Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 11-08-2010

 

 

 

 
Δ.Τ. της Αγωνιστικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Πελοποννήσου
Συνεδρίασε την Τρίτη 10/8/2010 στην Τρίπολη διευρυμένη η προσωρινή Γραμματεία της Αγωνιστικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, με σκοπό την οργανωτική και προγραμματική προετοιμασία της παράταξης.

1) Η Γραμματεία, αφού έλαβε υπόψη της όλες τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί στο σχέδιο διακήρυξης που είχε δώσει προς συζήτηση σε όλους τους Νομούς, οριστικοποίησε τη διακήρυξη που θα δώσει τις επόμενες μέρες στη δημοσιότητα.

2) Συζήτησε τα επίκαιρα ζητήματα της περιόδου αυτής και τονίζει ότι:

α) Το πολυδιαφημισμένο σχέδιο του Γ.Γ. της Περιφέρειας για δήθεν ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων ήταν «άνθρακες ο θησαυρός». Γενικόλογες δηλώσεις, χωρίς σαφείς δεσμεύσεις. Στο δε ζήτημα της προσωρινής λύσης συνεχίζει την πολιτική των δεματοποιητών του προηγούμενου Γ.Γ., η οποία αποτελεί το πρώτο στάδιο για να οδηγηθούμε στην καύση, αφού πλέον το Υπουργείο Περιβάλλοντος ονόμασε την παραγωγή ενέργειας από καύση απορριμμάτων «ήπια μορφή ενέργειας». Για ακόμη φορά δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση σε μια τέτοια προοπτική και τονίζουμε και πάλι ότι επιβάλλεται άμεσα ένα εντελώς συγκεκριμένο σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, το οποίο θα δίνει έμφαση στη διαλογή στην πηγή, στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση των υπολειμμάτων.

β) Καταγγέλλουμε την τρομακτική αύξηση κατά 60% της τιμής των διοδίων από 1 Σεπτεμβρίου. Επιβεβαιώνεται η αντίθεσή μας με τη δημιουργία των οδικών αξόνων με ΣΔΙΤ, διότι πλέον οι δρόμοι από δημόσιοι έγιναν ιδιωτικοί. Καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν έντονα στην πολύ μεγάλη αυτή αύξηση, αρνούμενοι να πληρώσουν τα αυξημένα διόδια από 1/9. Τέλος καλούμε όλους την Κυριακή 29 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στα διόδια της Νεστάνης και του Σπαθοβουνίου σε συμβολική κατάληψη των διοδίων και «απελευθέρωση» για τα διερχόμενα οχήματα.

γ) Καταγγέλλουμε το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του σιδηρόδρομου και επικείμενης άγριας περικοπής όλων των δρομολογίων. Για την παράταξή μας η διεκδίκηση ενός σύγχρονου και δημόσιου σιδηροδρόμου ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο V της Πελοποννήσου, μαζί με την ορθή περιβαλλοντική διαχείριση των απορριμμάτων αποτελούν τις δύο κύριες προτεραιότητες της δράσης μας την περίοδο αυτή. Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες να εντείνουμε τον αγώνα μας, για να μην υπάρξει καμία περικοπή των δρομολογίων του τρένου στην Πελοπόννησο.

Η Γραμματεία της
Αγωνιστικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Πελοποννήσου

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη ως πρωθυπουργικού συμβούλου του κ. Σιόπα
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον κύριο Υπουργό Οικονομικών
(και μέσω αυτού στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου)

ΘΕΜΑ: Κριτήρια, διαδικασίες, απολαβές, συμβόλαιο και συμφωνίες για την πρόσληψη ως πρωθυπουργικού συμβούλου και στην ουσία «υπερυπουργού» του κ. κ. Τομάσο Πάντοα Σιόπα

Όλως αιφνιδίως ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε, μάλλον, με έκπληξη και με απορία ότι ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου ανέθεσε καθήκοντα συμβούλου του στον κ. Τομάσο Πάντοα Σιόπα.

Ο κ. Τομάσο Πάντοα Σιόπα, όπως γίνεται φανερό από το «πλούσιο» βιογραφικό του, θεωρείται, καθόλου αδίκως, ως ο κατ’ εξοχήν πολιτικός με εξαιρετικά επιτυχή πορεία στην υπηρεσία του ευρωπαϊκού και διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου και απόλυτη αφοσίωση στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ και στα ακραία νεοφιλελεύθερα, μονεταριστικά δόγματά τους.

Εντυπωσιάζει ιδιαίτερα ότι ένας τεχνοκράτης και πολιτικός τέτοιας βαρύτητας, που ανήκει στον πιο στενό, στον πλέον σκληρό πυρήνα της διεθνούς οικονομικής και πολικής ελίτ, που εκφράζει τα συμφέροντα και την παγκόσμια εξουσία του χρηματιστικού κεφαλαίου, επελέγη για να «συμβουλεύει» (!) τον κ. πρωθυπουργό στα πιο κρίσιμα και σπουδαία θέματα της οικονομικής πολιτικής, όπως αυτά της μακροοικονομίας, φορολογικά, τραπεζικά, διαχείρισης χρέους, πολιτικού σχεδιασμού στην εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής, δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής κτλ.

Επειδή είναι απορίας άξιον πως είναι δυνατόν ο κ. Τομάσο Πάντοα Σιόπα, με τα «προσόντα» και τους «δεσμούς» και τις «σχέσεις» που διαθέτει με το ευρωπαϊκό και υπερατλαντικό οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, να περιοριστεί απλώς σε ένα ρόλο πρωθυπουργικού συμβούλου.

Επειδή οι «συμβουλευτικές» αρμοδιότητες που επισήμως ανατέθησαν στον κ. Τομάσο Πάντοα Σιόπα προσομοιάζουν με αρμοδιότητες τουλάχιστον «υπερυπουργού».

Επειδή είναι μάλλον απίθανο ο κ. Τομάσο Πάντοα Σιόπα, ως εκ της διαδρομής και του μέχρι σήμερα ρόλου του, να θέτει τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού πάνω από τα συμφέροντα των δυνάμεων που κυριαρχούν στην ΕΕ και πολύ περισσότερο πάνω από τα συμφέροντα των ξένων πιστωτών της χώρας μας, καθώς και του αμερικανο-ευρωπαϊκού χρηματιστικού κεφαλαίου.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός (και μέσω αυτού ο κ. πρωθυπουργός):

1. Με ποια κριτήρια και ποιες διαδικασίες επελέγη ο κ. Τομάσο Πάντοα Σιόπα ως πρωθυπουργικός σύμβουλος; Για τους ακατάλυτους δεσμούς και τις αξεδιάλυτες σχέσεις του με το ευρωπαϊκό και διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο; Για τις σχέσεις του με το ΔΝΤ και τον υπερατλαντικό παράγοντα; Για την αφοσίωσή του στην υπηρεσία των τραπεζιτών και την υποστήριξή του σε μια ατλαντική Ευρώπη των τραπεζικών κολοσσών και πολυεθνικών ομίλων;

2. Στον κ. Τομάσο Πάντοα Σιόπα ανατέθησαν τα καθήκοντα πρωθυπουργικού συμβούλου επ’ αμοιβή; Με βάση συγκεκριμένη συμφωνία και συμβόλαιο; Αν ναι, ποιες θα είναι αναλυτικά οι απολαβές του κ. Τομάσο Πάντοα Σιόπα;

Τέλος, παρακαλούμε τον κ. Υπουργό όπως καταθέσει άμεσα στη Βουλή όλα τα τυχόν έγγραφα, ενδεχόμενες συμφωνίες και συμβόλαια που μπορεί να συνοδεύουν την ανάθεση ρόλου συμβούλου του πρωθυπουργού στον κ. Τομάσο Πάντοα Σιόπα

Ο ερωτών και αιτών Βουλευτής
Λαφαζάνης Παναγιώτης

 

 

 
«Λογοτεχνία και Σάτιρα»
είναι το θέμα του εφετινού συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Λογοτεχνίας (A.I.C.L.), που διοργανώνεται στους Δήμους Αγίας Παρασκευής και Μήθυμνας της Λέσβου, στις 9-13 Σεπτεμβρίου, από το Ελληνικό Τμήμα της A.I.C.L., με τη συνεργασία της Εταιρείας Αιολικών Μελετών, του Μουσείου Γιώργου Βαλέτα και του Περιοδικού «Αιολικά Γράμματα», που εφέτος διανύει το 40ό χρόνο της ανελλιπούς έκδοσής του.

Οι εργασίες του συνεδρίου, στο οποίο συμμετέχουν 50 ομιλητές από
19 χώρες, θα πραγματοποιηθούν στο «Μουσείο της Ελιάς» ενώ το όλο πρόγραμμα προβλέπει εκδηλώσεις φιλοξενίας, επισκέψεις στον τάφο του Αργύρη Εφταλιώτη και στο Μουσείο Βαλέτα καθώς και μεγάλη εσπερίδα ποίησης στο Δημαρχείο της Μήθυμνας.

(ΣΗΜ.) Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Λογοτεχνίας (A.I.C.L.), λειτουργώντας επί δεκαετίες, υπήρξε φορέας διαμόρφωσης λογοτεχνικών σχέσεων και ανταλλαγών μεταξύ ελλήνων και ξένων συγγραφέων, σε περιόδους που στη χώρα μας δεν είχαν ακόμα δημιουργηθεί αντίστοιχοι φορείς. Παλαιότερος δραστήριος πρόεδρός του ήταν ο αξέχαστος συγγραφέας Δημήτρης Σιατόπουλος και μέλη του σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων μας, όπως ο Δημήτρης Σταμέλος, ο Κώστας Σαρδελής, ο Φώτης Τριάρχης, ο Χρήστος Χειμώνας, κ.ά.

Χώρες και σύνεδροι ομιλητές
Περισσότερα...

 

 

 
Νέα Αστέρα
Φιλική νίκη...
Αστέρας Τρίπολης-Εθνικός Αστέρας 2-0


Ο Αστέρας αποδίδοντας ποιοτικό ποδόσφαιρο κέρδισε σήμερα στο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας τον Εθνικό Αστέρα με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα που σημείωσαν οι Ρίος και Ουντότζι.

Ο Αστέρας ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ελέγχοντας το ρυθμό του παιχνιδιού από την αρχή μέχρι το τέλος του δημιουργώντας φάσεις μπροστά από την εστία του Εθνικού Αστέρα.

Στον αμυντικό τομέα και με εξαίρεση μία φάση στο 67ο λεπτό, ο Αστέρας δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον φιλοξενούμενο Εθνικό Αστέρα. Σε αυτό το λεπτό και μετά από κόρνερ του Άντονι, ο Παλάσκας έπιασε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Μπαρτολίνι να απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας, ενώ στην επαναφορά της μπάλας ο Παλάσκας σούταρε, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Σε όλο το υπόλοιπο διάστημα ο Αστέρας πίεσε τους αντιπάλους του και ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού με τις σημαντικότερες φάσεις της φιλικής αναμέτρησης να είναι οι παρακάτω:

18’ Ο Αράς κάνει τη σέντρα από αριστερά, ο Ρομπέρτο κάνει το πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνοντας την μπάλα να περάσει λίγο έξω από την εστία του Γκίτκου.
19’ Ο Καρατζάς ανατρέπει τον Ουντότζι στη μεγάλη περιοχή, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Μανιάτης να υποδείξει κατευθείαν το πέναλτι. Ο Ρίος αναλαμβάνει να εκτελέσει και με έξυπνο χτύπημα άνοιξε το σκορ (1-0).
20’ Ο Ρίος σεντράρει από αριστερά, ο Ρομπέρτο κάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από την εστία των φιλοξενουμένων.
26’ Ο Ρίος σεντράρει και πάλι από αριστερά και ο Ουντότζι με κεφαλιά στο «παράθυρο» της εστίας διπλασιάζει τα τέρματα του Αστέρα (2-0).
34’ Δυνατό σουτ του Φυτανίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα να φύγει άουτ.
61’ Ο Τσαμπούρης βγάζει μπαλιά στον Ουντότζι στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, αλλά στο πλασέ του ο Κοτταράς με υπερένταση αποκρούει σε κόρνερ.
70’ Ο Ροτζέριο αποφεύγει από αριστερά τρεις αντιπάλους, αλλά το δυνατό σουτ του στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία του Κοτταρά.
89’ Τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι, όταν στη σέντρα του Ουριμπάρι από αριστέρα, η κεφαλιά του Ιβάνοφ από το ύψος του πέναλτι στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.

Διαιτητής: Μανιάτης
Αστέρας: Ντεγκρά, Ρούμπιλ (65’ Λαμπρόπουλος), Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Ουντότζι (70’ Ιβάνοφ), Μπαστία (55’ Ορόθκο), Κερ, Αράς (37’ Τσαμπούρης), Ριος (77’ Ουριμπάρι), Ρομπέρτο (37’ Ροτζέριο).
Εθνικός Αστέρας: Γκίτκος (46’ Κοτταράς), Χωριανόπουλος (88’ Κολτσίδας), Παριανός (46’ Παλάσκας), Καρατζάς (79’ Φραγκής), Τραορέ, Γκίκας (42’ Άντονι), Κριπιντήρης (65’ Ζαρογιάννης), Διαμάντης (70’ Βάσι), Γκόγκας (46’ Γκουέι, 80’ Αργυρίου), Ουκάρ (82’ Γιακούπι), Γιαννιτσανάκης (46’ Τσιώλης).

- Επόμενο φιλικό παιχνίδι του Αστέρα στην Τρίπολη την Παρασκευή 13 Αυγούστου (18.30) με τον Εθνικό Πειραιώς.
- Με μία πρωινή προπόνηση συνεχίζεται η προετοιμασία του Αστέρα την Πέμπτη 12 Αυγούστου.
- Την Πέμπτη το βράδυ (20.00) εξ άλλου, ο Αστέρας Τρίπολης θα παρουσιάσει τα δεκατέσσερα φετινά μεταγραφικά του αποκτήματα στο «Αρχοντικό Καλτεζιώτη»

Ο Φορτούνης στην εθνική νέων

Μετά τον Λεωνίδα Αργυρόπουλο και την κλήση του στην εθνική ομάδα των ελπίδων, ακόμα ένας νεαρός ποδοσφαιριστής του Αστέρα κλήθηκε στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων.

Ο λόγος για τον Κώστα Φορτούνη που κλήθηκε από τον προπονητή της εθνικής νέων Λεωνίδα Βόκολο, για το φιλικό αγώνα -με χαρακτήρα προπόνησης- με την αντίστοιχη ομάδα του Παναθηναϊκού που θα γίνει την Τετάρτη 18 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις της Παιανίας στις 10:30 π.μ..

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα προπονηθεί το διήμερο 16-17 Αυγούστου (ώρα 19:00) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά.

Ο Σκόνδρας στον Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης απέκτησε για τα επόμενα πέντε χρόνια τον 18χρονο αμυντικό χαφ Νίκου Σκόνδρα από τον ΑΟ Μετέωρα.

Ο Σκόνδρας γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1992, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από την ακαδημία του Ασκληπιού, ενώ στη συνέχεια πήγε στη Δήμητρα Τρικάλων, από την οποία μετεπήδησε στον ΑΟ Μετέωρα.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Αστέρα ο Σκόνδρας τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μία ομάδα όπως είναι ο Αστέρας. Προσωπικά θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και με την καθημερινή σκληρή δουλειά που θα κάνω, θα προσπαθήσω να δικαιώσω όσους με πίστεψαν.»


 

 

Κυκλοφόρησε το "Αρκαδικό Βήμα"
Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" που φέτος γιορτάζει τα 22 χρόνια κοντά στους Αρκάδες ανά τον κόσμο...
δείτε την εφημερίδα στο: http://arkadika.blogspot.com/

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα