Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 14-04-2010

 

 

 

 
Συνέντευξη Ρέππα
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 14 Απριλίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Συνέντευξη Τύπου για την οδική ασφάλεια έδωσε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας. Στη Συνέντευξη Τύπου μετείχαν οι Υφυπουργοί Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης και Γιάννης Μαγκριώτης, Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χάρης Τσιόκας, Σωκράτης Κάτσικας, Γιάννης Οικονομίδης και Σέργιος Λαμπρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος.
Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένο κείμενο της Συνέντευξης Τύπου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σε αυτήν τη Συνέντευξη Τύπου. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την εθνική μας μάστιγα, την απώλεια της ζωής ανθρώπων σε τροχαία ατυχήματα. Κάθε χρόνο χάνεται από την ελληνική κοινωνία, ένας σημαντικός αριθμός πολιτών, περίπου 1.500. Αφανίζεται δηλαδή μια κωμόπολη. Πρόκειται για νεοελληνική τραγωδία.

Θα έλεγα για να είμαστε ειλικρινείς, ότι ως πολίτες, ως πολιτικοί, ως κοινωνία δεν έχουμε αποδείξει ότι συναισθανόμαστε τη βαρύτητα αυτού του προβλήματος. Συμφιλιωνόμαστε με την απώλεια της ζωής συνανθρώπων μας κι ανάμεσά τους τόσων πολλών νέων. Συμφιλιωνόμαστε με την ενασχόληση για θέματα τα οποία δεν καθορίζουν τη ζωή μας, δεν την επηρεάζουν καθόλου, έχουν εφήμερη αξία και διάρκεια, την ίδια ώρα που είμαστε παντελώς αδιάφοροι για άλλα σημαντικά προβλήματα και θέματα, τα οποία όχι απλώς επηρεάζουν, καθορίζουν τη ζωή μας, έως και την αφαιρούν. Περισσότερα...

 

 

 
Η Eurostat κρύβει το πραγματικό επίπεδο ανεργίας στην Ελλάδα και την ΕΕ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δελτίο Τύπου

• Η Eurostat κρύβει το πραγματικό επίπεδο ανεργίας στην Ελλάδα και την ΕΕ
• Αρνείται να υιοθετήσει ακόμα και τους δείκτες ανεργίας που ισχύουν στις ΗΠΑ

Ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία ότι «απέκρυβε» τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος, η ίδια κάνει ότι μπορεί για να «κρύψει» το επίπεδο της πραγματικής ανεργίας στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής κατέθεσε ερώτηση σχετική με δήλωση του Υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου ο οποίος στις 29/11/2009 είχε δηλώσει ότι η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα βρίσκεται στο 15.5% έναντι του 9.6% που έδειχνε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής, αφού τόνιζε ότι «μέχρι τώρα, σε επανειλημμένες ερωτήσεις μας που αφορούσαν την καταγραφή της πραγματικής ανεργίας στα κράτη μέλη, η Επιτροπή δήλωνε περίπου ικανοποιημένη με τη μεθοδολογία που αφήνει να υιοθετούν τα κράτη μέλη, και η οποία υποεκτιμά σημαντικά το ποσοστό ανεργίας», καλούσε την Επιτροπή να δηλώσει αν συμφωνεί με τον Έλληνα Υπουργό ότι το πραγματικό ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας είναι 15.5% και της ζητούσε να υιοθετήσει «εναλλακτικούς δείκτες μέτρησης της ανεργίας, όπως οι δείκτες U-4, U-5 και U-6, οι οποίοι ήδη χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ από την αρμόδια υπηρεσία (BLS - Bureau of Labor Statistics)» και οι οποίοι δείχνουν τον άνεργο πληθυσμό και μερικώς απασχολούμενο πληθυσμό που δεν καταγράφεται στους υπάρχοντες από τη Eurostat δείκτες ανεργίας.

Στην απάντησή της η Κομισιόν αποφεύγει για άλλη μια φορά να απαντήσει επιλέγοντας τη μέθοδο του «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Γράφει στην απάντησή του προς τον Νίκο Χουντή ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Όλι Ρέν: «Η Eurostat δημοσιεύει μόνο τα ποσοστά ανεργίας που βασίζονται στους ορισμούς της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ). Τα ποσοστά αυτά είναι πλήρως συγκρίσιμα μεταξύ όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ αποφεύγει να απαντήσει εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να υιοθετήσει εναλλακτικούς τρόπους μέτρησης της ανεργίας, λέγοντας ότι «το ποσοστό επίσημης ανεργίας (U3) που δημοσιεύτηκε από την υπηρεσία των ΗΠΑ (Bureau of Labor Statistics) βασίζεται στην ίδια έννοια με αυτήν που χρησιμοποιεί η ΔΟΕ όπως και τα αριθμητικά στοιχεία της Eurostat. Επιπροσθέτως, η αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ BLS(Bureau of Labor Statistics) δημοσιεύει εναλλακτικά μέτρα για την υπό-χρησιμοποίηση του εργατικού δυναμικού. Η Eurostat δεν δημοσιεύει ανάλογα μέτρα.»

 

 

 
Από τα Φάρσαλα σε όλη τη Ελλάδα!
Η διαδρομή χωράφι - καταναλωτής, χωρίς οποιονδήποτε μεσάζοντα και έμπορο, των αγνών αγροτικών Φαρσαλινών προϊόντων αποκλειστικής παραγωγής μας, φαίνεται ότι επιβραβεύεται από τους καταναλωτές με την μεγάλη ανταπόκριση που έχει η ιστοσελίδα μας.

Το www.kontogiannis.eu  στους λίγους μήνες λειτουργίας του έχει αγκαλιαστεί από τους καταναλωτές ξεπερνώντας τις 8.000 επισκέψεις ενώ πολλές είναι οι παραγγελίες προϊόντων μας.

Έτσι ο καταναλωτής είναι τριπλά κερδισμένος. Και τα προϊόντα που καταναλώνει είναι αγνά και τα απολαμβάνει σε φυσιολογικές τιμές χωρίς τα κέρδη των εμπόρων και μεσαζόντων και μπορεί να κάνει την παραγγελία του εύκολα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού από το σπίτι του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν και μας στηρίζουν και να τους διαβεβαιώσουμε ότι η προσπάθεια μας αυτή και θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η καλαίσθητη παραδοσιακή συσκευασία των προϊόντων μας ενώ ήδη ετοιμάζεται το νέο δυναμικό μας site το οποίο θα "ανέβει" στο διαδίκτυο το προσεχές διάστημα. Μέσω του νέου site θα δίνεται καταρχήν η δυνατότητα να ενημερωθούν οι καταναλωτές για διάφορα θέματα αλλά και να παραγγείλουν on line τα αγνά μας προϊόντα.
Είμαστε στη διάθεση όλων για οποιαδήποτε πληροφορία ή παραγγελία σας και είμαστε πάντα πρόθυμοι και χαρούμενοι να σας εξυπηρετήσουμε.

Χαράλαμπος Ν. Κοντογιάννης
Αγρότης-Παραγωγός
Αγνά Αγροτικά Προϊόντα Φαρσάλων
Άγιος Kων/νος Φαρσάλων Λάρισας

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα