Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 16-01-2010

 

 

 

 
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (0-0)
Ο Αστέρας ηττήθηκε για πρώτη φορά στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 1-0 σε μία φάση ολιγωρίας που του στοίχισε το παιχνίδι στο 54ο λεπτό. Το γκολ σημείωσε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, σε μια υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων με τον Ιβιτς να πασάρει στον Κουτσιανικούλη και ο τελευταίος να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και σε αυτό το διάστημα ξεχωρίζουν τα καλά σουτ του Μπαστία στο 25’ και στο 38’ με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από την εστία του Χαλκιά. Στο ίδιο διάστημα, ο ΠΑΟΚ απείλησε επίσης δύο φορές με το φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία στο 30’ και την κεφαλιά του Ίβιτς στο 40’ με την μπάλα επίσης να περνάει άουτ.

Με πολλές δυνατές μονομαχίες συνεχίστηκε το παιχνίδι στην Τούμπα, με τον Αστέρα να προσπαθεί να επιτεθεί και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να κρατήσει τους τρεις βαθμούς. Στο 49’ και μετά από κόρνερ του Ουριμπάρι, η κεφαλιά του Λαζαρίδη, έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ.

Στο 63’ και μετά από λάθος του Κοντρέρας, η μπάλα έφτασε στον Καρέρα που σούταρε μέσα από την περιοχή άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, το σουτ του Μπαστία έστειλε την μπάλα να περάσει επίσης άουτ.
Τέλος, στο 75’ ο Βίλτσες τροφοδότησε τον Ουντότζι, εκείνος σούταρε δυνατά από τη γωνία της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Χαλκιά.

Διαιτητής: Ντάκος (Ξάνθης)
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Ιβιτς, Βιερίνια, Κριστιάνο (76' Σορλέν), Φιλομένο (12' Κουτσιανικούλης, 90’ Σαβίνι)
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος (58' Βιλτσές), Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Φυτανίδης (80' Ρόκας), Ουριμπάρι, Καρντόσο, Μπαστία (69' Εντερ), Καρέρα, Ουντόντζι, Καούνος

 

 

 
Αρκαδικός-ΟΦΗ 73-67 (42-37)
Επέστρεψε στις νίκες...

Ο Αρκαδικός παροτρυνόμενος από τους φιλάθλους του, που γέμισαν και πάλι το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας 73-67 τον ΟΦΗ παραμένοντας στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Αρκαδικός κυριάρχησε στις μάχες των ριμπάουντ (39 έναντι 23 του ΟΦΗ), είχε πλουραλισμό στην επίθεση με τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και «καθάρισε» τη νίκη στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν με σερί 19-6 μετέτρεψε το 42-38 σε 61-44 δύο λεπτά πριν τελειώσει η τρίτη περίοδος. Σε εκείνο το χρονικό σημείο η άμυνα του Αρκαδικού έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ στην επίθεση και έχοντας καλές επιλογές η διαφορά έφτασε γρήγορα στο +17.

Τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους παίκτες του Αρκαδικού να χαλαρώνουν και να μειώνεται η διαφορά στους έξι πόντους (73-67) στο τελικό αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, η επιστροφή στη δράση του Σλόμπονταν Τόσιτς μετά από 23 ημέρες (τελευταίο του παιχνίδι εναντίον των Ίκαρων Σερρών στις 23 Δεκεμβρίου) και το απίστευτο τρίποντο του Καραδολάμη από το ένα καλάθι στο άλλο στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου!

Διαιτητές: Καλδίρης, Μαγκλόγιαννης, Ξάνθος
Δεκάλεπτα: 22-17, 42-37, 63-49, 73-67
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Σκουζής 3 (1), Τόσιτς 4, Παπαδάκης, Κοψαύτης 6 (1), Σιζόπουλος 11 (3), Καραδολάμης 13 (2), Μαναβόπουλος 16, Σουρλής 3 (1), Σιβορότκα 5 (1), Τζουγκαράκης 12.
ΟΦΗ (Βλάχος): Τσερκιτζόγλου, Μπαρλάς, Δελατόλας 5, Χουλιάρας 7, Μπάρδας 11 (1), Βαγενάς 9, Παναγάκης 9 (3), Δανιήλ 6, Χαλκιαδάκης, Γκάμπρανς 3, Σουφλιάς 17, Συριστατίδης.

Σμυρνιώτης: «Δίκαιη η νίκη»

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχαμε βάλει από την αρχή της εβδομάδας κάποια πράγματα στο μυαλό μας, τα οποία έγιναν. Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα με καλούς και έμπειρους παίκτες και έχει το χαρακτηριστικό να παίζει με πολλά περιφερειακά σουτ και από τα σέντερ φορ. Αυτό χρειάζεται πολύ προσοχή και αν κάνεις το λάθος να πας σε πολλές βοήθειες και αφήσεις κενούς χώρους θα πάθουν όλοι ότι έπαθε ο Αμύντας, που σούταρε 36 τρίποντα. Καταφέραμε να περιορίσουμε πολύ τα σουτ τριών πόντων, σούταραν μόνο 16 και όχι με καλά ποσοστά. Ότι καλάθια δεχτήκαμε, από κοψίματα των ψηλών, ήταν καθαρά στο δικό μας μυαλό. Αυτό ήταν το κομβικό στοιχείο το πώς στήσαμε την ομάδα και το δεύτερο τα πολλά ριμπάουντ που πήραμε, 39 έναντι 23, είναι σίγουρα ένα καθοριστικό σημείο που έκρινε το παιχνίδι. Η νίκη μας ήταν δίκαιη.

Θα ήθελα την ομάδα μου πιο συγκεντρωμένη στα τελευταία 5-6 λεπτά και γι αυτό χρησιμοποίησα ένα από τα τρία τάιμ-άουτ που είχα στη διάθεση μου στο δεύτερο ημίχρονο για να τους πω ότι πρέπει να συνεχίσουμε την άμυνα που παίζαμε και να είμαστε πιο αποφασιστικοί στην επίθεση. Προσπαθήσαμε να παίξουμε από πολύ νωρίς με το χρόνο και αυτό ήταν λάθος. Αυτό έφερε κάποιον εκνευρισμό, κάποια βιαστικά σουτ, τα οποία δεν είχαν επιτυχία. Ήταν όμως αργά για να αλλάξει το παιχνίδι»

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Αμύντα την επόμενη εβδομάδα ο προπονητής του Αρκαδικού δήλωσε: «Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, θέλαμε τη νίκη γιατί προερχόμαστε από μία ήττα που μας πείραξε ψυχολογικά με τον τρόπο που ήρθε. Το ίδιο πράγμα είχε συμβεί όταν χάσαμε στο Πέραμα και μετά παίζαμε ένα δύσκολο παιχνίδιΤώρα έχουμε μία-δύο μέρες να ηρεμήσουμε λίγο και μετά θα σκεφτούμε το δύσκολο παιχνίδι με τον Αμύντα. Πιστεύω όμως ότι θα έχουμε καλύτερη ψυχολογία και θα πάει και αυτό το παιχνίδι καλά.»

Βλάχος: «Χάσαμε την επαφή στο τρίτο δεκάλεπτο»

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και ο προπονητής του ΟΦΗ Βαγγέλης Βλάχος, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Έπρεπε να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό του Αρκαδικού και να κατεβάσουμε το σκορ. Εν μέρει στο πρώτο ημίχρονο τα καταφέραμε, ενώ δεχτήκαμε ένα απίστευτο τρίποντο στη λήξη. Στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε την επαφή στο σκορ, γιατί ενώ ξεκινήσαμε και βγάλαμε πέντε άμυνες δεν πετύχαμε ούτε ένα καλάθι. Κολλήσαμε στην επίθεση, ενώ στην τελευταία περίοδο πιέσαμε, αλλά το μόνο που καταφέραμε ήταν να μειώσουμε το σκορ. Είναι δύσκολο να κερδίσεις τον Αρκαδικό. Πρέπει να παίζεις σαράντα λεπτά για να τον κερδίσεις στην Τρίπολη. Ο Αρκαδικός έχει πολύ καλύτερη ομάδα από πέρσι, έχει χημεία, παίζει ένα πολύ καλό και σύγχρονο μπάσκετ. Είναι πολύ καλή ομάδα και όταν γυρίσει ο Γιοβάνοβιτς θα είναι ακόμα καλύτερη.»

Στην ερώτηση τι συμβουλές θα δώσει (αν του ζητηθούν) στην πρώην ομάδα του, τον Αμύντα, ο προπονητής του ΟΦΗ απάντησε: «Δε νομίζω να μου ζητηθεί, αφού η ομάδα έχει έναν έμπειρο προπονητή. Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι για τον Αμύντα στην Τρίπολη, με την έννοια ότι πρέπει να παίξει πάρα πολύ καλά»

Καραδολάμης: «Είναι όλα δουλεμένα στην προπόνηση»

Ένας από τους πρωταγωνιστές του Αρκαδικού στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ήταν ο Δημήτρης Καραδολάμης, που τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ (εκ των οποίων 5 επιθετικά), μία ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα απίστευτο τρίποντο από το ένα καλάθι στο άλλο!

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο νεαρός φόργουορντ του Αρκαδικού δήλωσε: «Σίγουρα παίξαμε καλό μπάσκετ και δίκαια κερδίσαμε τον αντίπαλο μας. Η προσωπική εμφάνιση βγήκε μέσα από την ομαδική δουλειά που γίνεται στο γήπεδο. Είναι όλα δουλεμένα στην προπόνηση. Εγώ δίνω τον καλύτερο μου εαυτό όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, προκειμένου να κερδίσει η ομάδα»

Και για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αμύντα, ο 22χρονος φόργουορντ δήλωσε: «Είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι όπως αυτό του ΟΦΗ. Θα δουλέψουμε όλη την εβδομάδα για να κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι»

Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού στο ΤΟΡ-10
Πιο εύστοχος στα τρίποντα ο Σιβορότκα


Μετά τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής η παρουσία των παικτών του Αρκαδικού στις στατιστικές κατηγορίες της Α2 κατηγορίας παραμένει εντυπωσιακή, αφού τέσσερις παίκτες του συμπεριλαμβάνονται στις στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος!
Ο Γιώργος Σουρλής βρίσκεται στη δεκάδα τριών στατιστικών κατηγοριών όντας 3ος «κλέφτης» του πρωταθλήματος με 19 κλεψίματα, 3ος στην οικονομία με 46 βαθμούς και 8ος στις ασίστς με 46.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ του Αρκαδικού Λιούμπο Γιοβάνοβιτς, παρά την απουσία του πάνω από ένα μήνα, βρίσκεται στη δεκάδα επίσης τριών διαφορετικών στατιστικών κατηγοριών, αφού είναι 2ος σε ευστοχία διπόντων με το εντυπωσιακό 69,4% (50/72), 3ος στην αξιολόγηση του συστήματος tendex με 0.682 και 8ος στα κοψίματα με 6.

Ακόμα, ο Κύπριος γκάρντ του Αρκαδικού Ανδρέας Σιζόπουλος παραμένει στη δεκάδα τριών στατιστικών κατηγοριών, 3ος στην ευστοχία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με ποσοστό 87,2% (41/47), 10ος στα κλεψίματα με 16 και 9ος στα τρίποντα έχοντας ευστοχήσει σε 26.

Τέλος, ο φόργουορντ του Αρκαδικού Αντώνης Σιβορότκα, είναι ο πιο εύστοχος παίκτης του πρωταθλήματος στα τρίποντα, με ποσοστό 55,1% (16/29). Αυτοί είναι οι τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού που ξεχωρίζουν στις στατιστικές κατηγορίες της Α2 μετά τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής. Αναλυτικά οι σχετικοί πίνακες στατιστικών έχουν ως εξής:

ΣΚΟΡΕΡ
1. Γκαγκαλούδης 281 (Ολυμπιάδα)
2. Λιακόπουλος 269 (Πέραμα)
3. Τότσιος 247 (Ίκαροι)

ΜΠΟΜΠΕΡ
1. Κακλαμάνος 37 (Παγκράτι)
2. Κυριακόπουλος 37 (ΚΑΟΔ)
3. Σκούταρης 33 (Πέραμα)
9. Σιζόπουλος 26 (Αρκαδικός)

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ
1. Αμάτο 155 (Πέραμα)
2. Λάτοβιτς 147 (ΑΓΟΡ)
3. Κουτρούλιας 95 (Ν. Ήστ)

ΑΣΙΣΤΣ
1. Λιακόπουλος 81 (Πέραμα)
2. Γκαγκαλούδης 73 (Ολυμπιάδα)
3. Ζούπας 65 (Αμύντας)
8. Σουρλής 46 (Αρκαδικός)

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ
1. Γκαγκαλούδης 24 (Ολυμπιάδα)
2. Καραποστόλου 20 (Ηρακλής)
3. Σουρλής 19 (Αρκαδικός)
10. Σιζόπουλος 16 (Αρκαδικός)

ΚΟΨΙΜΑΤΑ
1. Βαγενάς 14 (ΟΦΗ)
2. Αμάτο 13 (Πέραμα)
3. Αναγνωστόπ. 12 (Ξάνθη)
8. Γιοβάνοβιτς 6 (Αρκαδικός)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1. Γκαγκαλούδης 59 (Ολυμπιάδα)
2. Ζούπας 58 (Αμύντας)
3. Σουρλής 46 (Αρκαδικός)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
1. Κακιούζης 0.750 (Παγκράτι)
2. Αναγνωστόπ. 0.701 (Ξάνθη)
3. Γιοβάνοβιτς 0.682 (Αρκαδικός)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ
1. Κοσάνοβιτς 42/47 (Ολυμπιάδα)
2. Γκαγκαλούδης 88/99 (Ολυμπιάδα)
3. Σιζόπουλος 41/47 (Αρκαδικός)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΙΠΟΝΤΑ
1. Κακιούζης 51/73 (Παγκράτι)
2. Γιοβάνοβιτς 50/72 (Αρκαδικός)
3. Κόκκαλης 47/72 (Ν.Ήστ)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ
1. Σιβορότκα 16/29 (Αρκαδικός)
2. Καράμπουλας 15/29 (Ίκαρος/Έσπερος)
3. Βαρδιανός 17/34 (Παγκράτι)
4. Καστλ 16/32 (Ηρακλής)


 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα