Επιλεγμένες

Σχολικές

Εργασίες

 

Υγεία - Έργο Σκόπα - Βρέθηκε στην Αρκαδία  

Υγιεινός τρόπος ζωής
μέσω
ισορροπημένης διατροφής

  

 ΕΙΣΑΓΩΓΗ
   Πρόλογος
   Σκοπός
   Προβληματισμός-αφόρμηση
 ΜΑΘΑΙΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ
   Προκαταρκτικές δράσεις
   Σχεδιασμός- έρευνα
   Γνώση και δημιουργία
   Σήμερα - παλιότερα
   Αφίσα - τραγούδι
   Τηλεοπτικό σποτ
   Δωδεκάλογος υγείας
   Ερωτηματολόγιο
   Προτάσεις
 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
   Στο σχολείο
   Στην κοινωνία
   Αξιολόγηση
 
   Συνοπτική αναφορά
   Video εκδήλωσης
   Φωτογραφικό υλικό
   Βιβλιογραφία

  

Εργασία των μαθητών

 της ΣΤ1 τάξης του

 5ου Δ.Σ. Τρίπολης

Απρίλιος 2003

 

 Υπεύθυνος Εργασίας:

 Χριστοδουλόπουλος Νικόλαος

 Δάσκαλος

 

 

 

 

 

Ερωτηματολόγιο


 

Η ομάδα μας συνέταξε ερωτηματολόγιο με βάση τα στοιχεία που περιέχονται στο βιβλίο αγγλικών FUN WAY - English 3, σελ. 59  και το διακίνησε στους μαθητές του σχολείου, στη γειτονιά και στα φροντιστήρια των παιδιών. Δείγμα 200 μαθητών ηλικίας 8 - 13 ετών, κατά τις ημέρες 14 και 15 Απρίλη 2003 συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο και βγάλαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

  • Πόσα γεύματα πρέπει να παίρνουμε την ημέρα; 1 γεύμα το 10%, 2 γεύματα το 18% και 3 γεύματα το 72%

  • Το πιο πλούσιο γεύμα της ημέρας πρέπει να είναι: το πρωινό 30%, το μεσημεριανό 55% και το βραδινό 15%

  • Πόσες φορές πρέπει να τρώμε φρούτα και λαχανικά: κάθε μέρα 80%, μια φορά τη βδομάδα 9% και δυο φορές τη βδομάδα 11%

  • Πόσο ψωμί και δημητριακά πρέπει να τρώμε καθημερινά: να τρώμε αρκετό 62% και να τρώμε ελάχιστο 38%

  • Τι πρέπει να τρώμε για είμαστε υγιείς; Μόνο φρούτα και λαχανικά 28%, ποικιλία τροφών 64% και κρέας και γάλα 8%

  • Πρέπει να σηκωνόμαστε απ' το τραπέζι όταν είμαστε: λίγο πεινασμένοι 8%, πολύ πεινασμένοι 2% και χορτάτοι 90%

  • Πρέπει να τρώμε γλυκίσματα; πρέπει 3%, δεν πρέπει 90% και μπορούμε 7%

  • Πρέπει να τρώμε αλμυρές τροφές; πρέπει 5%, δεν πρέπει 75% και μπορούμε 20%

  • Όταν διψάμε πρέπει να πίνουμε: νερό και αναψυκτικά 3%, νερό και μπύρα 3%, νερό και φυσικούς χυμούς 94%

  • Πρέπει να προτιμάμε τα φαγητά: βραστά ή τηγανιτά 24%, βραστά ή ψητά 46% και ψητά ή τηγανιτά 30%

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2014 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα