Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 27-09-2010

 

 

 

 
Εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στη Μεγαλόπολη
Ποιος είπε ότι είναι όλα γκρίζα;
Για μια μέρα, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010, μεταμορφώνουμε τη Μεγαλόπολη σε Μεγαλόκηπο με το σύνθημα «Φυλλοσόφησε το».

Ερχόμαστε με τα ποδήλατα μας, στις 17:00, στο Ενιαίο Λύκειο Μεγαλόπολης και από εκεί διασχίζουμε τους δρόμους της πόλης με μια φιλική στο περιβάλλον ποδηλατοβόλτα, μέχρι την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου- Πολύβιος- όπου στις 17:30, τα παιδιά δείχνουν στους μεγάλους πως θέλουν να είναι το περιβάλλον που θέλουν να τους παραδώσουν.

Βάζουμε «πράσινο» στις σκέψεις μας, τις καθημερινές μας συνήθειες, στα επαγγέλματα μας, στη μετακίνηση μας, ενημερωνόμαστε για τη ανακύκλωση, τη φυσική δόμηση, την κομποστοποίηση μέσα από σύντομες ομιλίες μαθητών και φορέων, παράλληλες δράσεις βιωματικών εργαστηρίων, παιχνιδιών και διασκεδάζουμε με ζωντανή μουσική. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής, τα παιδιά να μείνουν παιδιά και οι μεγάλοι να δουν το περιβάλλον μέσα από τα μάτια των παιδιών, να το φυλλοσοφήσουν.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για την αποκατάσταση της φύσης στην πόλη, μέσα από τη στροφή σε «πράσινες» παρεμβάσεις και καθημερινές πρακτικές στον εργασιακό χώρο και στα πλαίσια του αστικού ιστού.

Διοργάνωση: Αντένα Ν.Ε. Μεγαλόπολης & Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Ε.Λ. Μεγαλόπολης

 

 

 

 

Συγκέντρωση - διαδήλωση ΕΚΑ την Τετάρτη
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πανευρωπαϊκή Αγωνιστική ημέρα δράσης των Συνδικάτων
Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010
Δίνουμε το μήνυμα της Αντίστασης και της Ανατροπής

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,

Η πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο. Με καθοδηγητή την τρόικα και εργαλείο το κατάπτυστο Μνημόνιο, στο όνομα δήθεν της «διάσωσης της πατρίδας», συνεχίζει να κατεδαφίζει ανελέητα την οικονομία και την κοινωνία.

Η κυβέρνηση χωρίς κανένα δισταγμό και καμιά κοινωνική ευαισθησία δεν διστάζει να μειώσει τους μισθούς στο δημόσια τομέα, να πετσοκόψει τις συντάξεις, να ξεθεμελιώσει τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, να καταργήσει το εργατικό δίκαιο και κάθε έννοια εργατικής προστατευτικής νομοθεσίας, να διαλύσει τις Συλλογικές Συμβάσεις, να διευκολύνει τις απολύσεις και την εργασιακή ζούγκλα της απόλυτης ευελιξίας και να επιβάλλει δυσβάσταχτους φόρους για τα λαϊκά στρώματα.

Η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική συνταγή δεν είναι απλά αποτυχημένη, είναι καταστροφική κοινωνικά και οικονομικά.
Το τρίπτυχο βαθιά ύφεση - υψηλός πληθωρισμός - υψηλή ανεργία διαλύει κάθε ίχνος οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Νέες αυξήσεις φόρων και τιμών (αύξηση πετρελαίου θέρμανσης, αύξηση Φ.Π.Α., κ.λ.π), νέο πετσόκομμα των μισθών στο δημόσιο τομέα και των συντάξεων, κατάργηση των ΒΑΕ, συνέχιση της κατεδάφισης των ΣΣΕ και του ΟΜΕΔ, δραστική μείωση των δαπανών για επιδόματα ανεργίας και κοινωνικές παροχές, εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών, αρχής γενομένης από τον ΟΣΕ και τις δημόσιες συγκοινωνίες περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Απέναντι σε αυτήν την αντεργατική νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της Ε.Ε. και της Κυβέρνησης μοναδικό όπλο ανατροπής της, είναι οι ενωτικοί και μαζικοί εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες.
Το συνδ. κίνημα πρέπει με την αγωνιστική του παρέμβαση να παλέψει για μια άλλη πολιτική σε επίπεδο Ευρώπης, για μια άλλη πορεία με ταξικό προσανατολισμό, που θα συντονίζει τους αγώνες και τις αντιστάσεις που σήμερα είναι πια αναγκαίοι.

Όλοι στη συγκέντρωση στην Τρίπολη - Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου
στις 7:30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο και στην πορεία - διαδήλωση.

Το Δ.Σ του Ε.Κ.Αρκαδίας

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα