Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 23-11-2010

 

 

 

 
Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το ΠαΠελ
Το θέμα της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έθεσαν στην Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, με την υπ΄αρ. 6528/23.11.2010 Ερώτηση στη Βουλή, οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ, Φαρμάκη Αικατερίνη, βουλευτής Κορινθίας ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Βουδούρης, βουλευτής Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ, Γρηγοράκος Λεωνίδας, βουλευτής Λακωνίας ΠΑΣΟΚ και Μανωλάκης Άγγελος, βουλευτής Κορινθίας ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα απέστειλαν επιστολή στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ώστε άμεσα να συναντηθούν και να ενημερωθούν για το θέμα, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία μιας συνάντησης με την αρμόδια Υπουργό.
Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ιδέες και προτάσεις για συγχωνεύσεις και «καταργήσεις» Τμημάτων και Πανεπιστημίων ανά την Επικράτεια με μία ιδιαίτερη στοχοποίηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στους νομούς της Πελοποννήσου, όπου λειτουργούν Τμήματα του Πανεπιστημίου.

Τα δημοσιεύματα αυτά επηρεάζουν την ίδια τη λειτουργία του Πανεπιστημίου καθώς εκφράζονται ως απόρροια της γενικότερης ανησυχίας για τον εξορθολογισμό του χάρτη των ΑΕΙ ενόψει της οικονομικής κρίσης.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι από τα περιφερειακά Πανεπιστήμια που σημείωσαν ιδιαίτερη ανάπτυξη και διαθέτουν ιδρυμένες και θεσμοθετημένες Σχολές, σε πλήρη εξέλιξη γεγονός που του δίνει σήμερα τη δυναμική ώστε να συμμετάσχει με αυξημένες δυνατότητες στο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για τα ΑΕΙ.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι μία σημαντική επένδυση στη γνώση και συνδέεται άμεσα με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η χώρα, η επένδυση στη γνώση και στην καινοτομία και η στήριξη της λειτουργίας των δημόσιων Πανεπιστημίων αποτελεί βασική προϋπόθεση εξόδου από την ύφεση.

Όλοι επιθυμούμε την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών των ΑΕΙ αλλά λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση τμημάτων του Πανεπιστημίου που με αγώνες και προσπάθεια ετών δημιουργήθηκαν και συμβάλλουν στη σταθερότητα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1) Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για την ανάπτυξη του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;»

 

 

 
Ημερίδα επαγγελματικής κατάρτισης πωλητών
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας συνδιοργανωτής στην ημερίδα επαγγελματικής κατάρτισης πωλητών

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, το CSAP Επαγγελματικό Πρόγραμμα Σπουδών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, την Ελληνική Εταιρεία Συστημικών Μελετών (ΕΕΣΜ) και το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς προσκαλούν τους επαγγελματίες στην ημερίδα επαγγελματικής κατάρτισης πωλητών, με θέμα:
«ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου από τις 9:30 π.μ έως τις 3 μ.μ.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.



 
Το ΕΚΑ για την αύξηση των διοδίων
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39, ΤΡΙΠΟΔΗ 22100
ΤΗΛ.: 2710 - 222218, ΦAΞ: 2710 - 238755
Τρίπολη 22 - 11 - 2010

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια και την υπερφορολόγηση ακόμα και των ειδών πρώτης ανάγκης, οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων αποτελούν «χαράτσι» δίχως προηγούμενο.

Οι ιδιωτικές εταιρείες εισπράττουν χρήματα για κατασκευή δρόμων οι οποίοι έχουν ήδη πληρωθεί πολλαπλάσιες φορές από τους φορολογούμενους μέσω των πανάκριβων τελών κυκλοφορίας, της άγριας φορολόγησης στα καύσιμα καθώς και μέσω των τελών στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων.

Αγωνιζόμαστε για τη κατάργηση των ληστρικών αποικιοκρατικού τύπου Συμβάσεων που παραχωρούν τους δρόμους στο αδηφάγο πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο.

Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι ελεύθεροι για όλους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους τοπικούς κοινωνικούς Φορείς να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά ενάντια στην επιβολή διοδίων, υπερασπίζοντας τους δρόμους ως ελεύθερο, κοινωνικό αγαθό, ενάντια στις «αποικιακού τύπου συμβάσεις» που το Ελληνικό Δημόσιο υπογράφει με ιδιωτικές εταιρείες αρνούμενοι να πληρώσουν.

Το Ε.Κ.Αρκαδίας συμμετέχει στο άνοιγμα των Διοδίων στην Νεστάνη την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 στις 4 το απόγευμα.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ    ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ - Γ.Σ.Ε.Ε - Μ.Μ.Ε

 

 

 
Η Αγωνιστική Συνεργασία για τα διόδια
«Όχι στα διόδια – Όχι στην τρομακτική αύξηση των 133% της τιμής τους στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας – Μεγαλόπολης – Κορίνθου»

Η παράδοση δυο τμημάτων μήκους 35 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας έχει σαν συνέπεια να πληρώνουν οι χρήστες των Ι.Χ. επιπλέον 3,60 ευρώ απ’ ότι πλήρωναν τον Σεπτέμβρη. Η κυβέρνηση επέβαλε αύξηση 133% (από 2,70 €, 6,30 €) την ώρα που μειώνει τα εισοδήματα των εργαζομένων 30%.

Ο ασφαλής αυτοκινητόδρομος γίνεται πλέον πολύ ακριβός για τους χρήστες, αφού σ’ έναν οδηγό Ι.Χ. κοστίζει το δρομολόγιο από Καλαμάτα μέχρι Αθήνα και η επιστροφή του 18,40€.
Η εξέλιξη αυτή προοιωνίζει το τι θα συμβεί αν ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος μέχρι την Καλαμάτα. Θα υπάρχει δρόμος αλλά δεν θα μπορούν οι χρήστες να τον χρησιμοποιήσουν.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καταγγέλλει την τεράστια αυτή αύξηση της τιμής των διοδίων και καλούμε όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στα διόδια και την ιδιωτικοποίηση των δρόμων στη δεύτερη συμβολική απελευθέρωση των διοδίων που οργανώνουμε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 στις 4 μ.μ. στα διόδια της Νεστάνης.

22/11/2010
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

 

 

 
Συνάντηση συνδυασμού «Τρίπολη-Πρωτεύουσα του Μοριά»
Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 στο Αρτεμίσιο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημοτικού συνδυασμού «Τρίπολη-Πρωτεύουσα του Μοριά».

Ο επικεφαλής της νέας μείζονος αντιπολίτευσης Κος Δημήτρης Παυλής αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του συνδυασμού για τον αγώνα που έδωσαν δήλωσε, ότι θα εργαστεί για το καλό του νέου Δήμου Τρίπολης, πιστός στις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους πολίτες του Δήμου, παραμένοντας ενεργά στα δημοτικά δρώμενα.

Ο Κος Δημήτρης Παυλής απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει βουλευτική υποψηφιότητα στο μέλλον.

 

 

 
Συγχαρητήρια επιστολή Επιμελητηρίου στο Δήμαρχο Βυτίνας
Μοναδική επιλογή της Βυτίνας ως έδρα της Ελλάδας για τη Μεσογειακή Διατροφή
Συγχαρητήρια επιστολή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο Δήμαρχο Βυτίνας κ. Ιωάννη Σακελλαρίου για την επιλογή του αγροκτήματος «Τριανταφυλλίδειο Κληροδότημα» στη Βυτίνα ως εκπρόσωπο Μεσογειακής Διατροφής.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας χαιρετίζουν την απόφαση των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Πολιτισμού και Τουρισμού να ανακηρυχθεί το αγρόκτημα «Τριανταφυλλίδειο Κληροδότημα» στη Βυτίνα ως έδρα της Ελλάδας για τη Μεσογειακή Διατροφή. Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια της απόφασης της UNESCO να ανακηρύξει οριστικά τη Μεσογειακή Διατροφή ως Άυλο Πολιτιστικό Αγαθό της Ανθρωπότητας.

Η Βυτίνα αποτελεί πραγματικά άξιο εκπρόσωπο της Μεσογειακής Διατροφής, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο έναν ιδιαίτερο, μοναδικό τρόπο ζωής και αξιοποιώντας μέρος του ελληνικού πλούτου που τη διαμορφώνει.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική αναγνώριση και τιμή για το Νομό μας και είμαστε βέβαιοι ότι η Βυτίνα και οι κάτοικοι και επαγγελματίες της θα τιμήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αναγνώριση αυτή.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας είναι στη διάθεσή σας για ο,τιδήποτε χρειαστεί στα πλαίσια αυτής της ιδιότητας και δραστηριότητας του Δήμου.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η επιστολή κοινοποιήθηκε:
1.Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη
2. Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο


 

 

Ο νέος Δήμαρχος Γορτυνίας για τη Μεσογειακή Διατροφή
Ο νέος Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Βυτίνας κ. Γιάννης Σακελλαρίου χαιρετίζουν την οριστική ανακήρυξη της Μεσογειακής Διατροφής από την UNESCO ως Αυλό Αγαθό της Ανθρωπότητας.

Κατά την 5η Σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στις 16/11 στο Ναϊρόμπι της Κένυας, η Μεσογειακή Διατροφή ανακηρύχθηκε οριστικά από την UNESCO ως Άυλο Πολιτιστικό Αγαθό της Ανθρωπότητας.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο νέος Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος συναντήθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 με τον Δήμαρχο Βυτίνας Γιάννη Σακελλαρίου και ενημερώθηκε για τις μέχρι τώρα ουσιαστικές ενέργειές του για την αξιοποίηση του Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος, που θα στεγάσει την έδρα της Μεσογειακής Διατροφής στην Ελλάδα.

Οι κ. Γιαννόπουλος και Σακελλαρίου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την οριστική ανακήρυξη της Μεσογειακής Διατροφής από την UNESCO ως Άυλο Πολιτιστικό Αγαθό της Ανθρωπότητας και συμφώνησαν να συντονίσουν τις δυνάμεις τους, σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας και το σύλλογο Φίλων Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος, ώστε γρήγορα να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του κτιρίου στη Βυτίνα και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για το νέο Δήμο Γορτυνίας.

Ο κ. Γιαννόπουλος ενημερώθηκε από το δήμαρχο Βυτίνας και για την πορεία δημιουργίας του Δασοβοτανικού Κήπου στη Βυτίνα, στο οποίο θα φιλοξενούνται τα σημαντικότερα σπάνια, απειλούμενα, διεθνούς και εθνικού ενδιαφέροντος φυτά από την πλούσια χλωρίδα της Πελοποννήσου και στη συνέχεια αντάλλαξαν απόψεις πως ο Δασοβοτανικός Κήπος θα μπορούσε να αποτελέσει αναπτυξιακή υποδομή στο νέο Δήμο Γορτυνίας στο πλαίσιο των νέων προσανατολισμών της αγροτικής πολιτικής.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα