημος-Αρκαδικός
15.30 Άμιλλα-Πολύβιος
Ρεπό: Καλαμάτα 80

5η αγωνιστική (9/4)
16.00 Πολύβιος-Ακάδημος
18.30 Αρκαδικός-Καλαμάτα 80
Ρεπό: Άμιλλα
- Στο δεύτερο γύρο οι αγώνες θα γίνουν αντίστροφα.

Γιαν. Σμυρνιώτης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου»

Μιλώντας για τη νίκη της ομάδας του στο Άργος, ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν, ξεπερνώντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ακόμα και την ημέρα του αγώνα. Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο προπονητής του Αρκαδικού έχει ως εξής:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν στο γήπεδο του Αρκαδικού, ξεπερνώντας τα προβλήματα της ομάδας που δημιουργήθηκαν ακόμα και την τελευταία στιγμή, με τις απουσίες παικτών (Κατιάκος, Κόκκαλης, Γκιζογιάννης), όπως και του Τσιότρα που ήταν άρρωστο, δεν προπονήθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και δεν μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε.

Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο πάθος, υπερέβαλλαν εαυτούς στο γήπεδο και το πάλεψαν πολύ καλά στην άμυνα. Ήταν μία συγκινητική προσπάθεια και το σημαντικότερο από όλα είναι πώς επανέφεραν την ομάδα εκεί που έπρεπε, τουλάχιστον ψυχολογικά.»

Συνεχίστηκε η ευνοϊκή παράδοση…

Η ευνοϊκή παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Αρκαδικός με αντίπαλο την ΑΕΚ Άργους συνεχίστηκε την Παρασκευή, καθώς αυτή ήταν η 7η νίκη στα οκτώ μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο Αρκαδικός παραμένει αήττητος σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος στην Τρίπολη, ενώ έχει κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα που έχουν γίνει στο Άργος. Αναλυτικά τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων στις εθνικές κατηγορίες έχουν ως εξής:
2005-2006: 83-69, 74-58
2006-2007: 72-60, 66-59
2007-2008: 88-83, 63-73
2010-2011: 80-71, 66-64

Η σύμπτωση είναι πώς το πρώτο παιχνίδι μεταξύ Αρκαδικού και ΑΕΚ Άργους στις εθνικές κατηγορίες έγινε 30 Οκτωβρίου 2005, δηλαδή πέντε χρόνια πριν από την ημέρα της φετινής πρεμιέρας. Ο Αρκαδικός μάλιστα κέρδισε στα δύο παιχνίδια με περίπου ίδιο σκορ (τότε 83-69, φέτος 80-71).

 

 

 
Επερώτηση Πετράκου για τη λειτουργία των υπηρεσιών
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
ΘΕΜΑ: «Ο συγκεντρωτικός τρόπος διοίκησης από τον κ. Περιφερειάρχη δυσκολεύει την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη λειτουργία των υπηρεσιών»

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι έχει μεν σχέση με τη λειτουργία σας ως Περιφερειάρχης με τους κυρίους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, θεωρώ όμως υποχρέωσή μου να ζητήσω να δώσετε εξηγήσεις, αλλά και να αλλάξετε τον τρόπο της μέχρι τώρα διοίκησής σας, διότι είναι θέμα που έχει σχέση κυρίως με την εξυπηρέτηση των πολιτών και την διευκόλυνση της δουλειάς των υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει δυσκολέψει πολύ και τους υπαλλήλους, αλλά έχει δυσκολέψει και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Καθημερινά ακούμε διαμαρτυρίες για τον συγκεντρωτικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Περιφέρεια.

Παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών, διότι τα δεκάδες έγγραφα που εκδίδονται από τις Διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων πηγαινοέρχονται καθημερινά στην Τρίπολη για υπογραφή και κύρωση από εσάς, κ. Περιφερειάρχη.

Αλλά και τα στοιχειώδη έγγραφα όπως είναι οι εγκριτικές αποφάσεις για να βγουν οι υπάλληλοι εκτός έδρας, πρέπει να υπογράφονται από εσάς.

Η αιτία όλων αυτών είναι το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει από τον Περιφερειάρχη εκχώρηση αρμοδιοτήτων και δεν έχει δοθεί δικαίωμα υπογραφής στον Αντιπεριφερειάρχη της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Η συνέχιση αυτής της κατάστασης και η επιμονή σας να υπογράφετε εσείς όλα τα έγγραφα, είναι βέβαιο ότι θα χειροτερεύσει και την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη δουλειά των υπαλλήλων, αλλά και συνολικά θα «μπλοκάρει» τη λειτουργία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Έχω τη γνώμη ότι επιβάλλεται να προωθήσετε άμεσα το δικαίωμα υπογραφής στους Αντιπεριφερειάρχες της κάθε Περιφερειακής Ενότητας για να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς το σύστημα.

Σας ερωτώ λοιπόν, θα εκχωρήσετε το δικαίωμα υπογραφής στους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων για να βελτιωθεί η και εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και η δουλειά των υπαλλήλων;

26/2/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

 

 

 
12 εκ. ευρώ ετησίως για τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου
Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου είχε καταθέσει ερώτηση στις 24/01/11, με την οποία ζητούσε την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού υλικού του Μηχανοστασίου στην Καλαμάτα. Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρος Βούγιας, απάντησε επισημαίνοντας ότι κανένα θέμα εγκατάλειψης της περιουσίας του ΟΣΕ δεν υφίσταται και επομένως η αξιοποίησή του είναι δεδομένη. Επιπλέον, μετά από ερώτηση της κ. Γιαννακοπούλου, υπογραμμίζει ότι το ποσό της κρατικής επιδότησης που απαιτείται, προκειμένου να συνεχίσει το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου τη λειτουργία του είναι περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος.

Ο κ. Βούγιας, στην απάντησή του στην κ. Γιαννακοπούλου, επιπλέον, σημειώνει ότι το Μηχανοστάσιο Καλαμάτας λειτουργεί μέχρι σήμερα κανονικά με το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτό και με πλήρη λειτουργία ολόκληρου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που είναι εγκατεστημένος σε αυτό, όπως π.χ. είναι ο Υποδαπέδιος Τόρνος, το πλυντήριο οχημάτων, το ζυγιστήριο οχημάτων και το κτίριο της τροφοδοσίας με άμμο των κινητήριων μονάδων. Τα παραπάνω σήμερα εξυπηρετούν τις ανάγκες του συγκροτήματος για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού του μετρικού δικτύου, συντήρηση η οποία για τον τρέχοντα μήνα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ως συνετάχθη, ανεξαρτήτως ή μη της αναστολής δρομολογίων σε τμήμα του δικτύου μετρικής γραμμής.

Αναφερόμενος, παρακάτω, σε σχετικά δημοσιεύματα του τοπικού και του αθηναϊκού Τύπου, ο κ. Βούγιας ισχυρίζεται ότι εσφαλμένα αναγράφεται στα δημοσιεύματα, τόσο ότι έχει επέλθει απαξίωση στον εξοπλισμό του Μηχανοστασίου εξαιτίας της μη λειτουργίας του, όσο και το ότι το συγκρότημα έχει αφεθεί σε πλιατσικολόγους. Ο Υφυπουργός προσθέτει ότι, όσον αφορά στα γραφόμενα στο δημοσίευμα περί εγκατάλειψης των αυτοκινηταμαξών “Rail Bus” μετρικού δικτύου που προσφάτως προμηθεύτηκε ο ΟΣΕ, η πλειονότητα των δρομολογίων σήμερα στο μετρικό δίκτυο πραγματοποιείται ακριβώς με τον τύπο αυτό του τροχαίου υλικού, όπου εκ των δώδεκα (12) συρμών που διαθέτει ο συγκεκριμένος στόλος τροχαίου υλικού σήμερα, ευρίσκονται σε κυκλοφορία επτά (7) συρμοί, ενώ τρεις (3) συρμοί είναι ακινητοποιημένοι για λόγους συντήρησης και δύο (2) ευρίσκονται σε μακροχρόνια ακινητοποίηση λόγω έκτακτων συμβάντων (εκτροχίαση, πυρκαγιά).

Στη συνέχεια, ο κ. Βούγιας επιβεβαιώνει ότι με την εφαρμογή του προγράμματος για την Αναδιάρθρωση, Εξυγίανση και Ανάπτυξη του Ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναστέλλεται η λειτουργία του Μηχανοστασίου Καλαμάτας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, έχει συσταθεί Ομάδα Εργασίας με σκοπό να προβεί άμεσα σε:

Α) Καταγραφή όλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του υπό αναστολή λειτουργίας συγκεκριμένου συγκροτήματος, ώστε αυτός σταδιακά να μεταφερθεί σε άλλα συγκροτήματα του δικτύου (Πάτρα, Ρέντης, Θεσ/νίκη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη).

Β) Διερεύνηση των αναγκών των άλλων συγκροτημάτων και στη συνέχεια οργάνωση του τρόπου μεταφοράς του εξοπλισμού του εν λόγω υπό αναστολή λειτουργίας συγκροτήματος, στα άλλα εν λειτουργία συγκροτήματα του δικτύου.

Γ) Οργάνωση της σταδιακής μεταφοράς μέρους του εναπομείναντος και μη χρησιμοποιούμενου από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τροχαίου υλικού, από το Μηχανοστάσιο της Καλαμάτας σε άλλο ή άλλα φυλασσόμενα συγκροτήματα του δικτύου.

Δ) Εισήγηση για να διατηρηθούν ή μη κάποιες εκ των παροχών των δικτύων κοινής ωφελείας.

Ο κ. Βούγιας, κλείνοντας την απάντησή του, επισημαίνει πως επειδή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτίθεται να πραγματοποιεί δρομολόγια στο μετρικό δίκτυο μεταξύ Πύργου – Κατάκολου και Ρίου – Αγίου Ανδρέα δεν είναι δυνατή προς το παρόν η μεταφορά σε άλλο συγκρότημα του Υποδαπέδιου Τόρνου και ως εκ τούτου ο εξοπλισμός αυτός θα παραμείνει στο Μηχανοστάσιο της Καλαμάτας για να εξυπηρετεί τις ανάγκες τόρνευσης των τροχών του τροχαίου υλικού που θα πραγματοποιεί τα προαναφερθέντα δρομολόγια. Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που θα πραγματοποιείται η μεταφορά του εξοπλισμού και μέρους του τροχαίου υλικού, το εν λόγω συγκρότημα θα φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρία. Επίσης, θα συνεχίσει να φυλάσσεται και στον μετέπειτα της μεταφοράς χρόνο για αποφυγή φαινομένων, όπως αυτά που αναφέρονται στο δημοσίευμα.

 

 

 
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ - ΧΑΣΙΣ - ΑΛΚΟΟΛ - ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ – ΚΟΚΑΙΝΗ – ΒΕΝΖΟΔΙΑΖΕΠΙΝΕΣ
Εμβόλιο για όσους επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα θα τεθεί στο εγγύς μέλλον σε κυκλοφορία, με στόχο να μπλοκάρει την επίδραση της νικοτίνης στον οργανισμό, ενώ στα ανά την υφήλιο ειδικά εργαστήρια βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών εμβόλια κατά της πλειονότητας των εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και ένα εμβόλιο κατά του εθισμού στην κοκαΐνη σε προχωρημένο στάδιο.

Στο μεταξύ κερδίζει συνεχώς έδαφος η χρησιμοποίηση της ουσίας ναλτρεξόνη από άτομα εξαρτημένα σε οπιούχα, καθώς η ουσία αυτή εξουδετερώνει τη δράση της ηρωίνης ή και του υποκατάστατού της, που είναι η γνωστή μεθαδόνη.

Η ναλτρεξόνη εκτός από δισκίο κυκλοφορεί και σε εμφύτευμα, το οποίο τοποθετείται κάτω από το δέρμα στην κοιλιακή χώρα και διαλύεται σιγά- σιγά στον οργανισμό και για 4 τουλάχιστον μήνες προσφέρει πλήρη κάλυψη. Η τοποθέτηση εμφυτεύματος μπορεί να αποτρέψει πολλούς από τους θανάτους από ακούσια υπερβολική δόση ηρωίνης, που φέρνουν απρόσμενη τραγωδία, όταν τοξικομανείς οι οποίοι είχαν εγκράτεια για μερικούς μήνες (και κατά συνέπεια έχασαν την φυσιολογική ανοχή τους στην ηρωίνη) μπαίνουν στον πειρασμό για διάφορους λόγους για να δοκιμάσουν ξανά «μόνο για αυτή τη φορά» και δεν ξυπνούν ποτέ.

Οι σημαντικές αυτές ανακοινώσεις θα γίνουν από ομάδα ειδικών επιστημόνων κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου για την αποτοξίνωση και την απεξάρτηση “10th Stapleford International Addiction Conference”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 28 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Park και διοργανώνεται από την ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ Μ.Κ.Ο.

Στόχος του παγκοσμίου συνεδρίου που γίνεται στην Αθήνα με 500 συμμετέχοντες επιστήμονες από 25 χώρες και χιλιάδες παρατηρητές – ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο, είναι να ενημερώσει για τα δρώμενα στο πεδίο της αποτοξίνωσης - απεξάρτησης.

Τα συνέδρια αυτά ξεκίνησαν το 1989 στο Stapleford του Λονδίνου (από όπου και πήραν την ονομασία τους) και από τότε πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η καινοτομία τους έγκειται στο ότι εστιάζουν στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αποχή από τα ναρκωτικά, αφού από το πρώτο ακόμη συνέδριο οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν πάνω σε ιατρικές τεχνικές, που μπορούν να βοηθήσουν ένα μεγάλο αριθμό ηρωινομανών και άλλους νόμιμους ή παράνομους εξαρτημένους, οι οποίοι δεν θέλουν να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν την απεξάρτηση με ουσίες συντήρησης, όπως η νικοτίνη ή η μεθαδόνη.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν επίσης οι νέες τεχνικές, που θα βοηθήσουν χιλιάδες ανθρώπων εθισμένων σε ηρεμιστικά τύπου βάλιουμ να απεξαρτηθούν, καθώς με τις τεχνικές αυτές τα στερητικά συμπτώματα εξαλείφονται πλέον σε ημέρες, αντί για μήνες, που χρειάζονταν ως τώρα.

Σημαντικό μέρος του συνεδρίου θα καλύψουν οι ανακοινώσεις για την απεξάρτηση από τον αλκοολισμό. Η πιο αποτελεσματική θεραπεία θεωρείται μέχρι στιγμής αυτή με την ουσία δισουλφιράμη, η οποία ήταν το πρώτο φάρμακο που εγκρίθηκε για τη θεραπεία της κατάχρησης αλκοόλ και της εξάρτησης από το αλκοόλ.

Το φάρμακο αυτό χορηγείται σε δισκία σε αυτούς που θέλουν να προσπαθήσουν να κόψουν το ποτό και οι οποίοι έχουν πλήρη επίγνωση των συνεπειών της κατανάλωσης οινοπνεύματος. Σε ορισμένες χώρες, κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης, η δισουλφιράμη κυκλοφορεί και σε μορφή εμφυτεύματος, το οποίο τοποθετείται κάτω από το δέρμα του ασθενούς πάνω από το στομάχι του και απελευθερώνει μια σταθερή δόση του φαρμάκου για διάστημα 12 μηνών.

Μεγάλη καινοτομία του συνεδρίου είναι η σύνδεση του χώρου διεξαγωγής του με επιστήμονες, οι οποίοι θα βρίσκονται σε 25 χώρες και θα συμμετέχουν στις εργασίες του, καθώς και η μετάδοσή των εργασιών του σε πραγματικό χρόνο μέσω του διαδικτύου. Επίσης κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις ή σχόλια με e-mail ή μέσω τηλεφώνου και να πάρει απαντήσεις σε σύντομο χρόνο. Απαραίτητη προϋπόθεση η δωρεάν εγγραφή και η χορήγηση σε όσους εγγραφούν ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου.

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου www.stapleford-athens2011.com, καθώς και στα γραφεία της διοργανώτριας του συνεδρίου ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ Μ.Κ.Ο. τηλ. επικοινωνίας 210 4297222 και 210 4297922 για περαιτέρω πληροφορίες και ενημέρωση.

 

 

 
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ
ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η εξάρτηση από την ηρωίνη έχει επιπτώσεις στη σεξουαλική επίδοση και ικανοποίηση των περισσότερων χρηστών (ανδρών και γυναικών), ενώ μερικές από τις συχνότερες αλλαγές προσδιορίζονται στη στυτική δυσλειτουργία των ανδρών και στη έλλειψη απόλαυσης από τις γυναίκες.

Αυτό προκύπτει από την πρώτη, σε παγκόσμιο επίπεδο, πιλοτική έρευνα σε σχέση με τις αλλαγές στη σεξουαλική συμπεριφορά των χρηστών ηρωίνης, που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του 10ου παγκόσμιου συνεδρίου απεξάρτησης *Stapleford Addiction Conference*, που διοργανώνεται από τη *Μέριμνα Ζωής Μ.Κ.Ο.* και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 25 έως 28 Φεβρουαρίου 2011 στο ξενοδοχείο Park.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που έγινε σε χρήστες ηλικίας από 21 έως 43 ετών, θα παρουσιάσει στο συνέδριο ο κοινωνιολόγος-σύμβουλος τοξικοεξάρτησης Μάνος Κουκίδης, που τονίζει, πως στους χρήστες ηρωίνης ή των άλλων οπιοειδών ουσιών, αυτές οι ουσίες λειτουργούν τροποποιητικά σε πολλές πτυχές των φυσιολογικών λειτουργιών του οργανισμού τους. Η σεξουαλική ζωή τους δεν μένει ανεπηρέαστη και όπως καταγράφεται στην κλινική εμπειρία, την περίοδο της χρήσης αλλάζουν οι λειτουργίες και η επιθυμία του ατόμου για σεξουαλική πράξη, αφού προσαρμόζεται και εξαρτάται από την ποσότητα, την ποιότητα και την συχνότητα χρήσης των παραπάνω ουσιών.

Το θετικό συμπέρασμα είναι πως στο 79,5% του δείγματος μετά την διακοπή της χρήσης και της ένταξης τους σε ένα πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης επανέρχονται στην κατάσταση που ήταν πριν ξεκινήσουν τα ναρκωτικά.

 

 

 
«Κίτρινη κάρτα» στην Ελλάδα για τη μη λειτουργία βιολογικών καθαρισμών
Το καμπανάκι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χτύπησε για ακόμα μια φορά και η απειλή για παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο φαντάζει ρεαλιστικό σενάριο. Αυτή τη φορά οι προειδοποιητικές βολές αφορούν τη μη συμμόρφωση της χώρας στην υποχρέωση έγκαιρης ολοκλήρωσης και λειτουργίας εγκαταστάσεων βιολογικών καθαρισμών.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στις αρχές Δεκεμβρίου του 2010 ανακοίνωνε ότι μέχρι το 2014 προγραμματίζεται να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα καθυστερημένα από το 2000 έργα αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα (με πληθυσμό άνω των 15.000 κατοίκων), συμπεριλαμβανομένων περιοχών της Αττικής (Μαρκόπουλου, Αρτέμιδας, Κορωπίου και Ραφήνας). Ο χρόνος όμως πιέζει. Οι καθυστερήσεις δεν είναι δυνατόν να δικαιολογηθούν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει μόλις δυο μήνες διορία στην Ελλάδα να συμμορφωθεί με προγενέστερη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του 2007, που αφορά τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι έχουν καθυστερήσει (από το 2005) και οι βιολογικοί καθαρισμοί για τις περιοχές με πληθυσμό μεταξύ 2 και 15 χιλιάδων κατοίκων (400 εγκαταστάσεις). Το ΥΠΕΚΑ έχει επίσης ανακοινώσει ότι τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2015.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αναδεικνύει για άλλη μια φορά την έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού των αρμόδιων υπουργείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, η έλλειψη αξιοπιστίας των αρμόδιων υπηρεσιών και οι αστοχίες που έχουν καταγραφεί σε εν λειτουργία εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, έχουν προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων στις περιοχές όπου έχουν χωροθετηθεί τέτοιες μονάδες. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού για τη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών και τις δυνατότητες ασφαλούς επαναχρησιμοποίησης του επεξεργασμένου νερού. Τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησε η σχετική ΚΥΑ με μέτρα, όρους και διαδικασίες για την επαναχρησιμοποίηση του νερού αυτού σε διάφορες δραστηριότητες. Για να ξεκινήσουν όμως διαδικασίες επαναχρησιμοποίησης θα πρέπει να υπάρχουν και επεξεργασμένα λύματα.

Τα προβλήματα χρονίζουν και κάθε φορά η χώρα «τρέχει» πίσω από τις εξελίξεις για να αποφύγει καταδίκες και πρόστιμα, επιλέγοντας συχνά προβληματικές και βραχύβιες λύσεις. Ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία, η απειλή επιβολής επιπλέον προστίμων για παραλείψεις και καθυστερήσεις που ήταν γνωστές εδώ και χρόνια, δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τις προτεραιότητες που τίθενται και τις μεθόδους που ακολουθούνται. Πολλώ δε μάλλον όταν αφορούν θέματα δημόσιας υγείας, και δεν έχουν μόνο οικονομική διάσταση.

Είναι ενδεικτικό, πως ο βιολογικός καθαρισμός του Μάντσεστερ συμπλήρωσε 100 χρόνια λειτουργίας και γερασμένος, αλλά περήφανος, έσβησε. Στην Ελλάδα του 2011 ακόμα συζητάμε για το αν και που θα κατασκευαστούν οι βιολογικοί καθαρισμοί…

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI

Λήξη 4-3-11

Έναρξη νέων προγραμμάτων από το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας το Μάρτιο
Λήξη 3-3-11

 

Σχολή Γονέων

 

Αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2011

Λήξη 25-2-11

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
στα Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα

Λήξη 25-2-11

Σχολή Διαιτησίας 2011

Λήξη 28-2-11

Έκθεση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Λήξη 12-6-11

"ΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ", έκθεση Ζωγραφικής Μαρίνου Βόμβα

Λήξη 28-2-11

Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου
Πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Λήξη 25-2-11

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός

Ε.Π.Σ. Αρκαδίας

Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα