Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 16-06-2010

 

 

 

 
Έκλεισε τις πύλες της η 6η Περιφερειακή Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα»
Σταθερό σημείο αναφοράς του βιομηχανικού και εμπορικού κόσμου της Περιφέρειας χαρακτηρίστηκε τόσο από τους ίδιους τους εκθέτες όσο και από τους επισκέπτες, φορείς και επαγγελματίες, το 6ο «Αρκαδικό Πανόραμα», σημειώνοντας ότι χρόνο με τον χρόνο κερδίζει το κύρος που της ταιριάζει.

Με γλέντι, χορό και πολλά δώρα σφράγισε τις πύλες της η 6η Περιφερειακή Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα», που πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 9/06/2010 έως και τη Δευτέρα 14/06/2010 στις εγκαταστάσεις του 1ο οικοδομικού τετραγώνου της Βιομηχανικής Περιοχής της Τρίπολης.

Λίγο πριν από την τελετή λήξης ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας με σύσσωμο το ΔΣ του Επιμελητηρίου Αρκαδίας συνεχάρη, ξεχωριστά, όλους τους εκθέτες και τους απένειμε τα διπλώματα συμμετοχής.

Ο κ. Μπουντρούκας στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους επαγγελματικούς στόχους των εκθετών και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την προσφορά τους τούς ιδιοκτήτες του κτιρίου, που πραγματοποιήθηκε η έκθεση, κ.κ. Ηλία Χασάπη και Θανάση Τρυφωνόπουλο, καθώς και το συνεργάτη τους, το χορηγό «ΥΔΡΩ» Συνεταιρισμό Υδραυλικών, το κ. Γιώργο Παπαγιαννόπουλο, τα Σωματεία Ζαχαροπλαστών και Εστιατόρων, τον Πρόεδρο των Βιοκαλλιεργητών κ. Παπαδόπουλο, την Οινοποιία Σπυρόπουλου, το ΚΤΕΛ Αρκαδίας, τη Δημοτική Αρχή, τους δωροθέτες της έκθεσης, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας για την προβολή που παρείχαν στην Έκθεση και τέλος την Άλφα Εκθεσιακή για την άψογη διοργάνωση.

Στη συνέχεια τα μέλη της επιτροπής εκθέσεων, ο υπεύθυνος για την έκθεση κ. Ηλίας Τότσης και ο κ. Ανδρέας Σύριος, ευχαρίστησαν και εκείνοι με τη σειρά τους όλους τους συμμετέχοντες και την Άλφα Εκθεσιακή για τη διοργάνωση.

Στα πλαίσια της τελετής λήξης, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου παρέθεσε δεξίωση μετά μουσικής, στο χώρο της έκθεσης σε όλους τους συμμετέχοντες της έκθεσης.

Η Περιφερειακή Έκθεση Αρκαδικό Πανόραμα αποτελεί πλέον θεσμό στα εκθεσιακά δρώμενα και η προσέλευση εκθετών, επισήμων και κοινού έδειξαν έμπρακτα ότι πρόκειται για μία από τις δυναμικότερες εκθέσεις της Περιφέρειας.

Η φετινή διοργάνωση σφραγίστηκε και από την παρουσία του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος, επικεφαλής υπουργικού κλιμακίου, επισκέφθηκε το «Αρκαδικό Πανόραμα» τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας του. Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του «Αρκαδικού Πανοράματος» που πρωθυπουργός επισκέφθηκε την έκθεση, γεγονός που αντανακλά την αυξανόμενη βαρύτητά της στην περιφερειακή σκηνή.

Πλούσιες σε περιεχόμενο και σε συμμετοχή ήταν και φέτος οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης, με κύρια εκδήλωση την «Πράσινη Ανάπτυξη», που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας με σκοπό την αναζήτηση ευκαιριών εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδήλωσε για τις επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στην έκθεση και το κλιμάκιο ξένων εκπροσώπων που επισκέφτηκε την έκθεση ενόψει της εκπαιδευτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 11 Ιουνίου 2010 στην Τρίπολη, από το παράρτημα του Enterprise Europe Network του Επιμελητηρίου. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους παρέδωσαν σε όλους τους εκθέτες σε ηλεκτρονική μορφή (CD) αρχείο επιχειρηματικών συνεργασιών από τις συμμετέχουσες χώρες.

Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας εκ μέρους της Διοικήσεως και του Συμβουλίου του Επιμελητηρίου απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους εκθέτες και τους επισκέπτες της 6ης Περιφερειακής Έκθεσης «Αρκαδικό Πανόραμα» για τη συμμετοχή τους και ανανεώνει το ραντεβού για το επόμενο Αρκαδικό Πανόραμα.
 

 

 

 
Ο ΟΡΦΕΑΣ ΘΑ ΨΑΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΙΝ ΠΑΜ. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΙΣ 20/6/2010
Στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της πρώην προέδρου αείμνηστης Δήμητρας Τσαντίλη θα ψάλλει η χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» την λειτουργία του Θεμ. Πολυκράτη, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Η Δήμητρα Τσαντίλη υπήρξε διετέλεσε Πρόεδρος από 8 Ιαν 1984 έως 13 Ιαν 1988 και μέλος του ΔΣ από 13 Ιαν 1988 έως 19 Ιαν 1996.

Ήταν ευγενική αξιοπρεπής γλυκύτατη, μαχητική και έχαιρε καθολικής εκτίμησης και αγάπης απ΄ όλους. Προσέφερε ουσιαστική βοήθεια για την επιβίωση του ΟΡΦΕΑ και κατά τη διάρκεια της διετίας 1984-1986 συγκρούστηκε με φιλοσοφίες και συμπεριφορές ανθρώπων που όπως έδειξε ο χρόνος είχαν άλλες φιλοδοξίες, κατορθώνοντας έτσι να στηρίξει και ορθώσει το ανάστημα του ΟΡΦΕΑ.
Η σοβαρότητα της Δήμητρας και η γλυκιά φωνή της θα μας συνοδεύει στο χρόνο.

Με εντατικές πρόβες ετοιμάζονται οι τρείς χορωδίες που θα πλαισιωθούν από την ορχήστρα Εν Χορδαίς του ΟΡΦΕΑ για την εκδήλωση της 21-6-2010 μπροστά στο Μαλιαροπούλειο Θέατρο. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η φιλόλογος Κ Αντιόπη Ζωή Μαργιά καθώς και το ειδικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και τον Βασίλη Τσιτσάνη. Στην εκδήλωση αυτή θα τιμηθεί ο μοναδικός εν ζωή μαθητής του Μπάρμπα-Γιάννη του Κούρου Κος Ιωάννης Βαρβέρης ο οποίος έχει διατελέσει και Πρωτοψάλτης στους Ιερούς Ναούς Αγίας Βαρβάρας, Προφήτη Ηλιού και Αγίου Βασιλείου, οπότε και αναχώρησε για τις ΗΠΑ πριν 50 χρόνια περίπου. Καλούμε όλους τους Τριπολίτες να μας τιμήσουν με την παρουσία τους για να σιγοτραγουδήσουμε παλιές γνωστές επιτυχίες.


www.orfeastripolis.gr

 

 

 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΣΥΡΙΖΑ
Προς τoν κύριο Υπουργό Οικονομικών
Και την κυρία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Θέμα: Στο «κόκκινο» χιλιάδες μικρές και ιδιαίτερα πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες προσφεύγουν μαζικά στις τράπεζες για αναδιάρθρωση του δανεισμού τους.

Μαζικό κύμα αιτήσεων παρατηρείται στις εμπορικές τράπεζες από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες ζητούν την αναδιάρθρωση του δανεισμού τους. Κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης αλλά και των ληστρικών πρακτικών του τραπεζικού καρτέλ, κινδυνεύουν χιλιάδες μικρές, ιδιαίτερα πολύ μικρές επιχειρήσεις, και συνεπακόλουθα πολλές περισσότερες θέσεις εργασίας, τη στιγμή που η επίσημη ανεργία ξεπερνάει το 11%.

Δυστυχώς η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει καμία σχετική πρωτοβουλία να προλάβει μια τέτοια εξέλιξη. Το πρόγραμμα με τα εγγυοδοτούμενα από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ δάνεια, χαρακτηρίζεται από τοκογλυφικούς όρους ενώ έχει καθυστερήσει και εξωφρενικά η υλοποίησή του. Από την άλλη η πολυδιαφημισμένη νομοθεσία για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών οφειλών (Ν. 3816/2010) όχι μόνο είναι ανεπαρκής στο να βοηθήσει ουσιαστικά τις μικρές και πολύ μικρές επιχεριήσεις, αλλά επιπρόσθετα έχουν υπάρξει πολλές καταγγελίες στον τύπο για άρνηση των τραπεζών να την εφαρμόσουν, με διάφορα προσχήματα.

Επειδή, από την επιβίωση των μικρών και ιδιαίτερα πολύ μικρών επιχείρησεων εξαρτώνται δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και η ελληνική οικονομία.

Ερωτώνται ο κύριος Υπουργός και η κυρία Υπουργός:

1. Ποια άμεσα αποτελεσματικά και δραστικά μέτρα σκοπεύουν να λάβουν για την υποβοήθηση των χιλιάδων μικρών και ιδιαίτερα πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αποπληρωμή και αναχρηματοδότηση των δανείων τους αλλά και γενικότερα προβλήματα επιβίωσης;
2. Γιατί ο Ν. 3816/2010 έχει καταστεί σχεδόν ανενεργός και δεν εξυπηρετεί τους στόχους για τους οποίους θεσπίστηκε;

Τέλος, παρακαλούνται ο κ. Υπουργός, όπως καταθέσει το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή τα παρακάτω στοιχεία:

Α. Πόσες είναι ανά κατηγορία μεγέθους και συνολικά οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αποπληρώσουν κανονικά τα δάνειά τους και με ποια ποσοστά καθυστέρησης;

Β. Πόσες είναι ανά κατηγορία μεγέθους επιχειρήσεων, ανά τράπεζα και σε μηνιαία βάση από τον Ιανουάριο του 2010 οι κατατεθειμένες αιτήσεις αναδιάρθρωσης δανείων;

Γ. Από τις κατατεθειμένες αιτήσεις αναδιάρθρωσης τραπεζικού δανεισμού, πόσες πληρούσαν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις διατάξεις του Ν. 3816/2010, και από αυτές πόσες τελικά υπάχθηκαν στις διατάξεις του;

Δ. Την εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος προς τις εμπορικές τράπεζες, η οποία εξεδόθη το καλοκαίρι του 2009, σχετικά με τις αναδιαρθρώσεις των επιχειρηματικών δανείων

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Παναγιώτης Λαφαζάνης
Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου
Μιχάλης Κριτσωτάκης

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα