Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 04-11-2010

 

 

 

 
Σύσκεψη υπό την Προεδρία Δημήτρη Ρέππα για μεταφορά δεμάτων
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ασφάλεια στην αλυσίδα της διακίνησης δεμάτων ήταν το θέμα σύσκεψης υπό την Προεδρία του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Σωκράτη Κάτσικα, του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Οδυσσέα Βλάμη, του Προέδρου των Ελληνικών Ταχυδρομείων Παναγιώτη Βουρνά, του Διευθύνοντα Συμβούλου των ΕΛΤΑ Χρήστου Βαρσάμη, του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ Κων/νου Ταρλαγιά και του Διευθυντή της Δ/15 της ΥΠΑ Γιώργου Νίκου.

Κατά τη σύσκεψη, επιβεβαιώθηκε ότι τα ΕΛΤΑ και οι Ταχυμεταφορές ακολουθούν τα όσα προβλέπει η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, η ΥΠΑ τηρεί πιστά το Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας και γενικότερα στη μεταφορά δεμάτων ισχύει στην χώρα μας ό,τι προβλέπεται για όλες τις χώρες της Ε.Ε. Με δεδομένο ότι για τα πακέτα που εστάλησαν στο εξωτερικό από την Ελλάδα, προκαλώντας το διεθνές ενδιαφέρον, δεν υπήρξε εμπλοκή καμιάς κρατικής υπηρεσίας, η ΥΠΑ έχει ζητήσει αναλυτική έκθεση αξιολόγησης των συμβάντων.

Ο Υπουργός, ζήτησε να εκδοθούν εγκύκλιοι, να πραγματοποιηθούν συσκέψεις και να δοθούν εντολές για εγρήγορση και πιστή τήρηση των κανονισμών σε όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους.

Κατά τη σύσκεψη κρίθηκε ενδιαφέρουσα η εξέταση, στο πλαίσιο της συζήτησης που εξελίσσεται στην Ε.Ε. σε επίπεδο Ταχυδρομείων και Πολιτικής Αεροπορίας, πρότασης για παράδοση ανοιχτών δεμάτων τα οποία θα σφραγίζονται ενώπιον ταχυδρομικού υπαλλήλου -κατά το πρότυπο των συστημένων-, με ιδιαίτερη μέριμνα όμως στο απόρρητο των επικοινωνιών και την τυχόν καθυστέρηση στη διαβίβαση.

Επίσης, συζητήθηκε η καθιέρωση γενικευμένης χρήσης εσωτερικού κυκλώματος καταγραφής σε όλα τα γραφεία παράδοσης φακέλων και δεμάτων, σύστημα που λειτουργεί στα περισσότερα καταστήματα των ΕΛΤΑ.

 

 

 
ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
web: www.ecogreens.gr
Αθήνα: Πλατ. Ελευθερίας 14 - 10553,
τηλ. 210 3306301, fax210 3834390
Θεσσαλονίκη: Πλάτωνος 1 & Εγνατία, 54631,
τηλ. 231 0266705, fax 231 0269780

4.11.2010

ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Επίσκεψη του Γ. Παρασκευόπουλου στο συνδυασμό του Βασίλη Γιόκαρη

Το Εκλογικό Κέντρο της Μαντινειακής Συμπολιτείας στην Τρίπολη επισκέφθηκε σήμερα ο Γιάννης Παρασκευόπουλος εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων. Μεταφέροντας τη στήριξη του κόμματος προς το συνδυασμό, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος συναντήθηκε με τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Γιόκαρη και υποψήφιους συμβούλους.

Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νέου Δήμου Τρίπολης και τις προγραμματικές προτεραιότητες της Μαντινειακής Συμπολιτείας.

Στις δηλώσεις του προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά μεταφέρω την πιο θερμή στήριξη των Οικολόγων Πράσινων στο δημοτικό συνδυασμό της Μαντινειακής Συμπολιτείας στην Τρίπολη.

Φιλοσοφία μας για τους δήμους είναι η συγκρότηση ευρύτερων κινήσεων πολιτών, με τη δική τους αυτονομία σε κάθε δήμο, και με τα οικολογικά προβλήματα να έχουν κεντρική θέση ανάμεσα στις προτεραιότητές τους.

Ο συνδυασμός της Μαντινειακής Συμπολιτείας είναι μια προσπάθεια που ανταποκρίνεται σε όλα όσα ζητάμε από τέτοιες τοπικές συνεργασίες. Συγκροτήθηκε από τους πολίτες που τη δημιούργησαν, χωρίς κεντρικές κομματικές συμφωνίες, και αποφάσισε για τις προτεραιότητες, τον τίτλο και τον επικεφαλής της με τις δικές της αυτόνομες διαδικασίες. Συσπειρώνει πολίτες από τον οικολογικό χώρο, την ευρύτερη Αριστερά, αλλά και από κοινωνικές πρωτοβουλίες για επιμέρους ζητήματα.

Το όνομά της, ως «Συμπολιτεία», εκφράζει τη δέσμευση να επιδιώξει μια αποκεντρωμένη διοίκηση του νέου Δήμου, περιορίζοντας στην πράξη το έλλειμμα δημοκρατίας του «Καλλικράτη».

Με το Βασίλη Γιόκαρη, τον επικεφαλής της Μαντινειακής Συμπολιτείας, έχω την τιμή και τη χαρά να γνωρίζομαι προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια. Έζησε στη Γερμανία τις πιο ριζοσπαστικές στιγμές στο ξεκίνημα των Πράσινων, συμμετείχε σε όλη τη διαδρομή της πολιτικής οικολογίας στην Ελλάδα, ως μέλος των Οικολόγων Πράσινων έχει συμβάλει θετικά στην πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρω από πρώτο χέρι τους αγώνες του για θέματα όπως τα σκουπίδια και η ήπια ενέργεια, και είναι πραγματικά άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης.

Έχω κι ένα επιπλέον λόγο να νιώθω χαρά, καθώς η υποψηφιότητά του για το Δήμο Τρίπολης, σ’ αυτές τις εκλογές διασταυρώνεται με τη δική μου προσωπική υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας με την «Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά». Χαίρομαι όμως ακόμη περισσότερο που στην υποστήριξη προς τη Μαντινειακή Συμπολιτεία συναντιόμαστε με ένα ακόμη περιφερειακό ψηφοδέλτιο, αυτό της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου. Η σύγκλιση διαφορετικών πολιτικών χώρων στο κοινό δημοτικό μας ψηφοδέλτιο δείχνει την ευρύτητα της Μαντινειακής Συμπολιτείας, μια ευρύτητα που τη χαιρόμαστε διπλά.

Σε αυτές τις εκλογές, το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να θέσει στους πολίτες διλήμματα κεντρικής πολιτικής και ψευδεπίγραφων διλημμάτων. Θέση των Οικολόγων Πράσινων είναι ότι οι πολίτες δε χρωστούν να δεχθούν ούτε την κατάχρηση της υπομονής τους, ούτε τη χειραγώγηση της οργής τους.

Σε αυτές τις εκλογές, η αμφισβήτηση του Μνημονίου δεν περνάει από τη φραστική καταδίκη τους, αλλά από τις δεσμεύσεις των συνδυασμών για αποφασιστική υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών και για ολόπλευρη συμβολή στις τοπικές μάχες που θα έρθουν.

Γι’ αυτό η έκκλησή μας στους πολίτες είναι να συμμετέχουν στις εκλογές της Κυριακής, να αρνηθούν τις σειρήνες της αποχής που οδηγούν τελικά σε λευκή επιταγή στο πολιτικό σύστημα και τους μηχανισμούς του, και να ψηφίσουν για βιώσιμες τοπικές απαντήσεις, όπως αυτές που προωθεί η Μαντινειακή Συμπολιτεία. Με αυτές τις σκέψεις, σας εύχομαι μια ισχυρή και θετική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο του νέου Δήμου».

 

 

 

 
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για τα διόδια των αυτοκινητόδρομων
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Δελτίο Τύπου, 3/11/2010
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ

Τώρα που οι «Μαυρογιαλούροι» της κυβέρνησης και οι μεγαλοκατασκευαστές, τρεις μέρες πριν τις κάλπες, παραδίδουν στην κυκλοφορία το τμήμα Καλογερικό-Αθήναιο και που, τα κατά τόπους παπαγαλάκια τους κάνουν πλύση εγκεφάλου στον κόσμο υπέρ της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ο λαός και η νεολαία της Περιφέρειάς μας δεν πρέπει να ξεχνούν ότι :

1. Οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ και άλλοι αγωνιστές διεκδικούμε ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, καθώς, επανειλημμένα, μαζί με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, ανοίξαμε τα διόδια για να μην πληρώσει ο λαός.

2. Με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και των δικών τους ανθρώπων σε Περιφέρεια-Νομαρχίες-Δήμους, πληρώνουμε πανάκριβα το ταξίδι από και προς την Αθήνα, αλλά και εντός της Περιφέρειας μας . Με την ολοκλήρωση , μάλιστα, των έργων, θα γεμίσει ο τόπος διόδια .

3. Τα λαϊκά στρώματα πληρώνουμε εκατομμύρια γιατί οι δυνάμεις αυτές, μαζί και τα πρωτοπαλλήκαρά τους που γυρεύουν την λαϊκή ψήφο την προσεχή Κυριακή, συναποφάσισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους, οι οποίοι θα εκμεταλλεύονται επί δεκαετίες τους δρόμους (τους οποίους, σημειωτέον, έφτιαξαν κυρίως με ζεστό κρατικό χρήμα).

Καλούμε, λοιπόν, το λαό και τη νεολαία της Πελοποννήσου, την Κυριακή να καταδικάσουν ως άμεσα υπεύθυνους και συνυπεύθυνους, τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη(επικεφαλής : Τατούλης) και της ΝΔ(επικεφαλής: Δράκος.

Ακόμα να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη στο συνδυασμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ(επικεφαλής: Πετράκος) και τα άλλα ψευτοαριστερά αναχώματα, που είναι όλο λόγια και δεν αντιτίθενται εμπράκτως στα διόδια και την όλη στρατηγική κεφαλαίου-ΕΕ. Με τον ίδιο τρόπο να ψηφίσει ο λαός και στους δήμους.

Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» ίσον ψήφος για κατάργηση των διοδίων, για δρόμους ελεύθερους-σύγχρονους- ασφαλείς που θα ανήκουν στον πραγματικό τους ιδιοκτήτη, το λαό μας.

 

 

 
Η ΠΑΣΚ και το ΠΑΜΕ για τις εκλογές των εκπαιδευτικών
Η ΠΑΣΚ Καθηγητών Νομού Αρκαδίας ευχαριστεί τους συναδέλφους για τη στήριξη που της παρείχαν, ώστε να αναδειχτεί πρώτη δύναμη στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών αντιπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της Αρκαδίας έχουν ως εξής: Περισσότερα...

--------------------------------------------------
ΠΑΜΕ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Σημαντική άνοδος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ !

Ένα σημαντικό τμήμα των εκπαιδευτικών έκανε το βήμα!

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 3ης Νοέμβρη είναι ελπιδοφόρο. Ο χάρτης των συσχετισμών στο εκπαιδευτικό κίνημα ως ένα βαθμό άλλαξε.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σημείωσαν σημαντική άνοδο, σε μια σειρά δε ΕΛΜΕ και Συλλόγους καταγράφτηκαν ως πρώτη δύναμη.

Ένα σημαντικό κομμάτι των εκπαιδευτικών έκανε την αγανάκτησή του δύναμη ισχυροποιώντας το ΠΑΜΕ, ενώ με τη στάση του και την ψήφο του αρνήθηκε να πληρώσει την κρίση της πλουτοκρατίας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα συνολικά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στέλνει μήνυμα αντίστασης, καταδίκης των ΠΑΣΟΚ–ΝΔ, του Μνημόνιου και της αντιλαϊκής πολιτικής. Περισσότερα...


 

 

 
Συνδυασμοί, ιστοσελίδες υποψηφίων, ψηφοδέλτια

Περιφέρεια Πελοποννήσου:


Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, Πετράκος Θανάσης   www   Ψηφοδ.
Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά, Κατσαρης Παναγιώτης
Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία, Τσόγκας Γεώργιος Ψηφοδ.
Δυνατή Πελοπόννησος, Δράκος Δημήτριος  www
Εθνική Συσπείρωση για την Πελοπόννησο, Σαμπαζιώτης Θεόδωρος
Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου, Γόντικας Νικόλαος
Νέα Πελοπόννησος, Τατούλης Πέτρος  www
Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά, Μπούκλης Λάμπρος   www


Δήμος Τρίπολης:

Λαϊκή Συσπείρωση Τρίπολης, Νικολάου Δημήτριος
Μαντινειακή Συμπολιτεία, Γιόκαρης  Βασίλειος  www  Ψηφοδ.
Νέα Τρίπολη, Σμυρνιώτης Ιωάννης  www
Συνεργασία για την Τρίπολη - Πρωτεύουσα πόλη, Δελφάκης Νικόλαος  www
Τρίπολη - Νέα Εποχή, Γεωργακόπουλος Κων/νος  www
Τρίπολη - Πρωτεύουσα του Μοριά, Παυλής Δημήτριος   www   Ψηφοδ.


Δήμος Γορτυνίας:

ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ, Κουντάνης Κων/νος
ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος,   www   Ψηφοδ.
ΓΟΡΤΥΝΙΑ ο τόπος μας, Αποσκίτης Ηλίας  www
Λαϊκή Συσπείρωση Γορτυνίας, Φράγκος Ιωάννης
Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Γιαννόπουλος,  www  Ψηφοδ.


Δήμος Μεγαλόπολης:

Δημοκρατική Συνεργασία, Μπουρας Παναγιώτης
Δημοτική Αναγέννηση, Τσιριγώτης Σπυρίδων
Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης, Παγανος Κων/νος
Νέα Εποχή για το Λεκανοπέδιο, Φουσέκης Ιωάννης  www


Δήμος Β. Κυνουρίας:

Ανανέωση - Εμπειρία - Δημιουργία, Δαλιάνης Φ. Γεώργιος
Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών, Σκαντζός Εμμανουήλ  www  Ψηφοδ.
Ένας τόπος ίσες ευκαιρίες, Δαλιάνης Ι. Ευστράτιος  www
Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κυνουρίας, Αδαμης Παναγιώτης


Δήμος Ν. Κυνουρίας:

ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, Τσιγκούνης Δημήτριος 
Λαϊκή Συσπείρωση Νότιας Κυνουρίας, Ρουσαλης Ιωάννης
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, Μαρνερης Ιωάννης  www

---------------------------------------

Καταχώρηση ιστοσελίδας, αποστολή ψηφοδελτίου >>>>>>

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα