Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 01-06-2010

 

 

 

 
5ο Ανοιχτό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Ένα ξεχωριστό μουσικό (και όχι μόνο) Φεστιβάλ με χρώμα Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σχεδιάζεται και διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Ιουνίου στις 6μ.μ., στον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας στην Τρίπολη.

Σ' αυτό το μουσικό γεγονός θα συμμετάσχουν φοιτητικά και μαθητικά συγκροτήματα κυρίως από Τρίπολη, αλλά και από άλλες πόλεις. Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει party με dj sets. Επίσης, στο χώρο θα υπάρχουν φαγώσιμα, ποτά και άλλα events.

Η παρουσία των φοιτητών όλων των τμημάτων και των σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κρίνεται αναγκαία, καθώς το μουσικό αυτό γεγονός αποσκοπεί σε μια ετήσια συνεύρεση και επικοινωνία όλων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανεξαρτήτου πόλης φοίτησης.

Ελπίζουμε πως και η τοπική κοινωνία της Τρίπολης αλλά και η Περιφέρεια θα δώσει δυναμικά το παρόν στην εκδήλωση, στηρίζοντας όχι μόνο τους φοιτητές, αλλά και το Πανεπιστήμιο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το blog του Φεστιβάλ στη διεύθυνση: http://uopairfest.blogspot.com/

 

 

 
Ο Δήμος Τρίπολης στην εποχή της νέας μεταπολίτευσης
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;
Ο Δήμος Τρίπολης στην εποχή της νέας μεταπολίτευσης.

Ο Νέος Δήμος Τρίπολης περιλαμβάνει 8 Δήμους, Τρίπολης, Λεβιδίου, Φαλάνθου, Σκυρίτιδας, Τεγέας, Μαντινείας, Κορυθίου και Βαλτετσίου με πληθυσμό κοντά στους 49000 κατοίκους. Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο σε έκταση και σε πληθυσμό Δήμο στο νέο νομοσχέδιο του προγράμματος «Καλλικράτης».

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Οι αποφάσεις και τα αποτελέσματα της επόμενης 3ετίας θα δείξουν αν η χώρα θα προοδεύσει ή θα παραμείνει στην παρακμή. Μία παρακμιακή πραγματικότητα στα Νοσοκομεία της διαφθοράς, στη φοροδιαφυγή, στα άδεια ταμεία των Ασφαλιστικών ταμείων και στα ελλείμματα των Δήμων.

Η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η ανυπαρξία οράματος για τοπική ανάπτυξη, τα χρόνια προβλήματα των τελευταίων 35 χρόνων κάνουν τους Δήμους χώρο για δράση και πεδίο πρωτοβουλιών που έχει τελικά εθνική σημασία στην εποχή που ζούμε. Τα σκουπίδια, το πολεοδομικό, η τοπική ανάπτυξη, η ανάπτυξη του πολιτισμού, ο αποτελεσματικός προϋπολογισμός, η εξυπηρέτηση του Δημότη είναι τα κυριότερα θέματα κάθε Δήμου. Γι’ αυτά τα θέματα ο «Καλλικράτης» δημιουργήθηκε και προσπαθεί να λύσει.

Οι προσωπικές φιλοδοξίες, οι κοντόφθαλμες στρατηγικές, οι παλιές ιδεοληψίες δεν βοηθούν να συζητηθούν και να προκαλέσουν προτάσεις που θα βγάλουν το Δήμο, τον κάθε Δήμο, τον Δήμο της Τρίπολης, από το αδιέξοδο που νιώθουμε όλοι μας στη σημερινή εποχή της κρίσης. Ειδικά δεν βοηθούν κάτι κουρασμένα στελέχη που ζητούν και ξαναζητούν καρέκλες και οφίτσια, ενώ τελικά δεν τους έχει μείνει τίποτα πλέον να δώσουν στην κοινωνία. Ούτε καν όνειρα…

Εμείς οι νέοι είμαστε στο επίκεντρο της κρίσης. Η γενιά της νέας μεταπολίτευσης, με όρεξη να δώσουμε και όχι να πάρουμε, να φανταστούμε και όχι να φαντασιώσουμε, να παλέψουμε και όχι να κάτσουμε να χάσουμε, θα δώσουμε το παρόν στις εκλογές του Νοεμβρίου στις Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Τρίπολης. Η γενιά μας δεν είναι ουρά κανενός και δεν παίζει παιχνίδια. Άλλωστε τα παιχνίδια μας τα έκοψαν από νωρίς, από το 2000 και μετά, από τη διαρκή κρίση που περνά η γενιά μας, μία γενιά που θα ζήσει για πρώτη φορά πιο άσχημα από την προηγουμένη γενιά.

Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε, να υλοποιήσουμε πράγματα και πολιτικές που μερικοί νομίζουν ότι είναι ανέφικτα. Η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση είναι ανέφικτα θέματα; Οι πεζοδρομήσεις είναι ανέφικτες; Ο πλεονασματικός προϋπολογισμός και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από πρωτοβουλίες του Δήμου είναι ανέφικτος στόχος; Για μερικούς ναι. Δυστυχώς είναι. Γι’ αυτό και δεν μπαίνουν ποτέ στη διαδικασία της προεκλογικής συζήτησης.

Από τη ψήφιση του νόμου «Καλλικράτης ξεκινά η προεκλογική συζήτηση για το Δήμο Τρίπολης. Έναν Δήμο πόλο έλξης για δουλειές, για επενδύσεις, για καλύτερη και πιο ευχάριστη ζωή, τελικά για έναν αλλιώτικο Δήμο Τρίπολης. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας σ’ αυτόν τον αγώνα της ουσιαστικής και προγραμματικής συζήτησης.

Και να είστε σίγουροι ότι το 2011 θα είναι καλύτερα για την πόλη μας.
 

ΑΚΙΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

 

 

 
Συγκεντρώσεις ΚΚΕ στην Αρκαδία για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»
ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»
Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στην Αρκαδία
Παρασκευή 4 Ιούνη – 11το πρωί – Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης
Δεύτερα 7 Ιούνη στις 8 το βράδυ, στη πλατεία του Λεωνιδίου,
με ομιλητή το Βαγγέλη Γούργαρη.

Ν.Ε. Αρκαδίας
Εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι,
Αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκμεταλλευόμενη την καπιταλιστική οικονομική κρίση φέρνει το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά νομοσχέδια. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το νομοσχέδιο για το λεγόμενο «Καλλικράτη». Πρόκειται για ένα αντιλαϊκό τερατούργημα που είναι άμεσα συνδεδεμένο με όλες τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, μέτρα και αλλαγές που απαιτούν το κεφάλαιο και η ΕΕ. Αφορούν τη συγκέντρωση και αναμόρφωση του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής διοίκησης σε ακόμα πιο αντιλαϊκή κατεύθυνση από ότι ήταν μέχρι τώρα με τον «Καποδίστρια Ι». Συνδέεται με την προσαρμογή της χώρας στο εποικοδόμημα που ορίζει η περιβόητη Συνθήκη της Λισσαβώνας και συνδέεται με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Περισσότερα...

 

 

 
«Γορτυνιακός λόγος» - Τεύχος Μαΐου
Κυκλοφόρησε το 6ο φύλλο (του Μαΐου) της μηνιαίας ανεξάρτητης πολιτικο - πολιτιστικής εφημερίδας για τους απανταχού Αρκάδες. Περιοδικές Εκδόσεις: Μαρία Ζυγορονίκου, Διευθυντής Υπεύθυνος Ύλης και Σύνταξης, είναι ο Γεώργιος Αλεξόπουλος (από Μοναστηράκι Γορτυνίας)

 

 

 
Τα Μαντάτα του Μπεζενίκου
Διαβάστε online το τεύχος Μαΐου του 2010 της λαογραφικής, σατιρικής και ενημερωτικής εφημερίδας "Τα Μαντάτα του Μπεζενίκου". Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα