Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 19-05-2010

 

 

 

 
Συντονισμός Υπηρεσιών και Φορέων της Περιφέρειας για την πρόληψη των πυρκαγιών
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα κ. Φώτη Χατζημιχάλη, με στόχο το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών στην πρόληψη ενδεχόμενων πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Δασικών Υπηρεσιών και των συντονιστικών νομαρχιακών και τοπικών οργάνων της Πελοποννήσου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι γνωστό σε όλους ότι η Πελοπόννησος έχει πληγεί πολλές φορές από καταστροφικές πυρκαγιές με ανθρώπινα θύματα. Η προσπάθειά μας είναι να δημιουργήσουμε τέτοιες συνθήκες πρόληψης ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα ή ζημιές σε περιουσίες ή στο ευαίσθητο και όμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Είμαι ευχαριστημένος από τη σύσκεψη γιατί αποδεικνύεται ότι υπάρχει ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και μεγάλο ενδιαφέρον από τις Υπηρεσίες της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και της Περιφέρειας, τις Δασικές Υπηρεσίες και όλους τους άλλους συναρμόδιους φορείς. Όλες αυτές οι υπηρεσίες πρέπει συντονιστούν σε μία ενιαία κατεύθυνση. Στόχος μας είναι να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να προλάβουμε το ενδεχόμενο καταστροφικών πυρκαγιών.

Είναι πολλά και γνωστά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από κάθε υπηρεσία και από κάθε φορέα ώστε να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπιση πιθανού κινδύνου πυρκαγιάς. Υπάρχει προηγούμενη εμπειρία που πρέπει να αξιοποιηθεί. Όλες οι υπηρεσίες τίθενται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην πρόληψη γιατί αν δεν πάρουμε μέτρα πρόληψης, όσα μέτρα κι αν πάρουμε για την καταστολή, θα είναι πάντοτε αργά. Βέβαια αν ξεσπάσει μια πυρκαγιά πρέπει να έχουμε έγκαιρη ενημέρωση και άμεση αντίδραση. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς πρόληψης. Κρίσιμο θέμα επίσης είναι και η έγκαιρη ενημέρωση για κάθε εκδήλωση πυρκαγιάς. Μόνο έτσι μπορούμε να προλάβουμε την εξάπλωσή της και κατ΄επέκταση τους κινδύνους που κρύβει

Ταυτόχρονα, όμως, με τις προσπάθειες των υπηρεσιών πρέπει να υπάρχει και η προσοχή, η ευαισθητοποίηση, η εγρήγορση των πολιτών. Πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η βοήθεια των εθελοντών. Θα συντονιστούμε μαζί τους για να ενισχυθεί αποτελεσματικά η κοινή προσπάθεια.

Η Πελοπόννησος δεν αντέχει άλλες καταστροφικές πυρκαγιές».

 

 

 
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο ΠαΠελ
Νέος κύκλος σπουδών ξεκινά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Νέος κύκλος σπουδών θα ξεκινήσει με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2010 -2011 για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα ‘ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ’ του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το μεταπτυχιακό είναι διάρκειας 1,5 έτους, έχει στόχο την ειδίκευση σε προηγμένες τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών και απευθύνεται σε πτυχιούχους ΑΕΙ – ΤΕΙ συναφών γνωστικών αντικειμένων. Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως 4/06/2010.

Πληροφορίες:
Γραμματεία Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών, 2710 372165,  http://tst.uop.gr/msc/ 

 

 

 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010
To Επιμελητήριο Αρκαδίας και η ¨Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος-Πελοποννήσου-Ηπείρου & Ιόνιων Νήσων¨ εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013(ΕΠΑΝ ΙΙ) ΕΦΕΠΑΕ, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο ενίσχυσης της πράσινης επιχειρηματικότητας, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ, προκήρυξε το πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010».

To πρόγραμμα έχει κεντρικό στόχο την ενίσχυση των υφιστάμενων μεταποιητικών επιχειρήσεων καθώς επίσης και συγκεκριμένων επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές για την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στη λειτουργία της παραγωγικής τους διαδικασίας και την εν γένει παραγωγική αλυσίδα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκ. € με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης το οποίο συμβάλλει στην άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε.

Επιλέξιμες επιχειρήσεις

Περισσότερα...

 

 

 

 
Αναχωρούν για Μόσχα Κατσούλα, Μπερδούση, Κουτσουμπού
Αναχωρούν σήμερα το πρωί για τη Μόσχα οι τρεις αθλήτριες της Αρκαδίας που θα συμμετάσχουν στα ευρωπαϊκά τράιαλς στη Μόσχα το τριήμερο 21-23 Μαΐου και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν μία από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στους αγώνες Ολυμπιακών Ημερών που θα πραγματοποιηθούν στη Σιγκαπούρη (15-26 Αυγούστου).

Ο λόγος για την Κατερίνα Μπερδούση (3.000 μέτρα), τη Χριστίνα Κατσούλα (ακοντισμός) και τη Βασιλική Κουτσουμπού (μήκος), που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη πρωτεύουσα της Ρωσίας.
 
Στη Μόσχα, η αποστολή της Μπερδούση θα είναι πιο δύσκολη, αφού για τους αγώνες Ολυμπιακών Ημερών που θα πραγματοποιηθούν στη Σιγκαπούρη (15-26 Αυγούστου) θα προκριθούν τέσσερις δρομείς από την Ευρώπη. Η αποστολή της Μπερδούση θα ήταν πιο εύκολη αν συμμετείχε στα 2.000 μέτρα στίπλ, αφού στη Σιγκαπούρη θα προκρίνονταν έξι αθλήτριες από την Ευρώπη.

Στις δέκα καλύτερες επιδόσεις του 2010 ξεχωρίζει από την Ευρώπη η Εμιλία Γκορέκα από τη Μ. Βρεταννία που έχει κάνει φέτος 9.18.38. και κατέχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Από κει και πέρα και μέχρι την 10η επίδοση δεν υπάρχει στις λίστες της παγκόσμιας ομοσπονδίας άλλη δρομέας από την Ευρώπη. Η Γκορέκα είναι γεννημένη στις 29 Ιανουαρίου 1994 και φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί στο αγώνισμα.

Για την Κατσούλα και την Κουτσουμπού η αποστολή είναι πιο εύκολη, αν μπορεί κανείς να το πει έτσι αλόγιστα σε μία τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση, καθώς από την Ευρώπη από επτά έως εννέα αθλήτριες στον ακοντισμό και το μήκος αντίστοιχα.

Στον ακοντισμό ξεχωρίζουν φέτος οι: Κρίστιν Χούσονγκ (Γερμανία-55.35, που είναι γεννημένη το 1994), Σάρα Κόλακ (Κροατία-51.73), Μαρίγια Βουκένοβιτς (Σερβία-51.71), Ιουλία Γιάκοβτσακ (Ουκρανία-51.48), Φρία Τζόουνς (Μ. Βρετανία-49.00), Κατερίνα Ντέρουν (Ουκρανία-48.67), Ρομπέρτα Μολάρντι (Ιταλία-46.77).

Στο μήκος ξεχωρίζουν φέτος οι: Σάρα Γκαμπέτα (Γερμανία-6.25, γεννημένη το 1993), Αναστασία Καντίτσεβα (Ρωσία-6.15), Πολίνα Γιουρτσένκο (Ρωσία-6.11), Μαρίνα Βμπέκχ (Ουκρανία-6.10), Μαρία Μπουτσελνίκοβα (Ρωσία-6.05). Γενικότερα πάντως, ο ακοντισμός και το μήκος κοριτσιών είναι πιο ευρωπαϊκά, αφού στις δέκα καλύτερες επιδόσεις της χρονιάς, συμπεριλαμβάνονται περισσότερες αθλήτριες από την Ευρώπη.

Η Χριστίνα Κατσούλα είναι γεννημένη στις 13 Απριλίου 1993, είναι αθλήτρια του ΓΣΜ Λύκαια και προπονείται με τον Βασίλη Γεωργαντά. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 45.91

Η Κατερίνα Μπερδούση είναι γεννημένη στις 26 Αυγούστου 1993, είναι αθλήτρια του ΓΣ Αρκαδίας και προπονείται με τον Δημήτρη Γεωργόπουλο. Το ατομικό της ρεκόρ στα 3.000 μέτρα είναι 10.05.09 10.03.97, που αποτελούν πανελλήνια ρεκόρ στους αγώνες λυκείων το πρώτο και κλειστού στίβου στην κατηγορία κορασίδων το δεύτερο.

Η Βασιλική Κουτσουμπού είναι γεννημένη στις 6 Φεβρουαρίου 1994, είναι αθλήτρια του ΓΣ Αρκαδίας και προπονείται με τον Παναγιώτη Ζαρμπαλά. Το ατομικό της ρεκόρ στο μήκος είναι 5.72.

Η Ελληνική αντιπροσωπευτική ομάδα που θα αγωνιστεί στα Trials της Μόσχας (21-23/5), αποτελείται από δεκαπέντε κορασίδες και δεκαπέντε παίδες και εκτός της τριπλέτας των κοριτσιών από την Αρκαδία, από την περιοχή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ θα συμμετέχουν ένας αθλητής του Αρη Σκάλας (Παναγιώτης Ρόντος στο μήκος) και ένας αθλητής του Φιλαθλητικού Σπάρτης (Ιάσωνας Κυριακουλάκος στο μήκος).

Η ελληνική ομάδα θα συγκεντρωθεί σήμερα το πρωί (10.30 πμ) στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και θα αναχωρήσει για τη Μόσχα στις 13.25 με την πτήση SU296. Η επιστροφή θα γίνει τη Δευτέρα 24/5/2010 με την πτήση SU295 και προγραμματισμένη ώρα άφιξης στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος 11.55πμ

 

 

 
Αποτελέσματα εξετάσεων σχολής Διαιτητών
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων της σχολής Διαιτητών, του Συνδέσμου Διαιτητών Κεντρικής & Νότιας Πελοποννήσου, που εγκρίθηκαν από την Ο.Δ.Κ.Ε., με σχετικό έγγραφό της.

1. ΓΕΩΡΓΟΥΛΕΑ ΜΑΡΙΑ
2. ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3. ΚΑΡΜΟΙΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
4. ΜΑΓΚΑΦΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5. ΜΑΛΑΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
6. ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
7. ΜΠΙΤΑΡΧΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
8. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
9. ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10. ΤΣΙΜΠΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
11. ΦΕΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
12. ΧΑΛΟΥΛΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Οι ανωτέρω, ονομάζονται ΔΟΚΙΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ και μπορούν να χρησιμοποιούνται στα τοπικά Πρωταθλήματα της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής & Νότιας Πελοποννήσου, με την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν δήλωση ενέργειας, με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα