Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 18-01-2011

 

 

 

 
Συναντήσεις Δημάρχου Γορτυνίας με τους τοπικούς άρχοντες
Στις 11 και 12 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκαν στα Τρόπαια και στη Βυτίνα οι συναντήσεις του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλου με τους τοπικούς συμβούλους και εκπροσώπους του Δήμου Γορτυνίας, τους οποίους ενημέρωσε για τις αρμοδιότητες τους όπως περιγράφονται στον Καλλικράτη.

Ακολούθησε συζήτηση όπου οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων αναφέρθηκαν στα τρέχοντα ζητήματα των χωριών τους και ζήτησαν την συνδρομή του Δήμου για να βρεθούνε λύσεις.

Κοινή ήταν η πεποίθηση όλων των συμμετεχόντων ότι πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία, καλή οργάνωση και σωστός προγραμματισμός των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν σε κάθε τοπική κοινότητα, ώστε να αντιμετωπιστούν και να λυθούν τα προβλήματα παρά τις δυσκολίες που οφείλονται στην έλλειψη υποδομών και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Στους συμμετέχοντες μοιράστηκαν οι σχετικές εγκύκλιοι και οι Υπουργικές αποφάσεις και συμφωνήθηκε να υποβληθούν προτάσεις ενόψει της κατάρτισης του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου.

 

 

 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ Αγωνιστικής Συνεργασίας
Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Σας στέλνουμε την ανακοίνωση της παράταξής μας για τον αναπτυξιακό νόμο που θα αρχίσει να συζητείται από αύριο στην ολομέλεια της Βουλής.
Επειδή κατά τη γνώμη μας το θέμα είναι σοβαρό και επείγον και δεν υπάρχουν περιθώρια να συζητηθεί στο Π.Σ. με δεδομένα τα θέματα της σημερινής του συνεδρίασης, σας ζητάμε να κάνετε παρέμβαση στα συναρμόδια υπουργεία και να απαιτήσετε ριζικές τροποποιήσεις του συγκεκριμένου νόμου.
Σας επισυνάπτουμε τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξής μας.

17/1/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
Περισσότερα...

 

 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ο.Σ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί για την παραχώρηση
του 40% της ηλεκτροπαραγωγής σε ιδιώτες

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Συνάδελφοι - ισσες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανακοίνωση της 14/01/2011 αποφάσισε να ζητήσει τα σχόλια των ενδιαφερομένων μερών - να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου - όσον αφορά τα μέτρα που προτάθηκαν από την Ελλάδα για την περαιτέρω παράδοση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, η σημερινή κυβέρνηση προτείνει να δοθεί πρόσβαση σε ανταγωνιστές της ΔΕΗ στο 40% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνιτικές Μονάδες της ΔΕΗ.

Η λεγόμενη εναλλακτική ισοδύναμη λύση, προβλέπει τη διάθεση Συμβάσεων Ανταλλαγής Ενέργειας (Σ.Α.Ε.) από τη ΔΕΗ στη διεθνή αγορά έτσι ώστε να οδηγήσει σε άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στο λιγνίτη.

• Ειδικότερα προβλέπεται στο πλαίσιο διαρθρωτικών αλλαγών (Μακροπρόθεσμες Σ.Α.Ε.) να εκχωρηθεί ενέργεια ισχύος 457 MW από τέσσερις (4) Μονάδες της ΔΕΗ που πρόκειται να παραμείνουν σε λειτουργία μετά το 2020, τον Άγιο Δημήτριο 5, τη Μελίτη, τη Μεγαλόπολη 3 και τη Μεγαλόπολη 4.
Η διάρκεια τους θα είναι για δεκαπέντε χρόνια με δυνατότητα πενταετών ανανεώσεων με έναρξη το 2012.
Περισσότερα...

 

 

 
Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου για τα διόδια
Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών Πελοποννήσου ενάντια στα Διόδια καλεί όλους τους φορείς και τους ενεργούς πολίτες την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας για να συγκροτήσουμε τη Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου και να καθορίσουμε τη συνέχιση του αγώνα μας. Περισσότερα...

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Θέμα: Μείωση του αγροτικού εισοδήματος

Ενώ το μέσο αγροτικό εισόδημα στην Ευρώπη των 27 καταγράφει, την τελευταία χρονιά, αύξηση της τάξεως του 12,3%, στην Ελλάδα ο αντίστοιχος δείκτης συνεχίζει ,για μια ακόμα συνεχόμενη χρονιά, την πτωτική του πορεία. Σύμφωνα με την Eurostat, το 2010 σημειώθηκε μείωση 4.3% στο Ελληνικό αγροτικό εισόδημα, ποσοστό που αντιπροσωπεύει την τρίτη μεγαλύτερη μείωση ανάμεσα σε 27 χώρες. Παρά την μικρή αύξηση των εξαγωγών μας σε αγροτικά προϊόντα, το εμπορικό ισοζύγιο επιδεινώνεται συνέχεια με τη ραγδαία αύξηση εισαγωγών τροφίμων. Την ίδια στιγμή τα κυκλώματα των μεσαζόντων εξακολουθούν να λυμαίνονται την διακίνηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων με αποτέλεσμα οι τιμές καταναλωτή να αυξάνονται συνεχώς και τα έσοδα των παραγωγών να παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά οδηγώντας τον πρωτογενή τομέα στην καταστροφή. Επίσης, οι συνεχείς αυξήσεις στον ΦΠΑ και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο έχουν εκτινάξει το κόστος παραγωγής στα ύψη.


Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

• Ποία άμεσα μέτρα σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου: α) να περιορίσει την ασυδοσία των μεσαζόντων στην εμπορία των αγροτικών προϊόντων και β) να μειωθεί το κόστος παραγωγής;
• Προτίθεται να επανεξετάσει τις πρόσφατες αυξήσεις στον ΦΠΑ και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο καθώς ;
• Ποια είναι η μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»; Ποιες είναι οι δεσμεύσεις – απορρόφηση ανά άξονα και ειδικότερα για τα μέτρα που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, την τυποποίηση, τη μεταποίηση, το δίκτυο εμπορίας και προβολή;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Δημήτρης Παπαδημούλης
Αμμανατίδου Λίτσα
Διώτη Ηρώ
Κριτσωτάκης Μιχάλης

 

 

 
Σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ η ΟΕΚ
Ιδρύεται με απόφαση της εντεταλμένης του Βερολίνου, καθηγήτριας Μαρίας Μπέμερ, Συμβούλιο μεταναστευτικής πολιτικής. Θα αποτελείται από 32 μέλη, απ’ τα οποία τα δέκα θα είναι επιλεγμένες οργανώσεις μεταναστών, μεταξύ των οποίων και η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚ).

Εκτός αυτών, στο Συμβούλιο θα συμμετέχουν τα τρία επίσημα χριστιανικά δόγματα της χώρας, δηλαδή η καθολική, η ευαγγελική και η ελληνορθόδοξη εκκλησία, επιπλέον δε η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία στη Γερμανία. Ανάμεσα στους θεσμικούς παράγοντες θα είναι η Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η Μόνιμη Σύνοδος των Υπουργών Ενσωμάτωσης των ομοσπόνδων κρατιδίων, Συνδικάτα, Εργοδοσία, το Ομοσπονδιακό Ίδρυμα Εργασίας, κοινωνικά ιδρύματα, καθώς επίσης επιστήμονες και ερευνητές.

Τα κυριότερα θέματα του Συμβουλίου θα είναι γλώσσα, γερμανική και μητρική, παιδεία, επαγγελματική αποκατάσταση, ενσωμάτωση στη γερμανική κοινωνία.

Περιγράφοντας τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου η κ. Μπέμερ το χαρακτήρισε ως «βήμα διαλόγου», όπου γερμανοί και μετανάστες «δεν θα μιλούν ο ένας για τον άλλον», αλλά «θα συζητούμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια, ώστε να καταλήγουμε από κοινού σε εποικοδομητικές λύσεις».

Η συμπερίληψη της ΟΕΚ στο νέο αυτό σχήμα της γερμανικής κυβέρνησης για την πολιτική της αναφορικά με τους μετανάστες, που κατά το κυβερνητικό οργανόγραμμα θα αναφέρεται απ’ ευθείας στην καγκελάριο, αποτελεί άλλη μια περίτρανη εκδήλωση εμπιστοσύνης προς την οργανωμένη ελληνική ομογένεια ως αξιόπιστου συμβούλου της καγκελαρίου.


 

 

Ανακοίνωση ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. για παραχώρηση στρατοπέδων
ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΔΙΕΜΕΡΙΣΑΝΤΟ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΝ ΙΜΑΤΙΣΜΟΝ ΜΟΥ ΕΒΑΛΟΝ ΚΛΗΡΟΝ.»

Ενώ το ΜΤΣ καταρρέει και ο Υπουργός μειώνει μερίσματα και αυξάνει κρατήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις των στρατιωτικών, την ίδια ώρα, ο ίδιος ετοιμάζεται να εκχωρήσει τα στρατόπεδα περιουσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), ξεκινώντας από την εκλογική του περιφέρεια!!!! Περισσότερα...

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα